עבור לתוכן

הצעת דרך לשליטה בממסר ע"י המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום

שמתי במחשב שלי מאוורור 220V (ונטה).

היא מחוברת לממסר, שנשלט ע"י טרמוסטט מכני, אממה שהוא לא ממש רגיש לשינויים ודורש שינויים קיצוניים

בטמפ כדי להדלק ולהכבה.

רציתי לדעת איך אפשר לשלוט בממסר ע"י המחשב, לפי הטמפ' של הלוח אם

אם יש דרך אנא הסבירו קצת בפירוט..

שבת שלום ותודה :)

פורסם

אתה יכול להשתמש בקו של המאווררים של הלוח אם, אפשר להגדיר שיתחילו לעבוד מטמפרטורה מסויימת.

הקו הזה ידליק לך את הממסר שיפעיל את המאוורר.

לא ממש בא לי לפרט על כל השלבים כי רוב הסיכויים שהם יהיו לך בנאליים, תגיד איזה קטע נשמע לך מסובך.

פורסם
  • מחבר

אוקי נשמע טוב אבל..

איך אני יכול לכבות נניח את המאוור chasis fan לגמרי?

יש דרך ל"סגור את השאלטר" למאוורר הזה?

תוכנה צד שלישי שאתה מכיר?

פורסם

דרך speed fan אתה יכול לשלוט במאווררים של המחשב אז זה צריך לעבוד.

פורסם
  • מחבר

עושה רושם שהתוכנה לא ממש משפיעה.

המהירות נשארת ללא שינוי

פורסם

לתרמוסטט יש (ואמור להיות) היסטרזיס - מרחק בין הטמפ (הקצת יותר גבוהה) שבה המאוורר נדלק והטמפ (הקצת יותר נמוכה) שבה הוא מתכבה, כדיי שהוא לא ייתקע בידיוק אל הטמפ' ויתחיל לקפוץ במהירות בין 2 המצבים

אם המרחק הזה גדול מדיי בתרמוסטט שלך תבדוק אם יש בורג (או שאתה יכול לקפל קצת את הקפיץ אם פלאייר) כדיי להקטין אותו

התרמוסטט רגיש יותר לשינויי טמפ' איפה שיש זרימת אוויר - שים אותו למשל ישר במסלול אוויר של הוונטה

או שתבנה תרמוסטט אלקטרוני שיעבד מהספק ולא יהיה מחובר ללוח בכלל. אתה תצתרך NTC (רכיב חיישן טמפ' אלקטרוני) ומעגל פשוט (עד כדיי 555 וכמה נגדים)

פורסם
  • מחבר

מה אני צריך לחפש בגוגל?

אין איזה טרמוסטט אלק' כזה מוכן? כמו של מיזוג אויר וכד'?

פורסם

יש את הפאנל שליטה למזגנים של מיטב-טק (פאנל גנרי כזה ששמים למזגן שהפיקוד הפנימי שלו נשרף, הוא מכיל בתוכו את כל המעגל והחיישן). אבל :

המעגל בפנים מקבל את המתח הנמוך ממחלק מתח פרימיטיבי (קבל ונגד בטור ב 240 V + זנר) ולא דרך שנאי - אם לא תכניס שינויים במעגל כדיי לתת לו מתח נמוך מהספק של המחשב, תהיה לך בעיה להוציא את החיישן / הפוט של הטמפרטורה וכו מהפאנל כי הם מחוברים ישר ל 240 V

יש לו השהיה ושטויות אחרות של מזגנים

הוא עולה הרבה

הרכיב של החיישן טמפ (ה NTC) ניתן למצוא במאווררים של מחשב שיש להם חיישן טמפ', ספקי כוח שיש להם מאוורר כזה (כמו EZCOOL), אוליי ניתן להשתמש אם ה NTC של המתח הגבוה שיש בכל הספקי כוח (לא יודע אם הוא מספיק רגיש כדיי שיהיה קל לבנות לו מעגל), או שתקנה את הרכיב

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני מדבר מנסיון , ממה שיש לי

ויש לי משאבה שמחוברת לשקע 220

קו מתח של השקע עובר דרך ממסר (RELAY) זה ממסר של 12-220 .

ה12 של הממסר מחובר ל"שקע" מאוורר בלוח , וברגע שיש בו מתח , הממסר מחבר את המתח ל220.

לא כל חיבורי המאווררים טובים לזה . אתה צריך שליטה של ON/OFF ולא את המהירות של המאוורר.

עקרונית ניתן לחבר לכל 12V במחשב.

השליטה במאוורר דרך SPEEDFAN למשל היא פשוטה.

פורסם
  • מחבר

הממסר מקבל 12 מהמולקס. כשהטרמןסטט סוגר מעגל הממסר נסגר. השאלה היא איך להשיג on/off לחיבור מאוורר בלוח כי לא נראה לי שהspeedfan שולט לי על משו בלוח.

פורסם

כנס ב SPEEDFAN להגדרות ADVANCED.

תבחר את ה CHIP המתאים.

יהיה לך שם PWM 1 MODE, 2 3 4

תשים אותם אחד אחד על SOFTWARE CONTROLLED עד שתמצא את זה שתואם לחיבור הנכון בלוח אם.

תבטל במסך הראשי את AUTOMATIC FAN SPEED בשביל לראות שזה עובד, ומשם תתחיל לכוונן דברים.

אם זה עדיין לא עובד, יכול להיות שתצטרך לשנות הגדרות PWM דרך ה BIOS.

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון צריך חיבור pnw כדי לשלוט (4 חיבורים) או שאני טועה ואפשר גם ל3 חיבורים

פורסם

צריך 3.

4 חיבורים זה טוב למאוורר של המעבד, שה BIOS יוכל לשנות את המהירות בהתאם לטמפרטורה.

פורסם

ניתן לשלוט במהירות של כל מאוורר - 2 או 3 או 4 חוטים, בהתאם להגדרה בתוכנה / טמפרטורה / כל דבר אחר

ההבדל הוא רק באיך מממשים את השליטה :

במאוורר 2 או 3 חוטים, ה PWM מחובר למתח + של המאוורר, והלוח מחבר / מנתק לו את המתח

במאוורר 4 חוטים, המתח של המאוורר מחובר קבוע וה PWM נמצא בחוט ה 4. הרכיב שמחבר / מנתק את המתח מובנה בתוך המאוורר

בגלל זה מאוורר 4 חוטים יעבוד בלוח של 3 חיבורים, ומאוורר 3 חיבורים לא תמיד יעבוד בלוח של 4 חיבורים (כי הלוח יכול לא להכיל רכיב מיתוג כזה ומתאים רק למאווררים שיש להם רכיב מובנה)

אם אתה יכול לשלוט בחיבור של הלוח מהתוכנה / BIOS / מה שבא לך, ניתן יהיה לחבר לזה מעגל ייצוב וממסר בכל אחת מהשיטות (במקרה של לוח שמתאים למאווררים של 4 חוטים בלבד, יהיה צריך לחבר טרנזיסטור כדיי שיהיה במקום הרכיב מיתוג שאמור להיות במאוורר)

פורסם

לדעתי , נתק את התרמוסטט של המאוורר .

כל מה שאתה צריך זה RELAY

וSPEEDFAN שתפעיל את הRELAY בתחום טמפ' שבחרת מתוך דיווח של אחד החיישנים שבביוס שבלוח האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים