עבור לתוכן

האם יש דרך להגדיל תמונה קטנה בלי לאבד מהאיכות?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי איזה תמונה קטנה אחת, אי אפשר להבין שם כלום, וכשאני עושה זום אז מן הסתם הכל נהיה "קוביות" ואז בכלל אי אפשר להבין כלום.

האם יש דרך להגדיל את התמונה ולהוריד את ה"קוביות" האלה ? לשפר את איכות התמונה במלים אחרות...

תודה.

פורסם

enhance it

פורסם

אם אין בתמונה מספיק פרטים, אז אין מספיק פרטים. לא קיים פיתרון קסם להגדלת תמונות קטנות.

פורסם

enhance it

חח אהבתי :yelclap: רק לא מזמן הייתה פה כתבה על זה ^^.

תשמע, אתה בעצם רוצה לקחת תמונה, להגדיל אותה ולשפר את האיכות שלה. זה בלתי אפשרי, אתה בעצם דורש שהמחשב "ימציא" בשבילך פירוט לתמונה (פיקסלים נוספים). לא קיים דבר כזה אז... תיאלץ להסתדר עם מה שיש :)

פורסם

לא מדוייק, ישנם אלגוריתמים שתפקידן הוא בדיוק זה - "המצאת פרטים". האלגוריתם יודע לחזות ולהעריך את הפרטים בתמונה וכך לשפר את

חדות התמונה כאשר מגדילים אותה. עסק מסובך מאוד ולא תמיד ישים אבל קיים.

פורסם

עד כמה שידוע לי [וגם על פי מה שההגיון שלי אומר לי], האלגוריתמים האלה יישימים בעיקר בתמונות שיש בהן תבנית כלשהי. אם למשל הוא ינסה להגדיל פרצוף, במקרה הטוב הוא יקבל מריחה מוגדלת של התמונה המקורית. במידה ואני טועה אני אשמח אם מישהו יאיר את עיניי..

פורסם
פורסם

לא מדוייק, ישנם אלגוריתמים שתפקידן הוא בדיוק זה - "המצאת פרטים". האלגוריתם יודע לחזות ולהעריך את הפרטים בתמונה וכך לשפר את

חדות התמונה כאשר מגדילים אותה. עסק מסובך מאוד ולא תמיד ישים אבל קיים.

לא מדוייק,

יש אלגוריתמים אבל הם שווים לתחת. ראית פעם אלגוריתם שעובד?

פורסם

אני מניח שלא יצא לך לראות את ה content aware fill של פוטושופ...

הינה הצצה קטנה

פורסם

אני זוכר דיבורים על זה כבר מלפני 10 שנים ויותר.

יש אלגוריטמים כאלו, ויש להם תוצאות מעניינות.

הכל התחיל ברעיונות על שימוש בפרקטלים.

פורסם

ה-content aware פשוט מדהים. אני משתמש בו כל הזמן.

הייתה כאן כתבה על שני אנשי מדעי המחשב (אחד מהם מרצה אצלי באוניברסיטה) שפיתחו אלגוריתם לשיפור רזולוציית תמונה. אני לא מוצא אותה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים