עבור לתוכן

שידרוג זיכרון ללוח Gigabyte GA-P35C-DS3R

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי לוח אם של חברת Gigabyte ועליו שני רכיבי זיכרון 2X1Gb של חברת corsair מסוג DDR 2 במהירות של 667Mz, ואיתו אני מריץ Vista. אני רוצה לשדרג קצת את המחשב ולהגדיל לו את הזיכרון וכן לעבור ל Windows 7.

הלוח תומך בזיכרון מיסוג DDR3 במהירות 800 & 1066 ובגודל של עד 2X2Gb בלבד. השאלות:

1) האם כדאי להוסיף עוד 2X1Gb או 2X2Gb מסוג DDR2 למחשב במהירות של 667MHz (זה התדר המינימאלי של הזיכרון שלי בשלב זה) או להוציא את הזיכרון הקיים (הלוח אינו תומך בשני סוגי הזיכרונות DDR2 & 3 יחד על הלוח ולנסות למכור אותם) ולהכניס DDR3 חדש ?

2) מהירות זיכרון DDR3 אצלי מוגבלת ל 1066MHz. האם ניתן לחבר ללוח האם זיכרון מהיר יותר (נניח 1600MHz) ובעתיד כשאחליף לוח אוכל להשתמש בו, או שחייבים להתאים את המהירות במקרה הזה ? במידה וניתן לשים מהירות גדולה יותר, איזו מהירות רצוי לשים (עלות מול התועלת בשלב זה) ?

אגב, שידרוג המחשב (לוח אם, מעבד...) לא נראה באופק, הוא עובד מצוין ומהר יחסית לצרכים שלנו.

תודה רבה מראש

פורסם

אם כפי שאתה אומר, שדרוג כולל לא נראה באופק - הייתי מחליט על סמך המחיר.

אם תוכל להשיג 4GB של DDR3 במחיר קרוב ל2GB של DDR2, לך על הDDR3. הוא יוכל ללוות אותך גם למחשב הבא. לרוב הזכרונות אין בעיה לעבוד בתדר נמוך יותר ממה שהם נועדו, אז תוכל לקחת גם 1333 וגם 1600.

אם יש לך הזדמנות להשיג 2GB DDR2 במחיר רצפה - תישאר עם DDR2.

פורסם
  • מחבר

מה סדר גודל של המחירים (מחירי ריצפה) שכדאי לשים לב ?

האם שינוי מהירות מ 667MHz ל DDR 3 1066MHz במקרה שלי משמעותי להגדלת הביצועים ?

פורסם

בלבלת לגמרי, DDR2, DDR3...

תביא בבקשה את הדגם המדוייק של לוח האם שברשותך.

פורסם

האם שינוי מהירות מ 667MHz ל DDR 3 1066MHz במקרה שלי משמעותי להגדלת הביצועים ?

בכלל לא.

מה זה "מחיר רצפה" - תחליט בעצמך משיקולי עלות/תועלת, והעובדה שזכרון DDR3 כנראה תוכל לקחת גם למחשב הבא שלך, ואז לחסוך את הקנייה אז.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את דגם הלוח. לדוגמה, הוספת זכרון DDR2 או החלפה ל-DDR3 בלוח X.

פורסם
  • מחבר

עדכנתי את הכותרת, אני מקווה שהיא יותר טובה.

על הלוח יש לי מעבד מסוג Intel QuadCore 2 Q6600. בשלב זה המחשב מריץ Vista ואני משדרג אותו ל Win 7 בקרוב.

הבנתי על פי התשובה כי אני יכול לקנות כל זיכרון מסוג DDR3 ללוח האם הזה (שמקבל מהירות עד 1066MHz) ובעתיד אוכל להשתמש בזיכרון הזה למחשב הבא.

השאלה עדין מה עדיף: לקנות תוספת של DDR2 (אז יכול להיות לי 4 ואפילו יותר Gb) ולהוסיף למה שיש לי, או להוציא את מה שיש לי על הלוח וללכת על 2 מודולים של 2Gb כל אחד מסוג DDR3.

ההעדפה היא לטובת הרצה יותר טובה של המחשב שעסוק קצת במשחקים (וסרטים) ולרוב אינטרנט ו office.

אם התשובה תלוייה במחיר הרכיבים - מהוא המחיר המומלץ לכל מקרה כדי שאוכל לבדוק בחנות.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

עדיף לך לקנות מודול זכרון DDR3 בנפח של 4GB ובתדר של 1333/1600. זה יהיה זול יותר. אבל רק צריך לוודא שהלוח אכן תומך במודול בודד בנפח שכזה.

גם קניית שני מודולים DDR3 בתצורת 2x2GB תהיה משתלמת יותר ברוב המקרים (אלא אם כן תמצא זכרון במחיר מציאה ביד-שנייה) מהוספת עוד 2GB של זכרון DDR2.

את כל התהליך תוכל להפוך למשתלם עוד יורת אם תמכור את מודולי הזכרון הנוכחיים שלך וכך תוכל לצמצם עוד יותר את ההוצאה.

פורסם

הלוח לא תומך במודול בודד של DDR3 המקסימום שאפשר לשים עליו ב DDR3 הוא 2 מודולים של 2GB כ"א

פורסם

יש לך סימוכין לזה? מניסיון שלך, מחוברת לוח האם או ממקור אחר?

או שהתכוונת שהלוח לא תומך במודול בודד בנפח של 4GB אלא רק ב-2x2GB?

פורסם

זה לא אומר בהכרח שאין תמיכה במודול בודד של 4GB צריך לבדוק את זה יותר לעומק, אם כי בהחלט יש סבירות שאין תמיכה שכזאת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות

אני אלך על זוג של DDR3 (שייתן לי 4GB כולל) במהירות גבוהה (1333/1600MHz) בהתאם למחיר שפוי (מה סדר גודל של מחיר צפוי לזיכרון טוב ?) שאני אמצא.

הזיכרון שיש לי כרגע DDR2 מסוג טוב (חברה מעולה והזיכרון מתואם) אי אנסה למקור ברשת.

פורסם

אתה לא צריך תדר גבוה. לתדר ותזמוני הזכרון אין השפעה על ביצועי המערכת.

גם כך הלוח שלך מסוגל לתמוך באופן טבעי בזכרון שעובד עד לתדר של 1333 (כך לפחות לפי המפרט). אז אלא אם כן אתה מתכנן OC לזכרון, ממש אין לך צורך להתעקש על התדר.

היום זכרון לא יקר במיוחד. קנה את הזול ביותר שעונה על הצרכים שלך מיצרן מוכר שאתה מוצא בחנות שממנה אתה קונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים