עבור לתוכן

מודינג ואלקטורניקה

Featured Replies

פורסם

עריכה : אם אני לוקח 6 מנורות 12 V ומחבר אותם לספר כוח שמוציא 12 V לא צריך נגד נכון ?

+

אם אני לוקח מאוורר + מנורת לד 12 V גם צריך נגד ?

פורסם

תסביר מחדש מה אתה רוצה לעשות(עם תמונות אם אפשר)-סוג, זרם ומתח של כל רכיב:נורות,לדים,מאוורר,מקור מתח

כעקרון אתה יכול לחבר את המנורות בשאלה הראשונה במקביל, אתה כמובן מסתכן שהספק לא יציב וכו', אבל אפשרי(אלא אם כן הם לדים-לדים הם ממש רגישים)---בכל מקרה יהיה לך עדיף לתת להם 10 וולט אם זה אפשרי, כדי להיות בטוח שהם לא ישרפו.

בקשר לשאלה השנייה-מה הפרטים של המאוורר והלד?(אני בחיים לא ראיתי לד של 12V)-יכול להיות שניתן להשתמש במאוורר כנגד בשביל הלד. אני צריך לדעת זרם אידיאלי ומתח אידיאלי.

פורסם

אתה אמור לוודא תמיד כמה דברים :

מבחינת העומס : (המנורות)

הוא אמור להיות מתאים _למתח_ שהספק נותן. אם למשל הספק הוא 12V, אתה יכול לחבר למשל מנורות של 12V _במקביל_, או 3 מנורות זהות של 4V כל אחת _בטור_ (כך שהמתח מתחלק בצורה שווה וכל אחת מקבלת את ה 4V שהיא אמורה לקבל), או 6 מנורות זהות של 2V כל אחת _בטור_, וכו

אם אלה מנורות שצריכות שליטה חיצונית לזרם, אתה חייב לתת אותה. למשל, LED מחייב _תמיד_ חיבור אם נגד מתאים, פלורסצנט של 240V מחייב _תמיד_ צ'וק, וכן הלאה. כך שלשאלה השניה שלך, אתה _לא_ יכול להתאים את המתחים בדיוק כדיי שלא תצתרך לשים נגד, אתה תהיה חייב לשים נגדים מתאימים בכל מקרה. ואל תנסה להתאים את המתחים בדיוק כי אתה תקבל מעגל לא יציב, אתה חייב שהמתחים יהיו _לא מתאימים_ ואז לשים נגד

מבחינת הספק :

העומס שלך לוקח זרם כלשהוא (ב mA, A וכו) אז הזרם הזה אמור להיות לא יותר ממה שהספק בנוי להחזיק, אחרת אתה תקפיץ את ההגנות של הספק (בספק טוב), או תשרוף אותו (בספק גרוע שאין לו הגנות). ספק שנשרף יכול לשרוף גם את כל מה שמחובר אליו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים