עבור לתוכן

מתח מקסימלי על פי ערכי ויקיפדיה למעבד מסוים - יהרג ובל יעבור?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מנסה ללמוד מעט את המקצוע (:

באתר ויקיפידה, נרשם שהמתח המקסימלי עבור המעבד שלי (Phenom II X4 840) הוא 1.4V.

הנה:

climsy_20110721_105144.jpg

השאלה שלי היא האם זהו הערך המסקימלי אליו אני רשאי להגיע (ז"א - זהו המקסימום שהמעבד יכול לקבל).

השאלה שלי מגיעה מכך שבאתר הבא (http://www.overclockers.com/Phenom-X4-840-Review)

שמתי לב שהכותב העלה את המתח ל 1.572V. (בעוד שערך ברירת המחדל - "stock" - הוא 1.296V)

הנה תמונה מהאתר:

climsy_20110721_104929.jpg

פורסם

המעבד שלך יכול לעבוד גם מעבר לVolatge שצויין, בדרך כלל אם מעלים אותו זה בשביל לבצע OC.

מה שהם עשו באתר, הם פשוט העלו את המתח דרך הלוח למטרות OC כמובן.

לגבי כמה צריך להעלות אני לא בטוח, אף פעם לא עשיתי OC למעבד AMD.

מה המקסימום המומלץ למתח אני לא יודע לגבי הדגם הזה ספציפי

פורסם

כל סדרת מעבדים.ארכיטקטורה יכולה להתמודד עם מתח שונה..

בגדול וכלל שיורדים בתהליך היצור צריכת המתח צריכה להיות נמוכה יותר..מה שאומר שהמתח בו ישתמש המעבד יהיה נמוך..

מבחינת OC..אתה לא יכול להסתכל על המתח של היצרנית ולהגיד שמותר מX עד Y..זה כמו שתגיד החברה המליצה על תדר X אבל אתה עושה OC..

בכל מקרה מתח למעבד שציינת אין בעיה להגיע גם לאזור ה1.5V+-..מה שכן אתה תזדקק לקירור הולם..

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה!

אני חשבתי שהמתח המקסימלי הוא המתח המקסימלי ב OC!

מסתבר שטעיתי.

קירור הולם יש לי, הפחד שלי הוא להרוס את המעבד.

איך אם כן יודעים אלה המבצעים OC מהו הגבול העליון של מתח למעבד שלהם? האם זה על פי חברים אחרים שניסו וצלחו? ואם כן, הרי שזה בעייתי, כי אמרנו שכל שבב הוא בעל סגולות שונות במקצת.

מה יקרה אם המעבד יקבל מתח גבוה מדי?

פורסם

אין דרך לדעת על יבש מלבד ניסיון של אחרים :-\

בכל מקרה יש מספיק מידע ברשת וביקורות על מנת לדעת איזה מתח לא לעבור :)

ובגדול ממתח חד פעמי גבוה לא המעבד לא צצריך למות (שוב ברוב המקרים), אבל ממתח גבוה בשימוש מתמשך הוא צפוי למות, גם כאן אין משהו קבוע, אם המתח ממש מוגזם זה יכול להיות עניין של ימים\שבועות, אם זה פחות זה יכול לקחת חודשים\שנים.

פורסם

בתור התחלה אני מציע לך פשוט לנעול את המתחים על הלוח והעלות את התדר / מכפלה (תלוי במעבד) כמה שאפשר. רק אחרי זה תתחיל להתעסק עם המתח וגם אז, טיפין טיפין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים