עבור לתוכן

העברת מידע בין מחשב נייח לנייד

Featured Replies

פורסם

אודה לכל מי שמתמצא להסביר לי בלשון קלה, [איני מתמצא במיוחד] כיצד הדרך הקלה להעביר מידע בין מחשבים.

עד היום היו לי שני מחשבים נייחים שהיו מחוברים בכבל רשת ובשניהם היתה מותקנת תוכנת WIN-XP שבה יש את "מיקומי הרשת שלי" שהעברתי דרכם.

חיברתי היום מחשב נייח שבו WIN-7 ואיני מצליח למצוא הגדרה להעברת נתונים לתיקיות ודיסקים המשותפים ברשת, וכמו כן לא ניתן להדפיס ברשת כי המדפסת מחוברת למחשב נייח, מה עלי לעשות?

אם אני מחבר את המחשב לכבל גם כן הוא מתחבר לרשת, אולם אני לא מוצא בWIN-7 את המקבילה ל"מיקומי הרשת שלי" שבXP

אציין, שהחיבור לרשת האלחוטית עובד וניתן לגלוש בנייד מהרשת, כך שכנראה הוא מזהה את הראוטר והרשת הביתית.

פורסם

מהההה.......

אהממ לא הבנתי כלום, ונראה שה72 שקראו לפניי גם לא. תעזור לנו לעזור לך?

כמה מחשבים יש לך?

נסה לפרט בצורה פשוטה:

1.מחשב (נייד/נייח) - (מע' הפעלה) סוג חיבור (אלחוטי, כבל רשת)

2. נתב (אם יש ואיזה סוג)

3. מדפסת ולאן מחוברת ואיך (חוטי אלחוטי)

ומה אתה רוצה לעשות, להעביר קבצים? להדפיס?

אולי מכאן תבוא הישועה.. :)

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה לעיתים בבחינה עצמית נראה שהמסר ברור ותגובה מכוונת מסייעת, על כל פנים אבהיר את המצב שוב,

יש לי שני מחשבים נייחים שמחוברים בכבל ובעזרת נתב אלחוטי, עד היום לא היה שימוש בנתב והשתמשתי רק ביציאות של הכבל, הוספתי נייד שחובר באלחוטי לנתב והחיבור עובד לשם גלישה.

בנוסף לחיבור לנתב לשם גלישה היו לי קבצים ומדפסות ששיתפתי בין המחשבים והגישה אליהם היתה דרך "מיקומי הרשת שלי" בשני המחשבים הנייחים שבהם מותקנת WIN-XP.

אני מעוניין לשתף קבצים לשם העברה מהנייחים לנייד ולהיפך וכן להדפיס במדפסת שמחוברת למחשב הנייח, את הפעולות האלו אני לא מצליח לבצע, איני מוצא את הדיסקים המשותפים ברשת, וכלל לא בניתי רשת ביתית דומה בנייד כי הרשת בWIN-7 שונה לגמרי.

האם ניתן לגשר ולחבר בין שתי מערכות הפעלה אלו ליצירת גישה דומה לגישה שהיתה לי בנייחים ב"מיקומי הרשת שלי".

אולי עכשיו הבהרתי יותר.

פורסם

אתה יכול לחבר את כל המחשבים לראוטר שיש לך (גם אלחוטית), להגדיר את כל המחשבים בקבוצת עבודה תחת שם משותף (WORKGROUP) ומשם אתה יכול לשתף מדפסות, גישה לתיקיות מסויימות במחשב ועוד. אתה אפילו לא צריך דרייברים מיוחדים, רק להסתכל על ההגדרות שיש לך במחשב.

או שאתה יכול פשוט לקחת דיסק און קי פשוט ולהעתיק כל פעם ממחשב אחד לאחר...

פורסם
  • מחבר

תודה

עיקר הבעיה שלי היתה להתאים את הרשת בין WIN7 לWIN=XP אבל התגברתי כשהגדרתי שם קבוצה שונה מברירת המחדל כדי שיתאימו הקבוצות זו לזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים