עבור לתוכן

שאלה בנושא מתכות מוליכות.

Featured Replies

פורסם

אולי יש פה למישהו ידע באלקטרוניקה \ חשמל שיכול לעזור לי.

אני רוצה לייצר גוף חימום שמגיע לסביבות ה 400 מעלות בהמצאות מצבר 12V עם הספק של 4AH ,

חשבתי לעשות אותו ממתכת שתשמש כחוט להט , עכשיו אני צריך גם שהמצבר יחזיק לפחות שעה , זאת אומרת שההתנגדות של הגוף

צריכה להיות מקסימום 3.5 - 4 A , הבנתי שאני צריך שהמתכת צריכה להיות מסגסוגת בעלת התנגדות המכונה ומוליכות נמוכה...

זה נכון? ואם כן , איזה סגסוגות בעלות תכונות שכאלה ?

תודה.

פורסם

בחלק של החשמל :

הסוללה היא 12 V, והקיבול שלה הוא לא 4 AH אלא תלוי בהרבה גורמים. רק במצב אחד לדוגמא הוא יהיה 4 AH : בזרם מסויים בלבד (נמוך מאוד, בדרך כלל החישוב הוא בזרם כזה שהסוללה מספיקה ל 20 שעות)

במקרה הזה למשל, אם תפרוק את הסוללה ב 0.2 A אכן תקבל 20 שעות. עכשו אם אתה פורק ב 0.8 A חשבת שתקבל 5 שעות נכון ? אתה לא. אתה תקבל אוליי 4. אם תפרוק ב 4 A חשבת שתקבל שעה ? לא - תקבל משהוא כמו חצי שעה

זה תכונה של הסוללות שכמה שהזרם גדול יותר היא תיגמר מהר יותר. החישוב של ה AH (זרם ושעות) נותן הערכה אבל מאוד לא מדוייקת

המתח של הסוללה לא יורד במכה אחת כשהיא נגמרת - הוא יורד באיטיות ולקראת הסוף הירידה נעשית מהירה יותר. לסוללה הזאת אין "0%" כו לסוללה של לפטופ או "4 קווים" כמו לסוללה של פלאפון. אתה מחליט מתיי אתה רוצה להפסיק לקחת מתח מהסוללה - נניח כשהיא ירדה ל 11 V, או 10 V, או 9 V וכו

המתח שבו אתה מחליט להפסיק קובע מה יהיה אורך החיים של הסוללה - אם אתה מוריד אותה נמוך יותר זה אומר שהיא החזיקה לך (הפעם) יותר זמן, אבל אורך החיים שלה (עד שהיא תישרף ותפסיק לקבל טעינה) יהיה קצר יותר משמעותית

אם אתה רוצה להפעיל את הסוללה הרבה פעמים או לזמן ארוך, תשקול לקחת סוללה אם קיבול גדול יותר ממה שצריך (כדיי לא להוריד אותה הרבה) או סוללת פריקה עמוקה (סוללה יקרה יותר שבנויה לרדת הרבה ומקבלת פחות נזק מסוללה רגילה במצב הזה)

לסוללה יש מפרט - http://www.ritarpower.com/upload/pdf/2010081110143321857105.pdf

במפרט הזה יש טבלה שבה אתה בוחר - כמה זמן אתה רוצה שהסוללה תחזיק מטעינה אחת, ומה המתח שאליו אתה רוצה להוריד אותה. באמצע של הטבלה אתה מקבל מה הזרם (A) או הספק (W) מקס' שאתה יכול לקחת מהסוללה בתנאים האלה

כפי ששמת לב מהטבלה, אתה כמעט לא מרוויח כלום מזה שאתה טוחן יותר את הסוללה (2.8 A מול 3.1 A, ולקראת הסוף בכל מקרה ההספק יהיה הרבה יותר נמוך בגלל הירידה של המתח). כך שברוב המקרים לא רצוי לנצל את הסוללה עד הסוף כי אתה הורס אותה סתם

אם נניח הסוללה שלך חדשה והיא כמו ב PDF הזה, תוכל לקחת משהוא כמו 2.9 A. (בסוללה 4 AH כנראה משהוא כמו 2.3 A בהתאמה) כלומר 27.6 W

כמות החום של הגוף חימום שלך נקבעת אל ידיי ההספק שלו - כמות האנרגיה שהוא מעביר בשניה. ההספק הוא מתח * זרם למשל

48W = 12V x 4A

הטמפרטורה של הגוף חימום תלויה בגודל שלו - גוף חימום באותו הספק כמה שהוא יותר קטן אז החום מרוכז באיזור קטן יותר והוא יותר חם

בהספקים כאלה נמוכים אני ממליץ שתשים מנורת הלוגן 12 V בתור הגוף חימום. יש מנורות רפלקטור שמאפשרות לרכז את האור (והחום) לנקודה שאתה רוצה

אם אתה שם מנורת רפלקטור תנסה למצוא אחת שהיא _לא_ דיכרואית (dichroic) (כנראה מהמנורות היותר זולות ודפוקות) - מנורות שיש להם פילטר דיכואי אל הרפלקטור מרכזות פחות חום בכיוון של האור, הרפלקטור פולט חלק מהחום אחורה (רצוי כשמשתמשים אם המנורה לתאורה, אבל לא לחימום). או שתיקח מנורת הלוגן קטנה ותשים לה רפלקטור פשוט מאלומיניום

אל תיגע במנורת הלוגן אם הידיים אלא דרך שקית או משהוא. אם נגעת תנקה את המנורה אם אלכוהול לפניי שאתה מדליק אותה

אם אתה רוצה להשתמש אם חוט חימום, יש הרבה חומרים שיתאימו (למעשה כל חוט או פס מתכת יתים, רק תחתוך אותו באורך שאתה רוצה) : חוט מספירלה של תנור, חוט ברזל או פלדה דק (יותר דק יותר טוב) . . . .

לכל חומר יש התנדות סגולית - כמה ohm יש בחוט 1.0 mm^2 באורך מטר

בחוט נחושת למשל זה 0.017 ohm בחוט של 1.0 mm^2 באורך מטר

תחלק ב 2.5 אם החוט הוא 2.5 mm^2 - לחוט אם שטח גדול יותר יש התנגדות קטנה יותר (בגלל זה שמים חוטים גדולים יותר לזרם גבוה)

תכפיל ב 5 אם החוט הוא 5 מטר (כל מטר מוסיף התנגדות)

כמה חוטים לדוגמה :

נחושת 0.017

אלומיניום 0.028

ברזל 0.1 (חלק מה "חוט ברזל" שניתן למצוא הוא בתכלס חוט פלדה אם התנגדות שונה)

ניקל+כרום 1.1 (החוט שממנו עשויות ספירלות בתנורים)

כדיי לחשב כמה התנגדות אתה צריך :

כמה הספק אתה רוצה - למשל 36 W

כמה זרם - תחלק 36 W ל 12 V תקבל 3 A

כמה התנגדות - תחלק 12 V ל 3 A תקבל 4 ohm

אם למשל אתה לוקח חוט ברזל של 1 mm^2, תצתרך 40 מטר

שים לב ההתנגדות של החוט היא לא ב A אלא ב ohm. ההתנגדות היא מאפיין של החוט, הזרם הוא תוצאה של התנגדות והמתח, וההספק הוא תוצאה של הזרם והמתח

אם למשל תחבר את ה 40 מטר חוט ברזל לחשמל (240 V, פי 20 מ 12 V) אז אותו חוט שהעביר 3 A ב 12 V יעביר 60 A ב 240 V (ויקפיץ את החשמל מהר מאוד)

במצב הזה במקום 36 W הוא יקח 14400 W - חוט להט ענקי של 40 מטר

אם אתה רוצה 400 מעלות במקום קטן חוט ברזל לא יתאים

ספירלה 750 W של תנור ספירלות = 80 ohm, והיא מיועדת ל 3 A (בזרם 3 A היא מתחממת לרמה של אור כתום כמו שיש בספירלה)

אם אתה רוצה 4 ohm תוכל לחתוך ממנה חתיכה של 1/20 מהספירלה, כשתחבר אותה ל 12 V היא תתחמם ב 36 W ותתחמם לרמה של אור כתום, ב 3 A

חוט של ספירלה ב 3 A מתחמם להרבה יותר מ 400 מעלות

אם אתה רוצה 36 W אם חוט של ספירלה אבל שלא יההי כזה חם, תחתוך כמה חתיכות ותחבר במקביל - למשל אם תחתוך חתיכה של 1/10 מהספירלה היא תהיה 8 ohm. אם תחבר 2 חתיכות כאלה במקביל תקבל שוב 4 ohm, אבל החום יהיה בחוט פי 4 יותר ארוך אז הוא לא יהיה כזה חם

אם אתה רוצה טמפ, מדוייקת תוכל לבנות "דימר" שיוריד את ההספק של החוט (ויחסוך סוללה) אחריי שהוא הגיע לטמפ' שאתה רוצה - המעגל הוא 555 וטרנזיסטור שמדליק ומכבה את החוט במהירות

פורסם
  • מחבר

וואו תודה רבה על התגובה המפורטת. :yelclap:

עכשיו מספר שאלות ברשותך ,

1. הרעיון עם נורת ההלוגן נישמע מגניב , השאלה אם היא יכולה לספק לי 400 מעלות בקירוב במקום קטן , אני צריך לחמם משטח 4 * 4 ס"מ ?

איזה סוגי נורות יש ואיפה אני מוצא כאלה?

2. בקשר לחוט ספירלה , עם הסוללה שיש לי אני צריך לקחת חתיכה עם זרם של 2.3A כמו שאמרת בשביל שזה יחזיק שעה בערך? הבנתי נכון?

3. בשביל מה אני צריך את הנתון של הW ?

פורסם

מה אתה רוצה לחמם ? יתכן שבמקום משטח חם תוכל לשים אותו מקרוב באור של מנורת הלוגן אם רפלקטור, הדבר הזה יכול לרכז הרבה חום (לא יודע אם זה יגיע ל 400 מעלות, נראה לי שלא)

אתה יכול לנסות לסגור אחת או יותר בתוך קופסה קטנה ממתכת (תקפל כזאת מחתיכות של פחית אלומיניום). תשים בית מנורה מבחוץ כך שהוא לא ישרף מהטמפ' של המנורה. אל תיתן למנורה לגעת בקירות מבפנים. אני לא יודע אם זה יעבוד או יישרף

להערכה של ההספק תחשוב שמלחם (בגודל רגיל) הוא 25 W והוא מתחמם ל 300 מעלות בערך

ניתן למצוא את המנורה והבית מנורה בחומרי בניין

אני לא יודע מה המצב של הסוללה שלך. תמצא באינטרנט את ה pdf שלה כמו האחד שאני מצאתי - זה הנתוני של סוללה חדשה. אם היא לא חדשה אז היא תחזיק פחות

ה W אומר כמה אנרגיה הגוף חימום ממיר לחום - החשמל שהוא לוקח הוא V*A וזה החום שאתה תקבל

הטמפ' תלויה בכמות החום ובשטח של הגוף חימום (גדול יותר = פחות חם)

פורסם
  • מחבר

לצערי לא אוכל לומר מה אני צריך לחמם , אני יגיד לך בפרטי בשלב מאוחר יותר ידידי.

בקשר לסוללה שיש לי , הנה היא : http://imageshack.us/photo/my-images/191/img0503cs.jpg/

היא חדשה , אני לא מצליח לאתר בשבילה מפרט כמו שנתת... :-[

לפי ה PDF שנתת והחישוב שלי בשעת עבודה ב 2.3A הגוף יספק 29W , שזה אמור לספק משהו כמו 340 מעלות לא?

למשל הנורה הזאת : http://www.shekaveteka.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=1704579

הסוללה תחזיק כ שעה וחצי אבל החום יהיה נמוך נכון?

פורסם

אתה יכול לרכז את החום עם תנור סולארי:

http://ecowiki.org.il/index.php?title=%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8_%D7%A9%D7%9E%D7%A9

אתה שם את הדבר שאתה רוצה לחמם(נגיד מבחנה עם חומר נפץ :P אבל אם זה בכלי קיבול עדיף שהוא יהיה שחור או צבוע בשחור) והמראות עושות את השאר. במיוחד במראה הפרבולית(ולהשתמש באור שמא או לשים את הנורה במוקד המראה ולכוון את המראה למה שאתה מחמם)

פורסם

סוללה של 4 AH באיכות כנראה הרבה יותר נמוכה מ RITAR, אם היא חדשה הא אמורה להחזיק 2 - 2.3 A במשך שעה

מעלות ו W לא קשורים אחד לשני 1:1

במנורת ליבון 25 W החוט להט מגיע ליותר מ 1000 מעלות

מלחם 25 W מגיע ל 300 מעלות

כבל מאריך 10 מטר שמעביר קצת יותר מ 10 A (והופך 25 W לחום) כמעט לא מתחמם

ההבדל נמצא בשטח של מה שמתחמם - חוט להט דק במנורה / גודל של מלחם / גדל של 10 מטר כבל

אם השטח של הגוף חימום שלך זהה לשטח של מלחם אתה יכול להשוות אותם אחד לשני (ואם השטח לא זהה אז תוסיף את השטח לחישוב)

פורסם
  • מחבר

^ בויקיפדיה רשום שנורת הלוגן מסוגלת להגיע ל 600 מעלות , השאלה אם זה משנה כמה W היא?

כלומר יש נורות של 20 \ 35\ 50 - שעובדות על 12V , השאלה האם כל אחת מהן מגיע ל 600 מעלות?

מבחינתי לקחת את הנורה עם ה W הנמוך ביותר...

פורסם

תלוי בגודל של המשטח חחיצוני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים