עבור לתוכן

עזרה- CPU גבוה מאוד

Featured Replies

פורסם

במחשב שלי עבר פירמוט לא מזמן ושמתי לב שה CPU שלי פתאום קופץ מה 20% ל 60% ועוד הפעם יורד... ושום דבר לא עובד רק האינטרנט

ובימים האחרונים הוא אפילו מגיע ל 100%

המעבד שלי: DualCore Intel Core 2 Duo E4400

ד"א: אני לא יודע אם זה קשור אבל המעבד רוב הזמן על מצב של 60 מעלות c יש לזה אולי קשר?? וגם פה זה שהוא לא מריץ כלום חוץ מהאינטרנט ואפילו בלעדיו!!! (הוא לא עבר oc)

מישהו יודע מה קורה לו?? אני צריך ;D לעשות משהו?? :s05:

תודה מראש על התשובות

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את הבעיה ותוריד את כל עניין הדחיפות וסימני הפיסוק המיותרים.

כמו כן, נסה להסביר בצורה קצת יותר טובה את הבעיה. מה עשית? מה אתה מנסה לעשות ולא מצליח?

כשאתה רואה שאחוזי העומס על המעבד עולים, תבדוק במנהל המשימות איזה יישום משתמש במעבד בשיעור הגבוה ביותר.

פורסם
  • מחבר

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את הבעיה ותוריד את כל עניין הדחיפות וסימני הפיסוק המיותרים.

כמו כן, נסה להסביר בצורה קצת יותר טובה את הבעיה. מה עשית? מה אתה מנסה לעשות ולא מצליח?

כשאתה רואה שאחוזי העומס על המעבד עולים, תבדוק במנהל המשימות איזה יישום משתמש במעבד בשיעור הגבוה ביותר.

זה לא שאני לא מצליח לעשות משהו... פשוט המחשב נורא איטי... והוא מגיע לטמ' שהוא צריך להגיע כשהוא מריץ משחק כבד והוא משתמש כמעט בכל ה CPU ... ובקשר ליישום: זה הגוגל כרום

פורסם

אז אם יש פה בעיה לפחות לעת עתה ניתן להניח שהיא ב-Chrome. תנסה לבדוק עם דפדפן אחר.

בוא נתחיל מהבסיס. התקנת את כל מנהלי ההתקן בסיום התקנת מערכת ההפעלה? התקנת איזו תוכנה חדשה שלא השתמשת בה בעבר?

מלבד ב-Chrome איך באה האיטיות הזאת לידי ביטוי? האם עוד יישומים משתמשים בשיעור גבוה במעבד כשאתה מרגיש את האיטיות הזאת?

אם אתה לא בטוח תעלה צילום מסך של הלשונית Proccess ממנהל המשימות כשהתליכים מסודרים מהגבוה לנמוך לפי אחוז השימוש במעבד.

כמו כן תבדוק באמצעות התוכנה CPU-Z שהמעבד מוריד מכפלה במנוחה ומעלה אותה במאמץ. כלומר שבמאמץ הוא מגיע לתדר המרבי שאליו הוא אמור להגיע.

פורסם
  • מחבר

אז אם יש פה בעיה לפחות לעת עתה ניתן להניח שהיא ב-Chrome. תנסה לבדוק עם דפדפן אחר.

בוא נתחיל מהבסיס. התקנת את כל מנהלי ההתקן בסיום התקנת מערכת ההפעלה? התקנת איזו תוכנה חדשה שלא השתמשת בה בעבר?

מלבד ב-Chrome איך באה האיטיות הזאת לידי ביטוי? האם עוד יישומים משתמשים בשיעור גבוה במעבד כשאתה מרגיש את האיטיות הזאת?

אם אתה לא בטוח תעלה צילום מסך של הלשונית Proccess ממנהל המשימות כשהתליכים מסודרים מהגבוה לנמוך לפי אחוז השימוש במעבד.

כמו כן תבדוק באמצעות התוכנה CPU-Z שהמעבד מוריד מכפלה במנוחה ומעלה אותה במאמץ. כלומר שבמאמץ הוא מגיע לתדר המרבי שאליו הוא אמור להגיע.

נכון לרגע ההוא זה היה הקרום עכשיו למשל זה האקסםפלורר (שאני בכלל לא משתמש בו), תגדיר שיעור גבוה....

האיטיות היא שאחרי למשל שעתיים שלוש של שימוש במחשב הוא יכול להגיע לי למצב שהוא בקושי מריץ דף אינטרנט (לוקח לו 2 דק' לפעמים לפתוח אותו) אחרי גם זמן דומה הוא לא יכול להיכבה לי (הוא כאילו כותב שומר הגדרות... והוא נתקע על המסך הזה המקסימום שחכיתי זה שעתיים אח"כ ורק אז סגרתי אותו) לפעמים הוא גם נתקע לי באמצע משחקים. פרמטתי אותו לפני חודש.. ולפני שבוע החלפתי כרטיס מסך.. התקנתי את הדרייברים שלו ופתאום הופיעו לי 4 התקני חומרה "לא מוכרים" (זה מה שהוא כותב לי..) ניסיתי להתקין עם הדיסק של הכרטיס מסך והוא לא נתן לי הוא אפילו לא נותן להם שם מסויים ככה שאני לא יודע למה הם שייכים.

תודה על התגובה ואני אנסה את ההצעה שלך עם ה CPU-Z ואעדכן בהמשך...

פורסם
  • מחבר

התקנתי את התוכנה על מה בדיוק אני אמור להסתכל?? :s05:

פורסם

אין צורך לצטט הודעה שמעליך.

בחלון הראשי יש לך בצד שמאל למטה שבו אתה צריך לבדוק את הערכים של Multiplier ו-Core speed במנוחה ובמאמץ (אם כי לאחר המידע הנוסף שהוספת אני לא חושב שזאת הבעיה).

אף פעם אל תתקין מנהלי התקן מהדיסק שמגיע עם המוצר (אלא אם כן אין שום ברירה אחרת). תמיד תוריד מאתר היצרן את מנהל ההתקן העדכני ביותר.

כשאתה אומר שלא הצלחת להתקין, למה אתה בדיוק מתכוון? אם קיבלת הודעת שגיאה, מהי?

כשהמחשב הופך להיות איטי כמו שאתה מתאר תבדוק איזה תהליכים משתמשים במעבד בשיעור הגבוה ביותר.

אגב, הרצת בדיקה לוירוסים ושאר מזיקים? לא שאני חושב כרגע שזאת הבעיה אבל זה אף פעם לא מזיק כי חלק מהתופעות שאתה מתאר יכולות להגרם גם מסיבה שכזאת.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה ;D

המחשב אומר שהתוכנה להתקנת הדרייבר לא נמצאה.. אתה הדרייבר לכרטיס מסך עצמו הוא הותקן במהירות אבל "ההתקנים הלא מוכרים" המחשב לא מצא להם התקנה

בקשר ל cfu z הוא לא נותן לי כ"כ תוצאה מדוייקת גם במנוחה וגם במאמץ הוא עולה ויורד במהירות.. כאילו לשניה הוא:

Core speed: 1197.1mhz

Multiplier:6.0

ופתאום הוא עולה:

Core speed:1995.3mhz

Multiplier:10.0

עכשיו הוא התייצב על האפשרות הראשונה עכשיו כבתי אותו ..... לפני שהפעלתי אותו מחדש הוא היה לפי האופציה השניה

בנוגע לוירוסים... פירמטתי אותו לפני חודש ויש לי אנטיוירוס (AVAST) ככה שלא חשבתי שכ"כ צריך

כשהוא שוב יתקע לי אני אכתוב את מס' התהליכים

פורסם

1. זה בסדר שהוא מעלה ומוריד מכפלה ותדר, כך זה צריך להיות. כדי לבדוק לאיזה תדר מרבי הוא מגיע אתה צריך לאמץ את המעבד (לדוגמה באמצעות כלי ייעודי כמו Prime95) ולבדוק אז. אבל זה פחות משנה. אמנם לא יזיק לבדוק אבל מהמידע שסיפקת כנראה שלא זאת הבעיה.

2. את שאר מנהלי ההתקן מאתר יצרן הלוח התקנת?

פורסם
  • מחבר

1. התדר המירבי הוא ע"פ האופציה השניה

2. את כל הדרייברים שלי התקנתי עם הדסקים שקיבלתי מהיצרן ={ לא נורא ככה לומדים =}

יש איזה שהוא משהוא שאני יכול לעשות בנוגע לדרייברים ??

פורסם

המעבד מתפקד כמו שהוא צריך.

אתה יכול להתקין את מנהלי ההתקן מאתר היצרן, אבל זה גם פחות קריטי אם הכל מתפקד כמו שצריך (כלומר יש קול, כרטיס הרשת מתפקד וכדומה).

לגבי ההתקנים הלא מזוהים, תחת איזו קטגוריה הם מופיעים?

אתה גם יכול להיכנס למאפיינים של כל התקן לא מזוהה ולנסות לדלות משם עוד יותר פרטים.

פורסם
  • מחבר

הוא מופיע בקטגורית: "התקנים אחרים"

וכולם מופיעים במאפיינים תחת השם High Definition Audio .... ואני בטוח ב100% שהתקנתי את זה כבר אחרי הפירמוט!!

וכן.. הכל עובד כמו שצריך

פורסם

מספר שאלות:

1. שמת לב במקרה אם המאווררים עובדים יתר על המידה? האם המאוורר מאיץ, מאיט, מאיץ מאיט וכו'? או האם המאוורר של המעבד פעיל על המקסימום כל הזמן? (הוא אמור להאיץ כאשר אתה מתחיל לפתוח תוכנות להעמיס על המעבד, ולהאיט כאשר המחשב עובד ללא תוכנות פתוחות).

2. האם המעבד קופץ ל- 60% (לתיאורך) גם כאשר אף תוכנה איננה פעילה (תבדוק את ה TASK MANAGER ללא שום תוכנה פעילה) ?

פורסם
  • מחבר

1. איך אני בודק את זה????

2. כן גם כשאין אף תוכנה פעילה...לפעמים זה 60% לרוב זה גם יותר

פורסם

אין כזה דבר אף תוכנה לא פעילה. למערכת יש שירותים ותהליכים שעולים איתה, לפעמים מדובר בתוכנות צד-שלישי שאתה התקנת ושעולות עם המערכת (אלא אם כן ביטלת את עלייתן). אתה פשוט צריך לבדוק במנהל המשימות איזה תהליך משתמש במעבד בשיעור הגבוה ביותר. בלי זה לא נוכל להתקדם לשום מקום.

לגבי ההתקנים הלא מזוהים. יש לך כרטיס קול ייעודי או שאתה משתמש בזה שעל לוח האם?

אם בזה שעל לוח האם, אז בשלב הראשון תוריד את מנהל ההתקן העדכני מאתר יצרן הלוח (או מאתר היצרן של שבב האודיו) ותתקין אותו. אם הבעיה עדיין לא תפתר לאחר מכן, תנסה למחוק לגמרי את ההתקנים הללו ממנהל ההתקנים ולהפעיל את המחשב מחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים