עבור לתוכן

צריך המלצה לכרטיס מסך לא קורע כיס

Featured Replies

פורסם

מפרט המחשב:

Intel 41G Chipset

CPU: E7500

זיכרון אני מאמין 2GB אינני זוכר היטב

הארד דיסק לא חשוב.

מסך: FULL-HD 32" של SAMSUNG (טלוויזיה)

מה דרוש מהכרטיס מסך?

להריץ סרטים BLUERAY על רזולוציית מסך 1920X1080 (FULLHD), כן זה הכל.

כרגע המחשב מצוייד בכרטיס מסך built-in שבא עם הציפסט (X4500 INTEL) שתבינו את חומרת המצב (ושהצליחו להתמודד איתו עד כה אבל התקיעות מעצבנות).

אז אני צריך בסה"כ שהכרטיס מסך יעבוד עם מסך 32" ברזולוציית FULL-HD בחיבור HDMI (אפילו אם זה DVI-HDMI) ושיריץ סרטים חלק בלי תקיעות ברזולוציה הנ"ל.

לא מחשב למשחקים.

תודה רבה.

פורסם

אתה אמור להריץ 1080P בקלות. באיזה מקודדים אתה משתמש?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה guardian אבל קצת מלחיץ הקטע עם ה64bit bus, לא עדיף להוסיף מעט יותר בשביל 128BIT?

ולשני, הבעיה היא לווא דווקא בסרטים עצמם, המחשב עצמו מראה קפיצות קטנות שמאפיינות בד"כ אי התקנת דרייברים לכרטיס מסך, רק שהם מותקנים ועדין יש קפיצות קטנות, שממוזערות כמעט לחלוטין בעת הורדת הרזולוציה לרזולוציה של HD-READY מה שרק יותר מוכיח את הטענה שלכרטיס מסך המובנה הנ"ל כנראה קצת קשה לסחוב מערכת על מסך 32" ברזולוציה תמידית של FULL-HD (ועוד שמחובר באנלוגי אם אני לא טועה - לא בדקתי - סתם השערה).

חשבתי לכיוון כרטיס המסך: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6108&CatCode=529

שנראה כאילו הכי משתלם מבחינת מחיר-תועלת, לא ככה?

פורסם

ה-6450 יהיה מעל ומעבר. גם אם הכרטיס המובנה לא מספיק חזק (והוא לא) בסיוע המעבד אתה לא אמור להיתקל בבעיות.

במחשב שיש לי במשרד אני מריץ 1080P בלי בעיות (X2 245 וכרטיס מסך מובנה בלוח).

תנסה להסיר את כל הדרייברים והקודקים ותתקין שוב דרייבר חדש + קוקד shark\k-lite.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה גיל אבל כבר השקיע איזה 300 שקל כדי להיות בטוח שהמחשב ישמש כמו שצריך להמשך (:

עזרה אחרונה לפני קניית HD 6450

יש את הDDR3 512MB כמו שפורסם ב240 ש"ח

יש גרסת DDR3 1024MB ב280ש"ח

יש גרסת GDDR5 512MB ב300ש"ח

האם כדי כבר להשקיע ולקחת GDDR5 במקום DDR3?

תודה (:

פורסם

רק בגלל שזה לא יתן לך כלום, אז לא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אתה יכול לפרט מעט למה עוזר מהירות הBUS (64BIT, 128BIT, 256BIT), למה צריך את המאפיין הזה?

ולמה צריך זכרון כמה שיותר גדול בכרטיס? (512MB, 1024MB, 2048...)

סתם לידע כללי לפעם באה :)

פורסם

תודה רבה!

אתה יכול לפרט מעט למה עוזר מהירות הBUS (64BIT, 128BIT, 256BIT), למה צריך את המאפיין הזה?

ולמה צריך זכרון כמה שיותר גדול בכרטיס? (512MB, 1024MB, 2048...)

סתם לידע כללי לפעם באה :)

לשני המאפיינים האלו יש השפעה ישירה על הדברים הבאים:

Bus Width - רוחב הפס לגישה לזכרון שבין ליבת כרטיס המסך לזכרון שעל הכרטיס. ככל שרוחב הפס גבוה יותר, הכרטיס יוכל לטעון יותר דברים בו-זמנית אל/מתוך הזכרון המובנה שלו. לא רלוונטי (כל עוד הוא 64bit ומעלה) במקרה של וידאו 1080p, כיוון שכמות המידע שעל כרטיס המסך לטעון/לקרוא מתוך הזכרון היא מזערית יחסית.

הקבלה מהחיים: בזמן הרצת משחק או יישום גרפי כבד, ה-Bus של כרטיס המסך נראה כמו נתיבי איילון בשעות העומס, בזמן הרצת סרט BluRay - כמו נתיבי איילון ב-4 לפנות בוקר :)

נפח הזכרון - ככל שיש יותר זכרון, כרטיס המסך יוכל לטעון יותר נתונים לזכרון הזה שלו ולהמעיט בגישות לזכרון המערכת, שזהו לרוב תהליך איטי יותר. לא רלוונטי במקרה של סרטי 1080p, כיוון שכמות הזכרון של כרטיס המסך שנמצאת בשימוש בזמן ניגון הסרט היא א) קטנה יחסית (משהו בסביבת 100MB), ב) לא דורשת מהירות גבוהה והמידע יכול "להישאב" גם מזכרון המחשב מבלי לפגוע בביצועי הסרט (כאשר מדובר בזכרון DDR2 ומעלה, כמובן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים