עבור לתוכן

לא מצליח לשתף אינטרנט...

Featured Replies

פורסם

אז סוף סוף עשיתי מחשב מגירה... (אפרסם בתקווה תמונות בקרוב).

הכוונה למחשב פשוט (AMD K6 350) שהורכב בתוך מגירה של שולחן...מחשב חבוי לצורך הורדות בעיקר...

עכשיו חיברתי אותו ברשת למחשב שלי.

יש לי אינטרנט בכבלים עם מודם RCA והמודם יכול להתחבר גם ברשת וגם ב USB אז חיברתי אותו למחשב הראשי שלי ב USB ולמחשב המגירתי ברשת, כך אוכל להשתמש בכרטיס הרשת שבמחשב הראשי ולחבר אותו למחשב המגירה... כמובן שבמגירה 2 כרטיסי רשת..

עד כאן הכל טוב ויפה...אבל עכשיו אני לא מצליח לחבר את המגירה לאינטרנט, בעעע

המודם פשוט לא מוכן לתת לו אייפי, אין לי מושג למה...כשאני מנסה להתחבר אני מקבל הודעת שגיאה "769: the specified destination is not reachable"

בעוד שהמחשב הראשי מסוגל להתחבר גם ב USB וגם ברשת..למה !?

והאם אני יכול לחבר את המודם ל Switch ולהשתמש בו כראוטר ?

תודה...

פורסם

אתה לא יכול לחבר את המודם גם בחיבור רשת וגם בחיבור USB בו זמנית. אתה יכול לחבר או רשת, או USB.

זאת מפני שבשביל ששני מחשבים יוכלו להתחבר לאינטרנט בו זמנית הם צריכים:

א. או IP שונה לכל מחשב. ואם יש רק מודם אחד, המודם צריך לקבל שני IPים מספקית האינטרנט.

ב. או לחבר את שני המחשבים למודם דרך נתב. כך, כל המידע שמיועד לשני המחשבים יגיע לכתובת ה-IP היחידה שיושבת על המודם, ולאחר מכן, הנתב יידע כבר להפריד בין המידע שמיועד למחשב אחד לבין מידע שמיועד למחשב שני. בקיצור, לקבל IP אחד מהספקית, אבל להפריד אותו ליותר ממחשב אחד בעזרת נתב.

אז מכיוון שלא המודם שלך ולא ספקית האינטרנט שלך תומכים בשני IPים על חיבור אחד (הכוונה לחיבור ביתי כמו שלך, אני מניח), ומכיוון שחיברת את המחשבים ישירות למודם ללא נתב באמצע, לא הצלחת לגלוש בשני המחשבים בו זמנית.

בקשר לשאלתך השנייה: לא. כרגע לא ידוע על מודמים של חברות הכבלים שניתן לשדרג אותם למצב מודם+נתב, כמו שניתן לעשות בחלק מהמודמים של בזק ב-ADSL.

כמו שהבנת, הפיתרון היחיד הוא לחבר את המחשבים למודם דרך נתב, ומכיוון שהמודם שלך לא יכול להשתדרג למצב מודם+נתב, תצטרך לקנות נתב נפרד.

נ.ב.- נתב יכול להיות גם מחשב. אתה יכול לקרוא על איך להפוך מחשב עם ווינדוס למחשב נתב במדריך שנמצא פה בראש הפורום:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=11;action=display;threadid=44963

או שאתה יכול לקרוא על איך להפוך מחשב עם לינוקס למחשב נתב במדריך שנמצא פה באתר:

http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=linuxrouter

פורסם
  • מחבר

תודה לך על תגובתך,

אני מבין שאי אפשר לחבר את 2 המחשבים לאינטרנט בו זמנית...אז הבעיה היא שאני לא מצליח לחבר את המחשב שבמגירה בכלל, גם לא בנפרד...

ניתקתי את המודם מהמחשב הראשי ועדיין המודם לא מצליח לתת למחשב השני כתובת IP תקינה.

עכשיו יש לי Switch שיש בו כניסת Uplink וכפתור ברירה בין Uplink Mode - Normal Mode, האם הוא נתב ?

והאם אפשר לשתף את האינטרנט דרכו ? היש מדריך ?

תודה :)

פורסם

בקשר לשאלה הראשונה: חברות הכבלים וספקיות האינטרנט עובדות בצורה כזו שניתן לך IP לפי הכתובת הפיסית של המודם.

אם המודם מחובר ב-USB למשל, יש לו כתובת פיסית כלשהי. אצל ספקית האינטרנט שלך, מוגדר ה-IP לפי הכתובת הפיסית של המודם.

אך, לחיבור הרשת יש כתובת פיסית שונה מאשר ל-USB. ולכן, אם אתה מחליף כתובות פיסיות לזו של חיבור הרשת, ה-IP לא מוגדר להיצמד לכתובת הפיסית הזו.

שורה תחתונה: אתה צריך להתקשר לחברת הכבלים/ספקית האינטרנט שלך ולהגיד להם שאתה רוצה להחליף את החיבור של המודם שלך מרשת ל-USB או להפך. אם יבצעו מספר פעולות (או יגידו לך לבצע מספר פעולות) שבסופן, ה-IP שלך יוצמד אוטומטית לכתובת הפיסית החדשה.

בקשר לשאלה שנייה: לא. הסוויטצ' שלך הוא לא נתב. על נתב צריך להיות חיבור WAN, שזהו החיבור שלו למודם (לרשת החיצונית), וחיבור LAN אחד לפחות, שזה החיבור שלו לרשת פנימית. ישנם נתבים משולבים סוויטצ', שמכילים כמה חיבורי LAN. בעצם, הנתב מחובר לסוויטצ' פנימית, בתוך הקופסא שלו, וחיבורי ה-LAN שאתה רואה הם של הסוויטצ' ולא של הנתב (כי לנתב צריכה להיות יציאת LAN אחת).

פורסם
  • מחבר

tnx

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים