עבור לתוכן

עזרה בחיבור מחשב לרסיבר של DENON

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי כבר מספר שנים רסיבר מעולה (לדעתי..) של חברת DENON דגם 1905.

כיום הוא מחובר בצורה אנלוגית למחשב באמצעות כבל RCA, שתיי יציאות מהרסיבר עד למחשב יציאה אחת.

היום נתקתי בטעות את היציאה בזמן שהרסיבר היה מוגבר יחסית מאוד גבוה וקבלתי סוג של "צעקה" לדוגמא

כמו שמקריבים מקרופון לרמקול פועל. אבל יחסית מאוד חזק בגלל שהייתי על עוצמה יחסית גדולה.

הכל בסדר, לא עושה רושם שמשהו קרה אבל יש לי הרגשה שהיצאה פחות חזקה. (היצאה במחשב)

נתתי לעוד כמה מחברי הבית לבדוק ולדעתם זה בסדר אבל אני חושב שצריך להגביר יותר בשביל לשמוע חזק (במחשב!)

בכל אופן לשאלה:

אני רוצה "לעזוב" את היציאה אנלוגית (RCA..) שאיתה אני עובד כמה שנים ופשוט לעבור ליציאה

דיגטלית או אופטית, אני לא מבין גדול בחתום הזה ספציפית אז אין לי מושג מה ההבדל בין השתיים... ומי מהם כדי לי לחבר.

חשוב לציין יש לי מערכת של 5 רמקולים, אני רוצה לקחת את היצאה האיכותית ביותר שתתן לי שליטה על כל הרמקולים. (אם אפשר...)

בלוח יש לי יציאה אופטית אחת ויציאה דיגטלית אחת.

בנוסף אני מצרף תמונה של חיבורי הרסיבר אם זה יעזור.

אני קצת מבואס כי אני חושב שקרה נזק (למרות שלראה אוזן זה לא נראה ככה....)

תודה!

[attachment deleted by admin]

פורסם

אולי הנזק הוא לאוזן שלך ועכשיו אתה שומע יותר חלש...

בכל מקרה, אני לא חושב שתשמע הבדל ין חיבור קואקסיאלי לאופטי.

וכנראה שתאבד את היכולת לשלוט על כל רמקול בנפרד. למעשה תוכל לשמוע מהם בנפרד רק בסרטים שקודדו מראש בסראונד.

אלא אם תקנה כרטיס קול יעודי שיודע לדחוס 6 ערוצים בזמן אמת.

פורסם
  • מחבר

את האמת? יכול להיות... נקווה שלא.. בכל אופן אני יהיה רגוע יותר שאני יעבור לשיטת שמע אחרת מזו שאני עובד איתה עכשיו.

מה גם שאני חושב (ותקן אותי אם אני טועה) שיציאה אופטית/דיגטלית היא הרבה יותר טובה מהאנלוגי הישן.

מה עדיף לי לחבר לרסיבר? אופטי או דיגטלי (מה ההבדלים שלהם?) ומה העלויות של כבל כזה פחות או יותר?

דרך אגב:

בתוכנה שמגיעה עם הדרייבר של כרטיס הקול המובנה של חברת REALTEK אני יכול לראות איזה חיבור בלוח אם בשימוש ואיזה לא.

שם אני לא רואה את החיבור האופטי אלה רק הדיגטלי, אני יצטרך לשדרג את התוכנה?

ותודה על התגובה המהירה שלך! :yelclap:

פורסם

תבדוק מחיר של כבל אופטי, תבדוק של כבל קואקסיאלי. ותחליט.

.

מה המרחק בין המגבר למחשב?

פורסם
  • מחבר

מצאתי כבל אופטי באורך 10 מטר כזה באיי ביי:

http://i.ebayimg.com/t/33Ft-Digital-Optical-Fiber-Toslink-Audio-Cable-10M-33-/00/$(KGrHqF,!hME0fwn8KyrBN(W6cSuTw~~0_12.JPG

דיי הרבה קנו ממנו והמחיר טוב, אני חושב שאני יקנה. (אלה אם תמליץ אחר בסוף הדיון)

המחשב עד הרסייבר בעיקרון במרחק של כ 3 מטר לכל היותר אבל צריך להעביר את הכבל מאחורי מיטה, ארונות ועוד ארון

ככה שלכל היותר זה 5 - 6, ישנה בעיה למרחק שהוא יותר גדול?

ומה העדיפות בין הכבלים? רק המחיר או שיש כאן סוגיית איכות/שליטה על בקרים או כל ייתרנות/חיסרון אחר?

פורסם
  • מחבר

אנני עדיין צריך עזרה חברים.

היום נגשתי לחנות בשביל לבדוק מחירים ושם המוכר

אמר שכבל אופטי באורך 10 מטר מאבד מהאיכות שלו (בגלל האורך)

אבל כבל קואקס לא יאבד איכות באורך כזה.

האם זה נכון?

כי אם כן קבלתי הצעת מחיר של 100 ש"ח ל10 מטר וסיימתי סיפור.

למרות שאני מעדיף כבל אופטי בגלל ששם אין הפרעות חשמל.

אבל אני ישמח לדעת אם מה שהמוכר אמר נכון או לא.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עידכון:

לבסוף קניתי כבל קואקס באורך של כ-10 מטר של חברת HQ.

לקח לי כמה דקות (אין ברשותי חוברת..) להבין איך להגדיר את האופציה הדיגטלית ברסיבר אבל לבסוף הכל חובר

תקין ועובד מעולה. ואפילו טוב יותר ממקודם (מן הסתם..)

הכבל עלה לי בערך כ60 - 70 ש"ח עם משלוח עד הדלת.

ממליץ! שדרוג נהדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים