עבור לתוכן

עזרה בבחרית כרטיס מסך לחעבודה על 3DS MAX2011/12 - תקציב 1000-2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

מחפש עזרה בבחירת כרטיס מסך. לעבודה על 3DSMAX 2011/2012

המערכת שאני בונה מבוססת על מעבד 2600K זכרון בנפח 12GB, לוח P8P67 PRO, ומערכת הפעלה 64BIT

אני יודע שהכרטיס מסך לא אחראי על מהירות הרנדור, אבל הסצנות שלי כבדות עם מיליוני פוליגונים, לכן חשוב לי שמעבר בין חלונות, ו"הזזת" וז"זום" בסצנה תתבצע כמה שיותר מהר.....כמובן בהתאם למחיר הכרטיס.

אני מחפש כרטיס בין 1000-2000 ש"ח כאשר כמובן התנאי להוציא 2000 ש"J רק שזה יצדיק לעומת כרטיס שעלותו 1000 ש"ח.

לדוגמא הציעו לי את הGTX570 שעולה בסביבות ה 1600 ש"ח. והאם לייעוד שלי ( עבודה בלבד) לא יספיק ה GTX 460 - עד 1000 ש"ח?

לעומת זה אולי כדאי לי ללכת על הQUADRO הפשוטים? 600/580? שעולים עד 1000 ש"ח.

אשמח אם מישהו מהתחום יוכל להאיר את עיניי מה כדאי יהיה להשקיע.

תודה לכל העוזרים.

ו

פורסם

אין ספק שהכי טוב יהיה לך gtx 570 זה גם מה שאני קונה לעבודה ב3ds max

ואם אתה רוצה יותר זול בלי הבדל גדול בביצועים 560

מה שכן בחיים לא לקחת quadro

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני יודע שהכרטיס מסך לא אחראי על מהירות הרנדור, אבל הסצנות שלי כבדות עם מיליוני פוליגונים, לכן חשוב לי שמעבר בין חלונות, ו"הזזת" וז"זום" בסצנה תתבצע כמה שיותר מהר.....

Iray renderer (של mental images) כבר מובנה ב-3dsmax 2012. והוא מסוגל להאיץ רינדור על גבי ה-GPU, בנוסף ל-CPU.

(אגב ישנם עוד מס' renderers מבוססי GPU. שמעתי ש-Octane חזק)

מהירות הרנדור (על ה-GPU) תלוייה במס' מעבדי ה-CUDA (ומהירויות שעון). לא משנה אם זה geforce/quadro/tesla.

נתון חשוב הוא נפח הזכרון של הכרטיס. גודל הסצנה\תמונה\מס' פוליגונים\טקסטורות\HDR וכו' יוגבלו ע"י נפח הזכרון.

ז"א אם הנפח לא יספיק - לא יהיה ניתן לרנדר כלל. לכן לטובת סצינות מורכבות, מומלץ לקחת כרטיס של 2GB או 3GB,

אפילו אם יהיו פחות מעבדי CUDA (ז"א יותר איטי). שים לב שרק כרטיסי Nvidia נתמכים.

- תזהר מכפולי ליבה - נפח הזכרון הרלוונטי שלהם הוא בדיוק חצי מזה המוצהר.

- אם אתה מרנדר על מס' כרטיסים (עם או בלי ה-CPU), קח בחשבון שהכרטיס עם נפח הזכרון הנמוך מביניהם הוא זה שיקבע את ההגבלה.

בנוסף, במידה ומשתמשים ביותר מכרטיס אחד - לא סוכמים את נפחי הזכרון שלהם. אם 2 הכרטיסים באים עם 2GB, אזי 2GB היא הגבלת רינדור הסצנה.

מבחינת ה-viewport, ה-quadro אמורים לספק ביצועים טובים יותר בכלליות, אבל זה כבר תלוי איזו חומרה אתה משווה, ובעוד בהמון גורמים אחרים.

פורסם

1600 שקל ל570 זה יקר יחסית.

פורסם

אם לצורכי רינדור (GPU) של סצינות מורכבות, הייתי ממליץ דווקא על gtx560/ti 2GB או gtx460 2GB.

תמיד אפשר להוסיף עוד כרטיס (2GB) ע"מ לשפר מהירות (סוכמים את מעבדי ה-CUDA).

אם אתה לוקח כרטיס מהיר יותר כמו GTX570 עם 1.2GB זכרון, כל המהירות שלו לא תהיה שווה כלום אם הרינדור יצריך יותר מה-1.2GB.

מי שחזק ברינדורים כבדים, שמעוניין לרנדר על GPU, הייתי ממליץ דווקא על GTX580 3GB (קיימים דגמים כאלה), בעיקר בזכות הנפח זכרון הגדול.

אגב, מומלץ קירור יעיל, מאחר וברינדורים מתמשכים הכרטיסים האילו מגיעים לטמפ' גבוהות מאוד + רעש.

אם אתה לא צריך לרנדר על ה-GPU, תכלס quadro יהיה עדיף בכלליות. למרות שגם כרטיס geforce מספיק לרוב.

לצערי מאוד בעייתי להשוות quadro ל-geforce מבחינת ביצועי viewport, במיוחד כשמדובר ב-quadro חלש מול geforce חזק.

פורסם

Iray renderer (של mental images) כבר מובנה ב-3dsmax 2012. והוא מסוגל להאיץ רינדור על גבי ה-GPU, בנוסף ל-CPU.

(אגב ישנם עוד מס' renderers מבוססי GPU. שמעתי ש-Octane חזק)

מהירות הרנדור (על ה-GPU) תלוייה במס' מעבדי ה-CUDA (ומהירויות שעון). לא משנה אם זה geforce/quadro/tesla.

נתון חשוב הוא נפח הזכרון של הכרטיס. גודל הסצנה\תמונה\מס' פוליגונים\טקסטורות\HDR וכו' יוגבלו ע"י נפח הזכרון.

ז"א אם הנפח לא יספיק - לא יהיה ניתן לרנדר כלל. לכן לטובת סצינות מורכבות, מומלץ לקחת כרטיס של 2GB או 3GB,

אפילו אם יהיו פחות מעבדי CUDA (ז"א יותר איטי). שים לב שרק כרטיסי Nvidia נתמכים.

- תזהר מכפולי ליבה - נפח הזכרון הרלוונטי שלהם הוא בדיוק חצי מזה המוצהר.

- אם אתה מרנדר על מס' כרטיסים (עם או בלי ה-CPU), קח בחשבון שהכרטיס עם נפח הזכרון הנמוך מביניהם הוא זה שיקבע את ההגבלה.

בנוסף, במידה ומשתמשים ביותר מכרטיס אחד - לא סוכמים את נפחי הזכרון שלהם. אם 2 הכרטיסים באים עם 2GB, אזי 2GB היא הגבלת רינדור הסצנה.

מבחינת ה-viewport, ה-quadro אמורים לספק ביצועים טובים יותר בכלליות, אבל זה כבר תלוי איזו חומרה אתה משווה, ובעוד בהמון גורמים אחרים.

מצטרף לנאמר.

ממליץ לקחת 2 כרטיסי מסך:

QUADRO 600 - בסיסי לעבודה ב-VIEWPORT

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=11775

+

כרטיס NVIDIA עם 2GB זיכרון:

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/sparkle-geforce-gtx-460-2gb-gddr5-256bit-p-10958?language=he

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=20922

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=20925

מי שחזק ברינדורים כבדים, שמעוניין לרנדר על GPU, הייתי ממליץ דווקא על GTX580 3GB (קיימים דגמים כאלה), בעיקר בזכות הנפח זכרון הגדול.

כמו שאמרת, יש לוודא שהזיכרון האפקטיבי אינו 1.5GB כמו שקורה בהרבה כרטיסים שבאים עם 3GB.

ה-QUADRO יפיק תועלת בעצם מהדרייברים ה"מאושרים" שיאפשרו את הפעולה החלקה בתוכנות.

פורסם

מצטרף להמלצה ! רק רוצה לומר שאם הולכים על quadro + geforce, לדעתי עדיף קודם להביא את ה-geforce,

ואז לפי נסיון אם הוא לא מספיק בעבודה ב-viewport - אז להוסיף את ה-quadro. במקום לרכוש את שניהם מראש.

לגבי gtx580 ראיתי שיש למס' יצרניות דגמים custom עם 3GB אפקטיבי (ולא 2x1.5gb כמו ב- asus mars2)

ביניהם Evga, Zotac, MSI, Gainward, Palit, Point of View

בארץ ראיתי בינתיים רק את ה-gainward

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8494

פורסם

אם יש לי לוח-אם Asrock z68 pro3-M אני עדיין אוכל להביא גם Geforce וגם Quadro? כי אני מתלבט גם כן בנוגע לכרטיסי מסך ואין לי מושג איזה לבחור עכשיו..

מה שכן, אני מעוניין בנוסף לעריכה -גם- במשחקים (לא באותה רמה, אבל עדיין יהיה נחמד שתהיה האפשרות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים