עבור לתוכן

lucid virtu לא עובד.

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי לוח אם Asrock Z68 extreme 4 כרטיס מסך:gtx460 וברצוני להפעיל את ה-virtue לפי מיטב הבנתי ה-virtu מאפשר בעצם להפעיל את הכרטיס היעודי וכרטיס המסך המובנה במעבד בעת ובעונה אחת כלומר לישומים שצריכים ביצועים, הכרטיס מסך יעבוד ועבודה רגילה כרטיס המסך המובנה יעבוד. כל מה שצריך לעשות זה לחבר את המסך ליציאה שעל הלוח אם וזהו.

מערכת ההפעלה היא win7 64 bit. כל הדרביירים מותקנים ועובדים תקין כולל ה-virtu (לפחות כך נדמה)

הבעיה היא כזאת,

כאשר מחבר את המסך ללוח אם ומריץ משחקים הם זזים נורא לאט, כמובן שאם אני מחבר לכרטיס מסך הכל טס. כלומר ה-virtu לא עובד. ניסיתי את זה עם משחקים ועם ungine. ושום דבר לא גורם לזה שישומים שדורשים ביצועים יוכלו לעבוד מהכרטיס מסך המובנה במעבד. הגדרתי את הלוח אם כמו שכתוב -i-mode. אבל משום ה-virtu לא מתפקד.

יש מישהו שמכיר שיוכל לעזור?

תודה,

פורסם
  • מחבר

מכיר את המסמך בע"פ. :)

גם הקינפוגים בביוס לפי מה שצריך.

פורסם

Virtu זה יותר גימיק מאשר כל דבר אחר. לדעתי על פי המצב בפועל הטכנולוגיה לא בשלה מספיק. גם את ההבטחה הגדולה של חסכון באנרגיה בזמן שאין צורך בכרטיס הגרפי הייעודי הוא לא ממש מקיים משום שהכרטיס הגרפי הייעודי לא נכבה כללי, אלא פשוט מוריד תדר ומתח, בדיוק כפי שהיה עושה גם ללא Virtu.

ב-Virtu יש שני מצבים:

i-mode - לא ממש מומלץ לאור חסרונותיו (צורך ביצירת פרופילים למשחקים, העובדה שהכרטיס הגרפי הייעודי לא מכבה את עצמו כשהוא לא בשימוש כך שגם אין ממש חסכון אמיתי בצריכת אנרגיה או פליטת חום בהשוואה לעבודה עם כרטיס גרפי ייעודי בלבד - הרי גם ככההכרטיסים הגרפיים, בדומה למעבדים, מורידים תדר ומפחיתים בצריכהת האנרגיה כשהם לא בעומס") שדי עולים על יתרונותיו התיאורטיים. במצב כזה הליבה הגרפית מתפקדת היא מקור פלט הוידאו הראשי ורק בשעת משחקים הכרטיס הגרפי נכנס לפעולה. לכן במצב כזה צריך לחבר את המסך לחיבורים של לוח האם. אך כאמור. לא ממש מומלץ או משתלם לעבוד במצב הזה (בדרך כלל מי שיכול לעבוד במצב הזה לא זקוק באמת לכרטיס גרפי ייעודי ממילא).

d-mode - במצב כזה הכרטיס הגרפי הייעודי הוא מקור פלט הוידאו הראשי ולכן יש לחבר אליו את כבל המסך. במצב הזה המערכת עובדת בדיוק כמו עם כרטיס גרפי ייעודי רגיל, רק שבשעת הצורך יש לה יכולת לגשת ולהשתמש בטכנולוגיית ה-Quick Sync (לא רלוונטי למשחקים).

לפי התיאור שלך אתה עובד במצב i-mode. במצב זה עליך להגדיר פרופיל לכל משחק (הוראות, אני מניח, בחוברת לוח האם, במסמך נפרד או ברחבי הרשת). אם המטרה העיקרית של המחשב שלך היא משחקים, או אם משחקים הם שימוש נפוץ שלך, אני ממליץ לך פשוט לעבור למצב d-mode וזהו.

פורסם
  • מחבר

סידרתי פרופילים - הם כבר בעים מוגדרים מראש.

אני רוב הזמן עובד על המחשב, רק בסופ"ש יוצא לי לשחק בו.

הייתי שמח לנצל את היכולת הזאת - היא אחת הסיבות שבגללה רכשתי Z68.

תודה,

פורסם

הגדרת פרופיל לכל משחק שאתהמ שחק בו וזה עדיין לא עובד? אם כן, אז זה כבר יותר מוזר, אבל לא לגמרי מפתיע.

שנית, אין לך ממש מה לנצל פה. אם תעבוד במצב i-mode לא תרוויח כלום. הבשורה הגדולה של Virtu היא האפשרות לחסוך באנרגיה. בפועל בשלב שבו נמצאת הטוכנולוגיה נכון להיום זה לא קורה. הכרטיס הגרפי לא מכובה (כפי שצריך לקרות כדי להשיג חסכון אמיתי באנרגיה ופליטת חום) אלא פשוט לא פעיל (מוריד מתח ותדר). זה מצב זהה למצב שבו היית עובד רק עם הכרטיס הגרפי הייעודי. גם שם בשימושים של עבודה משרדית הוא לא היה נמצא בעומס ועובד במתח ותדר נמוכים יותר. לרוב מתקבל בחתך רוחב חסכון אנרגתי של אחוזים בודדים, אם בכלל. בנוסף, כפי שאולי ראית בעצמך, יש גם בעיות עם התפקוד שלה בפועל. כך שהרעיון של Virtu נחמד, אולי ואפילו כנראה שבעתיד הוא ימושש באופן יעיל וטוב יותר, אך נכון להיום הטכנולוגיה לא בשלה מספיק וזה יותר גימיק. לפחות לדעתי.

קח בחשבון שבדומה למערך מרובה כרטיסים (SLI/CFX) יש פה תחזוקה גדולה יותר. צריך להבין מה משמעות ההגדרות, ככל הנראה יהיו בעיות במשחקים שונים ולכן צריך לדעת מה לשנות בהגדרות (או לפחות שיהיה כיוון כללי) כדי לפתור או למזער את הבעיה.

אני רק יכול להמליץ לך לעבוד ב-d-mode ולחסוך מעצמך את כאב הראש (אלא אם כן אתה ממש רוצה להיכנס לעובי הקורה, שזה בסדר גמור כמובן, אבל הרושם שקיבלתי הוא שאתה פשוט מחפש שהדברים יעבדו מבלי שתצטרך להתעסק איתם יותר מדי).

פורסם
  • מחבר

דווקא זה לא מדוייק אני כן נכנס לעובי הקורה, נכנסתי לפורמים בחו"ל ובדקתי קונפיגורציות בביוס. אפילו שקלתי לעשות שידרוג לקושחה של הביוס - אני פשוט לא עושה את זה אלא אם כן אני ידע שזה הפתרון.

אין הרבה מקומות שניתן לקרוא על הנושא במיוחד לא כשמצרפים לכך את החברה של הלוח אם. אז הייתי רוצה לשמוע מאנשים פה בפורום במיוחד כאלו שכן מצליחים להפעיל את virtu מה צריך לשנות אם בכלל.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הצלחה!

אני יודע שעבר הרבה זמן אבל רציתי לעדכן.

אחרי עיון בלינק הבא הבנתי שיש אופציות שצריך לקנפג בביוס (ידעתי את זה מראש אבל כל יצרן לוח אם משנה את השמות של הערכים).

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=lucid%20virtu%20does%20not%20working&source=web&cd=3&ved=0CDYQFjAC&url=http%3A%2F%2Fdownloadmirror.intel.com%2F19993%2Feng%2FLucid%2520Virtu%2520Users%2520Guide%2520v1%25202%2520Universal.pdf&ei=Q9eHT5-6J5D4sgbDnZTFCw&usg=AFQjCNHvvVg-1WCInTu1a6wjAv5WasIVsg

מה שעשיתי זה "לתרגם" בין המסמך לעולם המושגים של ASROCK (מוזר שאין דרך אחת).

במקום:

Integrated Graphics Device option to “Always Enable”

ב ASROCK:

Render standby = disabled.

ובמקום:

set the Primary Video Adaptor to “Int Graphics (IGD)”

ב:ASROCK:

Primary graphics adapter = OnBoard.

כל מה שנשאר לעשות זה להוריד דרייברים עדכניים ולחבר את המסך ללוח אם.

תודה לכל העוזרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים