עבור לתוכן

בניית HTPC בתוך מגירה

Featured Replies

פורסם

הי,

אני שוקל לנסות לחסוך את מארז + ספק שעולה כ 350 שח וכתחליף אני אאלתר ספק ואבנה את ה HTPC בתוך מגירה שמתחת לטלוויזיה. הבנתי שמבחינת חום זה עלול להיות בעייתי, אך מדומני שהרעש יהווה פחות בעיה ושמאווררים 120mm יפתרו את הבעיה.

זה המפרט המתוכנן פחות או יותר:

AMD Athlon-II X2 250 3.0Ghz

Gigabyte GA-880GM-D2H350

2GB DDR3

SAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM

בנוסף האם ניתן לחבר איזה משדר אלחוטי להדלקת המחשב? (במקום לפתוח את המגירה וזה)

חוות דעת?

אגב שאלה נוספת ששאלתי בפורום אחר ולא ענו לי ואלי אתם תדעו: אם הHTPC מחובר לטלוויזיה ב HDMI ואני רוצה להוסיף רמקולים חיצוניים שיהיה ניתן לשמוע דרכם גם שידורים וגם מה שה HTPC ינגן אז אני רק צריך לחבר את הרמקולים לטלוויזיה? (ובכלל אם אני מחבר ל HTPC אז גם הרמקולים החיצוניים וגם של הטלוויזיה יעבדו?)

תודה (:

פורסם

אל תנסה "לאלתר ספק" אם ספק מאיכות נמוכה - אתה יכול לשרוף את החומרה

תן למערכת לרוץ בתוך המגירה, אם הקירור שלך, בעומס מקסימלי וכשאין בחדר מזגן עובד. תבדוק כל כמה זמן לאיזה טמפ' האוויר שם מגיע ותחליט אם הקירור מספיק. אני מציע שבמקום זה תשים מארז מתפרק כלשהוא (מהפח של מעבדת מחשבים) ותשים אותו מאחוריי הטלויזיה / מעל ארון / וכו

את ההפעלה מרחוק ניתן לעשות אם לוח מקשים אלחוטי והגדרה מתאימה ב BIOS

אתה יכול לחבר לרמקולים החיצוניים את היציאות מהממיר ומהמחשב, ואת הכניסת audio של הטלויזיה לא לחבר או להשאיר את הטלויזיה אל MUTE

פורסם

^^^^^+1

אל תאלתר ספק, זה בין הרכיבים שחשוב שהם יהיו טובים:הוא יכול לשרוף לך את כל השאר!

הבעיה עםהטמפרטורה היא כפולה:העובדה שזה עץ(בלי חורים) שזה יחסית חונק והעובדה שבמגירות בד"כ אין מקום לקירור נורמלי. נסה קירור נמוך של HTPC שמתאים לך(לפי הטמפ' בקירור סטוק, במבחן שהציע 11010010110)

אבל אני נגד המארז הישן ממעבדה כי זה לא אסתטי. אני כן בעד לקחת את המגירה כפרוייקט(סידור חוטים ומקומות מיוחדים, אולי אפילו לעשות חורים במגירה אומשו ולחשוב על הזרימת אוויר וכאלה-----אתגר=])

את ההפעלה מרחוק ניתן גם לעשות בעזרת פונקציית הwake on lan (אם לוח האם תומך, google it) וגם כמובן באמצעות מעגל ייעודי(הסתבכות שלא כזאת מומלצת אבל אם ממש בא לך זה יכול להיות כיף)

בקשר לרמקולים-אני מניח שאתה מתכוון למערכת רמקולים של 5 או 7(כי אחרת עדיף לך להשתמש באלה של הטלויזיה מנסיון. כי אם אתה עם 2 רמקולים אתה לא אודיופיל והרמקולים של הטלויזיה יספיקו לך, ואין צורך להסתבך עם עוד שטויות ומכשירים חיצוניים), שבאה עם רסיבר-שאליו אתה מחבר גם את הממיר וגם את המחשב.

פורסם
  • מחבר

חשבתי לבנות מארז מפרספקס ומפשוט למקם אותו בתוך המגירה ולקדוח מה שצריך בשביל המאווררים והיציאות.

חשבתי שאת ההפעלה מרחוק עושים עם משדר שמתקינים בחיבור של הלחצן הפעלה.

העניין הוא שאין לי ממיר..

המגירה הזאת דיי גדולה, אין פה עניי לעשות זרימת אוויר זה רק להרביץ איזה 2 מאווררים מאחורה.

האמת שהכיוון הוא 2.1, הרמקולים של הטלוויזיה לא הכי מספקים.

תודה (:

פורסם

אם אתה שם מאווררים שמחליפים מהר את כל האוויר במגירה (למשל אחד מכניס ואחד מוציא או 2 מוציאים ופתח מהצד השני) אז לא יהיה שם חם מדיי

מה שכן אל תנסה לחתוך פתחים פוט תעיף את הקיר האחורי של המגירה ושל הארון לגמרי, ושכל השטח של המאווררים והחור השני יהיה פתוח

פורסם

בקשר למשדר-אפשר, זה פשוט יותר מסובך. גם שלט מולטימדיה למחשב הוא משדר.

אם אתה בכ"ז רוצה משדר אתה תצטרך מעגל שמשדר אות כלשהו בפורמט שבחרת(IR או RF-עבדתי בעבר עם שניהם ושניהם מסובכים, IR הרבה יותר זול וקטן ונוח לבנייה)-נגיד 001010(כדי שהמעגל הקולט לא יתבלבל בטעות), מעגל שמזהה את האות(כמו קוד כזה) וממיר אותו לאות חיובי ומעגל שמזהה את האות החיובי וממיר אותו לפולס

הסבר:אתה לא רוצה שתהיה טעות כלשהי שתגרום ללחיצות ממושכות(שיגרמו לריסטארטים אינסופיים של המחשב), אז אתה צריך לפצל את המעגל ל2. אולי אפילו אפשר להוסיף מעגל מזהה כיבוי כדי שלא תשכב על השלט והמחשב יתכבה באמצע עבודה של 1000 עמודים שלא שמרת=]

בקשר לקירור-אני לא כל כך מבין בזה, אני כן יודע שהעץ חונק(אטום מאוד). עדיף לך לעשות חורים גדולים(כמו שהציע 11010010110-ד"א, מה זה אומר? אפשר לקרוא לך פשוט 1686?-לפרק את כל הגב של המגירה)

בקשר לרמקולים-אם אתה מתכוון להשתמש ב2.1 תאמין לי מנסיון שהסיבוך לא שווה את השוני באיכות(כי זה מעצבן כל הזמן לשלוט גם בשלט של הרמקולים וזה). אם אתה רוצה בכ"ז-אמורה להיות בטלוויזיה(תלוי מאיזה שנה היא=]-אני יודע שבכל החדשות זה קיים) יציאת אודיו. חפש אותה ותשתמש בה.

פורסם
  • מחבר

סבבה אפשר לשים שם פשוט רשת כזאת במקום כל החלק האחורי.

נשמע יותר מדיי מסובך העניין עם המעגלים חח פשוט לא הבנתי איך עובד מה שהם הציעו (לא הבנתי איפה הרסיבר בכל העסק) אבל אני תכף אגגל את זה.

הדגם של הטלוויזיה זה 40LV833. אני דיי מתעצל להציץ מאחורה לגבי החיבורים באתר של טושיבה ראיתי את זה:

Sound Output (RMS) W 2 x 7

http://eu.consumer.toshiba.eu/en/products/tv/40LV833#productDetailSpecifications

אגב, לא מזמן חיברתי את המחשב שלי ב VGA ומשום מה לא היה לי אפשרות ל FULL HD למרות שהטלוויזיה תומכת.

המחיצה לא מגיעה כמובן עד הסוף אולי היא אפילו לא נחוצה ובדופן אין חור בכלל, יהיה רווח של איזה כמה סנטימטרים מהדופן בשביל הסירקולציה. בכל מקרה זה התכנון:

htpccopy.jpg

פורסם

אתה לא צריך מחיצה. בתור התחלה תשים פשוט את 2 המאווררים הגדולים בתור מוציאים אחד לייד השני, ושהאוויר יכנס דרך מה שנאר מהצד השני של הפתח. זה אמור דיי לקרר

פורסם

אז ככה:

1.העניין עם המעגלים מאוד מסובך(בעיקר החלק של הדיבוג(איתור ותיקון תקלות) ובמיוחד אם אתה לא מבין), בגלל זה הציעו לך להשתמש במקלדת ופקודה מהביוס.

2.לטלוויזיה יש יציאת שמע לאוזניות, אתה יכול לחבר אותה לרמקולים. זה לא ייתן לך את האפקט המקסימלי של אודיופילים(אני אודיופיל=]=]=])אבל זה הכי פשוט וזה אמור להספיק.

3.הרסיבר לא נכנס לעסק. אם אתה רוצה סאונד אמיתי(מערכת של רמקולים מקדימה ומאחורה, שנותנת לך הרגשה של קולנוע) אתה צריך רסיבר:חבילה של מחלק(לפי אזורים, לא תדרים-כלומר ימין,שמאל,קדימה,אחורה וכו'),קדם מגבר ומגבר, שנועד לקחת אות שמע ראשוני יחסית ולהפוך אותו ל6 או 8 אותות שונים(אחד לכל רמקול). אם אתה משתמש ב2.1 אתה בטח מתכוון לרמקולים של מחשב, שמתחברים לחשמל ולpl 3.5"(חיבור של אוזניות). אם לא לזה התכוונת תגיד למה כן התכוונת. אם כן לזה התכוונת תקרא את סעיף (2), כנראה ההגבלה על האיכות לא תהיה מהטלויזיה ומהחיבור, אלא מהרמקולים עצמם=]

4.VGA פשוט לא יכול להעביר HD, לדעתי גם לא 720P, כי הוא ישן. אם תוריד את הצבעים(מ32bit ל16bit) אולי הוא יוכל. עושים את זה באותו חלון שבו משנים את הרזולוציה.

בהצלחה!

עריכה:עכשיו קלטתי לעומק את מה שכתבת, שאתה רוצה לשים מאוורר צמוד לדופן בלי חור-אל תעשה את זה. זה לא יזיק, פשוט לא יהיה לו אוויר לדחוף אז זה יהיה סתם... מנוע=]

מאווורר לא מזיז אויר בצורה קסומה; הוא דוחף את האויר מאחוריו לכיון הפנים שלו(דרכו).

פורסם

חיבור VGA יכול להעביר כל רזולוציה שתיתן לו. האיכות תשתנה בהתאם לאיכות של הכבל והחיבורים, והאיכות של החיבור לאדמה של המחשב והמסך/ הטלויזיה

כבל VGA איכותי ומחשב ומסך שמחוברים למערכת חשמל תקינה ללא בעיות אדמה, יעבירו Full HD באיכות גבוהה מאוד

העומק של הצבע (16/32 ביט) חסר משמעות לאיכות של התמונה - אתה לא תקבל שינוי באיכות בכל מקרה (אם יש הפרעות בתמונה הם יישארו אותו דבר בדיוק בכל עומק צבע)

פורסם

לפי מה שהבנתי לא הייתה לו אופציה של full hd-הוא לא אמר הפרעות

ולא ידעתי שVGA יכול להעביר HD.......

ומה הקשר לחשמל?

והעומק נורא משנה-פחות ביטים לפיקסל ייתן לך יותר פיקסל בפריים... לא?

פורסם
  • מחבר

בינארי - לא עדיף ששניים יכניסו ואחד יוציא וככה לשמור על לחץ סטטי חיובי?

כן הכוונה היא לרמקולים מהסוג הזה. למשל ה Z323 של LOGITECH נראה לי אמורים להספיק.

גם לי זכור שמבחינת רזולוציה VGA יכול להעביר HD. לא ידעתי דבר על איכות הכבל חשבתי הכל אותו דבר.

פורסם

כבל VGA לא רק שמעביר FULL HD אלא גם הרבה מעבר

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהבנתי למה לא היה לי FULL HD. כשחיברתי לטלוויזיה (אם אני לא טועה) חיברתי דרך ה VGA המובנה בלוח אם וכנראה לא היה לו דרייברים באותו רגע.

אני חושש קצת לעשות את כל מה שאנחנו מדברים פה כי אז זה מאוד יקבע אותי מבחינת מיקום הטלוויזיה (פחות או יותר מעל המגירה) ולא תהיה אפשרות (לפחות לא גמישה) לתלות את הטלוויזיה.

פורסם

nirnir93

הכבל VGA הוא לא דיגיטלי - הוא לא מעביר ביטים. הוא מעביר מתח שקובע את הבהירות של הצבע. אם אתה משנה את העומק צבע במחשב, אתה קובע למשל שב 16 ביט הכרטיס מסך יכול להוציא 0.01V, 0.02V, 0.03V... וב 32 ביט הכרטיס מסך יכול להוציא מתחים מדויקים יותר כמו 0.01V, 0.011V, 0.012V... וכך יש אפשרות לדייק יותר בצבעים אבל זה לא משפיע אל היכולת העברה של הכבל

בכבלים דיגיטליים כמו DVI מה שאמרת יכול להיות נכון, אם הם באמת מעבירים כמות שונה של ביטים (גם זה לא בהכרח כי ייתכן שהכבל מעביר את אותה כמות ביטים בכל מקרה וב 16ביט חלק מהם פשוט יהיו קבוע 0 - את זה אני לא יודע)

בכרטיסי מסך ישנים (cirrus וכו) העומק של הצבע כן היה משפיע אל הרזולוציה המקס' שניתן לבחור בתפריט, גם בחיבור VGA, אבל בצורה שונה שלא קשורה לכבל אלא לזיכרון של הכרטיס מסך : לכרטיסי מסך היה זיכרון קטן מאוד, ובעומק צבע גבוה התמונת BMP של המסך ברזולוציות גבוהות לא היתה נכנסת בזיכרון

ההגבלות של הכבל VGA (כמו כל כבל שמעביר נתונים אנלוגיים) הם לא הגבלות קשיחות (כמו "מעל 500 MHZ לא עובר כלום") אלא ירידה באיכות ("מעל 500 MHZ יהיו קצת הפרעות, מעל 800 MHZ כבר תראה קווים בתמונה ...") כמובן שאתה יכול לדחוף לתוך הכבל כמה נתונים שתרצה השאלה באיזה איכות זה יגיע לצד השני

כדיי להקטין את האיבוד איכות יש להקטין את מה שגורם להפרעות : בין היתר לוודא שהמערכת אדמה תקינה ושאין לולאת אדמה שהכבל VGA הוא חלק ממנה, כי אז מגיע לכבל מתח חיצוני (השראה ממעגל של 240 V AC שממנו מחוברים המסך והמחשב) שמביא את ההפרעות מבחוץ

Frequency

משנה שתהיה זרימת אוויר מהירה מספיק ושלא יישארו "פינות חמות". הלחץ יותר משפיע אל האבק (אם האבק יהיה באיזור של המאווררים או הפתחים האחרים) ופחות אל הקירור

אני חושב שלא תרצה להריץ את המאווררים אל מקסימום כדיי שהם יהיו שקטים, מה שאומר שתצתרך לשחק איתם ולבדוק באיזה מצב מתוך כל האפשרויות הם מקררים טוב במהירות נמוכה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים