עבור לתוכן

האם כל לוח אם מתאים לכל מארז ולהיפך?

Featured Replies

פורסם

ובעיקר הכוונה ללוחות קטנים .

וכן האם כל לוח אם מתאים לכל כרטיס מסך ולהיפך?

תודה :yelclap:

פורסם

יש סטנדרטים לגדלים וצורות של לוחות - ATX על גווניו, BTX וכו'.

http://en.wikipedia.org/wiki/ATX

http://en.wikipedia.org/wiki/BTX

הרוב הגדול של לוחות הPC הביתיים בשוק הם ATX סטנדרטי או קטנים יותר (microATX).

הסטנדרטים הולכים גם עם המארזים. לרוב מארז שמקבל לוח ATX מסוים, יוכל לקבל גם את הקטנים יותר.

BTXים הם לרוב חיה אחרת.

במפרט של כל לוח שאתה קונה יהיה כתוב הפורמט שלו, ואילו במפרט המארז יהיה כתוב איזה פורמטים של לוח הוא יכול לקבל.

פורסם
  • מחבר

תודה

אתה יכול לסכם לי את זה במילים שלך?...

פורסם

סיכמתי.

פורסם

באמת שקשה לסכם את זה יותר טוב ממה שהוא סיכם :).

אם אתה רוצה לנסות ולפשט את העניין עוד יותר. כל עוד תקנה לוח-אם בגודל תקן ATX ו-microATX ומארז בגודל Mid-Tower או Tower הסיכוי שהלוח לא יתאים למארז הוא אפסי.

אם אתה קונה מארז קטן יותר (כמו מארזי HTPC) אז צריך לבדוק יותר לעומק באיזה גודלי לוחות הוא תומך.

או אם לסכם ממש לשורה התחתונה -- תבדוק מה גודל תקן לוח האם שלך, תיכנס למפרט המארז ותבדוק באיזה גודלי לוחות הוא תומך. זאת הדרך הכי אמינה במקרה שיש לך ספק.

פורסם
  • מחבר

בקיצור צריך להסתכל על מפרט הלוח והמארז ולראות אם הם תואמים...{זאת אומרת שיש מצבים שלא}

ואם אני אחדד את עיקר מה שרציתי לשאול לאור הדברים האם לוח הכי קטן יתאים למארז גדול? התשובה היא כמו שנאמר - צריך לבדוק את המפרטים ולראות אם יש תאימות.

:xyxthumbs:

אני מתאר לעצמי שהשאלה לגבי כרטיסי המסך היא זהה... למרות שאני נוטה לחשוב שכל לוח אם אמור לקבל כל כרטיס מסך :s05:

מפה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=372975.0 בסימן של לוחות האם אני מבין שזה כמו שחשבתי כל לוח אם תומך בכל כרטיס מסך קרי חיבור PC E 16 כאשר יש כאלו שתומכים בשניים כאלו ויש כאלו שתומכים בשני כרטיסים אבל ב 8 וכו...

פורסם

לוחות האם הנפוצים הם בגודל ATX ו-microATX. יש קטנים יותר ויש גדולים יותר אך שיעור הלוחות הגדול ביותר לשוק הצרכני הוא משני גודלי התקן הנ"ל.

המארזים הנפוצים ביותר באים בשני גדלים. Mid Tower ו-Full Tower (הגדול יותר). שני הסוגים הללו תומכים בשני גודלי לוחות האם הללו.

כך שכן, לא כל לוח יתאים לכל מארז, אך כשאתה מסתכל על רכיבים נפוצים לשוק הביתי/עסקי יש תאימות כמעט מלאה (למעט מקרים די נדירים).

בכרטיסי מסך, כמו בכל רכיב, אם ממשק החיבור של הרכיב קיים בלוח הרי שיש תמיכה. מכיוון שבשנים האחרונות ממשק החיבור של כרטיסים גרפיים הוא PCIe אז כל לוח עם חריץ PCIex16 יתאים לכל הכרטיסים הגרפיים בממשק החיבור הזה.

רק שים לב, יש בשוק כרטיסי מסך גדולים (ארוכים). צריך לבדוק פה שיש מספיק מקום במארז כדי שהכרטיס ייכנס. שכלוב הכוננים הקשיחים או כל רכיב מבני אחר לא מפריע. ברוב המארזים המודרנים אין בעיה כזאת. במארזים ג'נריים או ישנים עלולה להיות בעיה אם אתה מתכנן על כרטיס שכזה ולכן יש לבדוק זאת מראש.

פורסם
  • מחבר

תודה

:hi::yelclap::xyxthumbs:

פורסם

בעיה נוספת עם כרטיסי מסך (למרות שזו יותר תלונה נגד שוק כרטיסי המסך שלוח הרסן) - הנטייה לייצר כרטיסי מסך מפלצתיים ברוחב שלושה סלוטים ובאורך הגלות, שלא רק שהם לא ייכנסו במארז, אלא שגם אם כן, הם יחסמו בערך חצי מחיבורי ההרחבה בלוח (סלוטים אחרים של PCI/PCIE, חיבורי SATA, חיבורי פאנל קדמי למיניהם וכו'). יש לוחות שתוכננו מראש בצורה טובה יותר כך שגם אם תוקעים אחד מהבזיונות האלה בסלוט הPCIE הראשי, חיבורי הSATA והUSB יישארו איכשהו נגישים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים