עבור לתוכן

האם חלונות XP יכול לקרוא דיסק און קי שמפורמט ב-NTFS?

Featured Replies

פורסם

אני שואל זאת כיוון שלחלונות XP היו בעיות בקריאת מערכת ExFAT בדיסק און קי שלי (SanDisk Cruiser Micro)(הדריבר שמגיע כברירת מחדל עם XP פגום ויש צורך להוריד ידנית דריבר תקין וגם התמיכה קיימת רק ב-SP מאוחרים, לכן פרמטתי אותו בחזרה ל-FAT32, על מנת שהוא יהיה קריא גם ב- XP ולא רק בויסטה ו-7).

על כן אני חושב להמיר את הדיסק און קיי שלי ל-NTFS עם חלונות 7 שלי, ואין לי מושג האם חלונות XP תוכל לקרוא אותו, מאחר שאף על פי מערכת NTFS היא מערכת הקבצים העיקרית של XP, אין אפשרות לפרמט בה דיסק און קי עם NTFS (שזה כביכול שה-XP לא יוכל לגשת לדיסק און קי שלי אם הוא מפורמט עם NTFS).

ועם FAT32 נוכחתי לשים לב שכשאני מעתיק קובץ כלשהו לדיסק און קיי שלי, התאריך ושעת היצירה של הקובץ משתנים לתאריך והשעה הנוכחיים (כנ"ל לגבי דריסת קובץ קיים) במקום שהם נשארים עם תאריך ושעת יצירה זהים לקובץ המקור, וכך השוואת קבצים אוטומטית גורמת לתוצאות שמתייחסות גם לקבצים שזהים בכל אך עם זמן יצירה שונה (אני זקוק לזה כאשר אני מפעיל באמצעות דוסבוקס את נורטון קומנדר בשביל תוכנית ציור ישנה שאני משתמש על מנת להשוות אוטומטית ולמצוא הבדלים בין הקבצים של תוכנית הציור על הדיסק הקשיח והקבצים שלה בגיבוי על הדיסק און קי שלי דבר שבלתי אפשרי דרך סייר החלונות).

אני משתמש בחלונות 7 SP1.

פורסם
  • מחבר

ag43: אם כן, ואם אין צורך בשינויים מיוחדים בחלונות XP בשביל זה (כפי שנדרש עם ExFAT), אני אעשה Convert לדיסק און קי שלי ל-NTFS ואבדוק במחשב של אמי, שם מותקן חלונות XP.

עוד שאלה קטנה: בזמנו כשפירמטתי את הדיסק און קי שלי ל-ExFAT, זה היה בגלל מה שהיה רשום בויקיפדיה, שמערכת הקבצים הזאת תופסת פחות מקום מ-NTFS. האם זה נכון?

פורסם

התמיכה בNTFS מובנית בחלונות XP, אין צורך להתקין שום דבר (בשונה לexFAT שיצאה אחרי WINXP ודרשה פאטצ' מיוחד). הפרשי המקום זניחים, זה לא צריך להיות השיקול שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים