עבור לתוכן

מחשב נתקע בהפעלת וידאו\משחקים

Featured Replies

פורסם

לאחר שהמחשב עבד בצורה תקינה במשך יותר משנתיים הוא נתקע בעת העלאת משחק ודרש hard-reset. ניסיתי עם מספר משחקים והתופעה חזרה בכולם (כל המשחקים עבדו בצורה חלקה לפני כן). הפעלת סרט וידאו גרמה לתופעה זהה וכן הפעלת שני סרטונים ב-youtube ומעבר בין החלונות שמציגים אותם.

דברים שניסיתי:

- הסרה והתקנה של הדרייבר שהיה מותקן (לא הכי עדכני)

- הסרה והתקנה של הדרייבר הכי עדכני

- system restore לשתי נקודות שונות מלפני שקרתה הבעיה

- הורדת ה-memory clock של כרטיס המסך והעלאת ה-fan ל-100%

שום דבר לא פתר או שיפר את המצב מלבד הצעד האחרון. ניסיתי להוריד את ה-clock לערך נמוך מאוד ואז הצלחתי להעלות משחק בעל גרפיקה פשוטה יחסית, אבל כשהעלתי משחק בעל דרישות גרפיקה גבוהות יותר התקלה חזרה על עצמה.

האם התקלה היא בכרטיס המסך? האם יש משהו נוסף שאפשר לנסות כדי לתקן או לאבחן בצורה מדוייקת יותר את הבעיה?

להלן המפרט הטכני של המחשב:

CoolerMaster Real Power Pro 550W PSU

GIGABYTE GA-EP43-DS3L

Intel Core 2 Duo Processor E8400 3.0GHz 1333MHz 6MB LGA775 Tray

CoolerMaster Hy per 212 CPU Cooler

G.SKILL DDR2 4096MB 800MHZ CL4 HK

CONNECT3D HD4850 OC 512MB DDR3 AC TWINTURBO

פורסם

נשמע שכרטיס המסך שלך מגלה סימני הזדקנות.

אם אתה יכול להשיג כרטיס מסך אחר, נסה לעשות איתו את אותם הדברים.

פורסם

...

- הורדת ה-memory clock של כרטיס המסך והעלאת ה-fan ל-100%

....

שום דבר לא פתר או שיפר את המצב מלבד הצעד האחרון....

האם בשלב כלשהו ביצעת המהרה לכרטיס המסך?

פורסם
  • מחבר

הכוונה האם בשלב כלשהו בחיי הכרטיס עשיתי זאת או האם עשיתי זאת בכדי לנסות לפתור את הבעיה? בכל מקרה התשובה היא לא אבל אם המהרה יכולה לעזור אני אנסה. הכרטיס מגיע OC מראש. מהירות ברירת המחדל היא GPU clock: 670MHz, Memory clock: 1050MHz.

לגבי כרטיס אחר אין לי אפשרות להשיג אלא רק לקנות ולא הייתי רוצה לקנות כרטיס חדש כשיתכן שהבעיה ברכיב אחר או תוכנתית.

פורסם
  • מחבר

עדכון: הרצתי את המחשב עם במארז פתוח וראיתי שהמאוורר של צלעות הקירור של המעבד לא מסתובב. אין לי מושג אם זו הבעיה המקורית או בעיה שנוצרה כתוצאה מכל ההתעסקות ו-hard resets שנאלצתי לעשות. יש לי את הטמפרטורה של המעבד בתצוגה על המארז ושם זה מראה בסביבות ה-30 מעלות. נכון לעכשיו המצב החמיר ואפילו פתיחת דפדפן מביאה למצב של פסים אנכיים צבעוניים על כל המסך ותקיעת המחשב.

כמו כן שמתי לב שההתנגדות של מאוורר המעבד גדולה משמעותית משאר המאווררים (מארז וכרטיס מסך). האם כך זה אמור להיות או שזה תלוי דגם? אני שואל למקרה שמשהו אולי תוקע את המאוורר (לא שהצלחתי לראות משהו כזה).

פורסם

יכול להיות שהוא התמלא אבק (בהרבה מקרים המאוורר של הכ"מ פשוט וזול לעומת שאר המאווררים במארז). למרות שהארטיפקטים שאתה מתאר מאפיינים בעיה פנימית בד"כ.

נעשה לך סד"פ:

1. הוצא את כרטיס המסך.

2. נקה בלחץ אוויר את כרטיס המסך, הסלוט בתוכו הוא ישב והסביבה הקרובה (או את כל המחשב בהזדמנות). אין לך פחית לחץ? תעשה פו, זה גם מספיק.

3. החזר את הכרטיס למקום וודא שהוא יושב טוב עד הסוף.

4. הפעל את המחשב ובדוק אם הבעיה חוזרת על עצמה. (שכחתי לציין שצריך לכבות את המחשב לפני צעד 1. אופס :-\ )

5. אם הבעיות ממשיכות, בדוק את הכרטיס על מחשב אחר.

אגב, כל זה לא קשור למאוורר של המעבד. אם הוא מחובר טוב ולא עובד אז צריך להחליף. זה הכל.

פורסם
  • מחבר

האמת שניקיתי את המחשב בשבוע שעבר. לפני כן הכל עבד כשורה אבל כשהתחלתי לשמוע צליל של מאמץ ממחשב שבדרך כלל הוא סופר שקט פתחתי אותו ואכן היה בו לא מעט אבק. ניקיתי את המאווררים ובאופן כללי את המחשב (לא הוצאתי שום כרטיס מהסלוט שלו). לאחר מכן הוא חזר לעבוד בצורה שקטה עד שהתחילו הבעיות.

לגבי לנסות את הכרטיס על מחשב אחר אין לי אפשרות כזו.

האם נראה לך שיש צורך עדיין להוציא את כרטיס המסך מהסלוט?

לגבי מאוורר המעבד זה שהוא לא מסתובב מצביע בהכרח על בעיה בו או תתכן בעיה אחרת כמו למשל בספק הכוח?

פורסם

תבדוק אם הכבל 4פינים של המאורר מחובר כמו שצריך ללוח האם

פורסם

בהחלט. לפעמים אם הכרטיס לא יושב פ-י-ק-ס אז יכולות להופיע בעיות כאלה.

וממילא הבנתי שהמחשב לא ממש שמיש כרגע, אז מה אכפת לך לנסות?

פורסם
  • מחבר

הוצאתי וניקיתי את הכרטיס ואת הסלוט אבל זה לא ממש עזר. מה שכן שמתי לב למשהו מוזר. יש רכיב שנראה כאילו הוא נפרץ ויוצא ממנו חומר כלשהו (אולי זה נורמלי, אבל שווה בדיקה). אני מצרף תמונות. הרכיב מסומן בעיגול ירוק בצד ימין למטה.

http://i53.tinypic.com/27ybzoy.jpg

http://i53.tinypic.com/10gdzdg.jpg

כמו כן לגבי מאוורר המעבד האם יתכן שהוא הושבת מראש? אני אומר את זה כיוון שיש התנגדות חזקה כשאני מנסה לסובב אותו עם האצבע והוא לא ממשיך להסתובב אחרי שאני מפסיק לעומת שאר המאווררים במחשב שתנועת אצבע קלה מסובבת אותם כמו סביבון במשך כמה שניות טובות. האם יתכן שהמאוורר הושבת כיוון שיש מאוורר של המארז בכיוון הנגדי לו? אני מצרף תמונה.

http://i52.tinypic.com/ru07yu.jpg

פורסם

מה שאתה רואה זה קבל נפוח. תממש אחריות על הכרטיס. המאוורר של המעבד כנראה הלך, יש אופצייה לנסות לסדר אותו (שימון המיסב וכולי)

אבל חבל על המאמץ, מאווררים כאלה עולים 40 ש"ח.

פורסם

זה קבל מפוצץ.

אם הכרטיס עדיין באחריות, שלח אותו לחנות בה קנית אותו. אם לא, חפש מישהו שמבין באלקטרוניקה שיחליף אותו בחדש.

או שתקנה חדש. בכל מקרה הכרטיס הזה מושבת.

המאוורר שעל המעבד ובאחורי המארז עובדים באותו כיוון (זורקים אוויר אחורה), ככה שזה לא שאחד קילקל את השני. פשוט תחליף אותו במאוורר חדש (לא כל הגוף קירור, רק המאוורר).

פורסם
  • מחבר

לצערי החנות בה קניתי את המחשב כבר לא קיימת. האם יש דרך אחרת לממש אחריות כמו מול היצרן או היבואן?

לגבי גוף הקירור, יתכן שהוא עושה את העבודה בלי מאוורר? אם אני רוצה להחליף את המאוורר אני צריך מאוורר מקורי של אותו מודל או כל מאוורר גוף קירור יתאים? והאם אתם יכולים להפנות אותי למדריך להחלפת מאוורר גוף קירור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים