עבור לתוכן

לאיזה כרטיס מסך כדאי לעדכן?

Featured Replies

פורסם

תקרא את השורה עד הסוף ידידי, ציינתי שם שהמחיר הוא הבעיה היחידה איתו. אבל לא אני ולא אתה בכיס של הבחור.

זה הקטע, אם זה תקף לכפולי ליבה ישנים יחסית (core2duo), בוודאי ובוודאי שיהיה תקף למרובעי ליבה ישנים.

אין לך ברירה אלא לעלות בספק, גם ה570 וגם ה580 דורשים 50 ו100 וואט בהתאמה יותר משיש לספק שלך. הייתי מנסה להפעיל לפני שהייתי קונה ספק חדש, אבל לפי האתר יצרן אתה לגמרי אמור לעלות. YZ101 בגדול צודק, כי תמורת תוספת המחיר שאתה מקבל עבור ה580 אתה לא מקבל יחס ישיר של שיפור בביצועים לעומת ה570. בקטן הוא טועה, כי בכל זאת זה הבדל מאוד רציני ביניהם, ובחלק מהמשחקים, מחרתיים אם לא היום, זה מה שיהווה את ההבדל בין לשחק במקס' הגדרות או לא. אם יש כסף, למה לא. בטוח שבעצמי הייתי קונה את הטוב ביותר אם לא היו לי הוצאות אחרות.

ההבדל בן 580 ל 570 הוא כ-15% וככה הוא ישאר גם בעתיד, 580 לא משתלם ולא יהיה משתלם...

קח דוגמא אישית, נדפק לי הלוח וירדתי לכמה ימים מ 2600K ל Q6600, על אותו כרטיס מסך ( HD6970 ) בכל המשחקים שניסיתי בניהם BORDERLANDS , NFS SHIFT 2 , DIRT3 היה נפילה ברורה של FPS, בחלק מהמקרים אפילו מאוד רצינית...

ואתה טועה בעוד דבר, אם המעבד יהיה צוואר בקבוק לא יעזור ולא ישנה איזה כרטיס מסך תשים, הביצועים יכתבו לפי החלק האיטי, וכאן זה המעבד...

במשחקים המדוברים ניסיתי לעשות DOWNCLOCK לכרטיס מסך, מצד שני ניסיתי לעשות OVERCLOCK לכרטיס מסך, הביצועים נשארו זהים לגמרי, מה שאומר שהכרטיס לא היה הגורם, שעשיתי OC למעבד היה שיפור ישיר לביצועים... ( כל הבדיקות היו ברזולוציה מקסימאלית, 1920 עם הגדרות / פילטרים מלאים )

Q6600 מעבד נחמד, אבל הוא כן יגרום לצוואר בקבוק עם GTX570 ברוב המכריע של המשחקים.

פותח הדיון,

הכרטיס המקסימאלי שהייתי משדך למחשב שלך הוא HD6870 / GTX560, הכרטיסים האלה מאוד חזקים, זולים יותר ויתנו לך את אותם הביצועים בהתחשב בשאר המערכת...

• תגובות 50
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לגבי צוואר הבקבוק, אתה צודק, באמת הפחתתי מערכו, הכתבה שראיתי בעבר על ההשוואה ההיא באמת לא הייתה עם כרטיס high-end. וכמובן שאין לי מה לומר אם בדקת את הדברים בעצמך ישירות. צודק, טעיתי.

בנוגע ל580, לא אמרתי שהיחס ביצועים ישתנה, טענתי שהאקסטרה 10-15 אחוזים האלה עשויים להיות ההבדל בחווית משחק מושלמת. לא טענתי שהוא משתלם, אמרתי שהוא הטוב ביותר. אבל מסתבר שהוא לא הטוב ביותר עבור המערכת שלו. לקחתי דוגמא מעצמי שאני עם i3 וכרטיס חזק יחסית, וכמובן שמעבד חזק יותר יתן יותר FPS, אבל כרטיס חלש יותר ייתן פחות FPS.. עברתי ל6950 מ260, וזה שמיים וארץ. עם או בלי אוברקלוק למעבד.. ולכן היו נראים הדיונים על צוואר בקבוק עם מעבדי מרובעי ליבה כנטולי עוקץ, אם אני מריץ כפול ליבה ואין הבדל כל כך משמעותי. אגב אצלי לאוברקלוק לכרטיס המסך יש השפעה ברורה, המעבד לא מגביל אותו. מכיוון שה6950 שלי פתוח, הוא די מקביל ל570. גם לי לא היית ממליץ ללכת עליו?

לפותח הדיון, ה560 כנראה באמת יהיה הבחירה הטובה ביותר עבורך, לא תצטרך גם להחליף ספק.

פורסם
  • מחבר

אז ללכת על ה560? הוא יתן לי ביצועים טובים במשחק? אני לא אצטרך לשפר את הספק?

עם ה560 אני אקבל אותם ביצועים כמו עם ה570 וה580?

אל תשכחו שהמעבד הוא בOC ל 3.4 !!

פורסם

הI3 שלך גם אם הוא 2 ליבות חזק יותר מ Q6600, ואוברקלוקר טוב בהרבה... הייתי ממליץ לך כן ללכת על 6950, כל עוד אתה מרוויח ביצועים מתוספת תדר למעבד זה אומר שהוא צוואר בקבוק... במיקרה של המעבד שלך אני מאמין שירידה לתדר סטוק כן תוריד מהביצועים...

פותח הדיון

אישית, אם המחשב היה שלי, הייתי קונה HD6850 ועושה OC לכיוון 6870 / GTX560, מדובר באוברקלוק דיי קליל... בהתחשב שהמחיר שלו עומד על 650~ שקלים זאת עיסקה יפה...האמת שגם אני לא חשבתי ש Q6600 יהיה כל כך איטי לעומת הביצועים שהתרגלתי אליהם עם מעבד חזק יותר, אני שמח שהלוח חזר :P

אין צורך להחליף ספק כוח, הספק שלך בסדר גמור..

פורסם
  • מחבר

הI3 שלך גם אם הוא 2 ליבות חזק יותר מ Q6600, ואוברקלוקר טוב בהרבה... הייתי ממליץ לך כן ללכת על 6950, כל עוד אתה מרוויח ביצועים מתוספת תדר למעבד זה אומר שהוא צוואר בקבוק... במיקרה של המעבד שלך אני מאמין שירידה לתדר סטוק כן תוריד מהביצועים...

אישית, אם המחשב היה שלי, הייתי קונה HD6850 ועושה OC לכיוון 6870 / GTX560, מדובר באוברקלוק דיי קל, וכל העסק כולל ספק כוח לא צריך להסתכם במעל 850~ 900~ שקלים...

האמת שגם אני לא חשבתי ש Q6600 יהיה כל כך איטי לעומת הביצועים שהתרגלתי אליהם עם מעבד חזק יותר, אני שמח שהלוח חזר :P

דיברת אליי?

המעבד שלי כמו שאמרתי הוא בOC ל 3.4

ואין לי בעיה לשפר ספק אם צריך.

השאלה איזה כרטיס מסך הכי מומלץ למעבד כזה? שנמצא בOC כזה

פורסם

ערכתי את ההודעה הקודמת...

נ.ב

אותו בנצ' שהעלת מתייחס לגרסת אלפא של המשחק עם דרייברים לא בשלים ( למשחק הספציפי ) לשני החברות, הגראף הזה עוד ישתנה, גם אם הסדר בן הכרטיסים ישאר דומה כולם יקבלו בוסט...

מה שגם בדרך כלל גרסאות סופיות ידודיתיות יותר והביצועים טובים בהרבה.

פורסם
  • מחבר

אני פשוט רוצה את הביצועים הכי טובים לBF שעתיד לצאת עוד חודשיים...

מה שצריך לעשות בקשר לכרטיס מסך אני אעשה.

אבל כמובן שלא סתם לזרוק כסף

פורסם

מקריאה נוספת, אנשים עם מעבדי core2duo קיבלו המלצות כן לקנות 570, ואתה עם core2quad ובאוברקלוק...אני לא רוצה לתת תשובה שגויה, אבל לדעתי גם 580 לא יהיה מוגבל על ידי המעבד, בטח אם אתה באוברקלוק. ממה שאני מבין, אם אתה באוברקלוק מספק, המעבד לא אמור להוות צוואר בקבוק ברזולוציות גבוהות אלא אם אתה עם מערך CFX או SLI. חכה לתשובה נוספת אבל של Lanzar.

פורסם
  • מחבר

אז אני פשוט אקנה GTX 560 הזה וזהו

בלי לשפר ספק.

(יש לי עדיפות לכרטיס מסך של geforce)

פורסם
  • מחבר

אני ברזולוציה של 1920-1080 אז לקנות gtx580 ולשפר ספק?

פורסם
  • מחבר

מסך 22

פורסם

לא לקנות 580, ולא לשפר ספק...

מי שקיבל המלצה ל GTX570 עם מעבד DUAL CORE ישן קיבל אותה ממישהו שלא מבין הרבה...

Q6600 ב 3.4GHZ מעבד לא רע בכלל, אבל גם בתדר הזה המקסימום שהיית משדך לו זה HD6870 / GTX560, בהתחשב ש HD6850 זול לא במעט ( לפי זכרוני ) מהשניים האלה, ואחרי OC קליל מיישר איתם קו, הוא מבחינתי הכרטיס שצקיך לבחור בו...

פותח הדיון, אני יודע שיעשה לך הרגשה טובה לקנות GTX570 ואפילו יותר טובה לדעת שיש לך GTX580... אני אישית תמיד קונה את הכרטיס הכי חזק בשוק ואז מכפיל אותו בשניים, אבל אני גם תמיד דואג שיהיה לי מערכת חזקה מספיק בשביל זה...

במיקרה של המערכת שלך HD6850 עם OC קליל יהיה הבחירה הנכונה...

אם הכיוון לזרוק הרבה כסף אז את המחיר שאתה רוצה לזרוק על GTX580 + ספק כוח חדש, תאסוף, תמכור את המערכת שלך, ותקנה מחשב חדש... מבטיח לך שתהנה הרבה יותר.

פורסם

טוב פספסתי איכשהו את ההודעה הקודמת שלך Lanzar, אבל בזמן הזה קראתי שגם e8400 יכול לעבוד עם 570 יפה מאוד, כל זמן שהוא באוברקלוק הולם.

כמובן שאצלי הביצועים ירדו אם האוברקלוק למעבד ירד, אבל אם אני אוריד את האוברקלוק מכרטיס המסך, כשאין אוברקלוק למעבד, לגמרי יורגש ההבדל. העניין שאני באמת לא יודע כמה חזק הi3 לעומת הc2q ואם באמת נכון מצדי להשליך מפה לשם.

בכל אופן, אני בטוח שאתה מכיר את הארכיטקטורה של המעבדים טוב בהרבה ממני ובאמת מוכר עם הבדלי הביצועים בין הדגמים, אבל באתרי חו"ל מציירים תמונה שונה במקצת בנוגע לצוואר הבקבוק, אפילו למעבדים ישנים יותר כמו הe8400. ראה את הקישור הזה: http://www.tomshardware.com/reviews/balanced-gaming-pc-overclock,2625-16.html

בבירור רואים שה5870 (שחלש מה6950 שלי ב2-5%) עובד מעולה גם עם המעבדים החלשים...

פורסם
  • מחבר

ערכתי את ההודעה הקודמת...

נ.ב

אותו בנצ' שהעלת מתייחס לגרסת אלפא של המשחק עם דרייברים לא בשלים ( למשחק הספציפי ) לשני החברות, הגראף הזה עוד ישתנה, גם אם הסדר בן הכרטיסים ישאר דומה כולם יקבלו בוסט...

מה שגם בדרך כלל גרסאות סופיות ידודיתיות יותר והביצועים טובים בהרבה.

כן גם אני ראיתי את התרשים של גירסת האלפה.

אוקיי אז ככה,

מסך 22׳ רזולוציה של 1920-1080

מעבד q6600 בOC ל 3.4

אין בעיה של תקציב מבחינת כרטיס מסך וספק אם צריך.

השאלה היחידה איזה כרטיס אצטרך בשביל להגיע לביצועים המקסימלים למשחק?

ושוב אין בעיה של תקציב אבל לא רוצה לזרוק סתם כסף.

מה אתה אומר? (עדיפות לכרטיס מסך של geforce)

פורסם
  • מחבר

לא לקנות 580, ולא לשפר ספק...

מי שקיבל המלצה ל GTX570 עם מעבד DUAL CORE ישן קיבל אותה ממישהו שלא מבין הרבה...

Q6600 ב 3.4GHZ מעבד לא רע בכלל, אבל גם בתדר הזה המקסימום שהיית משדך לו זה HD6870 / GTX560, בהתחשב ש HD6850 זול לא במעט ( לפי זכרוני ) מהשניים האלה, ואחרי OC קליל מיישר איתם קו, הוא מבחינתי הכרטיס שצקיך לבחור בו...

פותח הדיון, אני יודע שיעשה לך הרגשה טובה לקנות GTX570 ואפילו יותר טובה לדעת שיש לך GTX580... אני אישית תמיד קונה את הכרטיס הכי חזק בשוק ואז מכפיל אותו בשניים, אבל אני גם תמיד דואג שיהיה לי מערכת חזקה מספיק בשביל זה...

במיקרה של המערכת שלך HD6850 עם OC קליל יהיה הבחירה הנכונה...

אם הכיוון לזרוק הרבה כסף אז את המחיר שאתה רוצה לזרוק על GTX580 + ספק כוח חדש, תאסוף, תמכור את המערכת שלך, ותקנה מחשב חדש... מבטיח לך שתהנה הרבה יותר.

אני מעדיף כרטיס מסך של גיפורס,

אז אתה אומר כדאי במקביל את ה560?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים