עבור לתוכן

מחשב 2600K OC - האם עדיף להסתפק ב P67 או Z68

Featured Replies

פורסם

המפרט נמצא בהמשך.

רציתי לקחת Asrock z68 pro 3 - M כי הוא יותר זול אבל המוכר אמר לי שעדיף לי לשדרג ל Asrock Z68 pro 3.

אבל בעקבות הכתבה שמופיעה בעמוד הראשי של האתר לגבי הביצועים של Z68 בהשוואה ל P67 האם כדאי היה מלכתחילה להישאר עם הערכה P67???

המפרט:

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1417

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO 3 - זמין במלאי ₪689

זיכרון:

[..] G.SKILL "RM" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - זמין במלאי ₪333

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 DUAL FAN DIRT3 SPECIAL EDITION חדש! לרוכשי מערכת מחשב מעל 4000! ₪1275

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111

מארז:

[..] ANTEC DF-30 w/o PSU ₪480

ספק כוח:

[..] ANTEC TRUE POWER TRIO 650W - זמין במלאי ₪376

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 13 - זמין במלאי ₪170

דיסק קשיח:

[..] WD BLUE 500GB SATA3 ₪205

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5056

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

פורסם

ללוח-אם אין ביצועים. לוח אתה צריך לבחור לפי היצע החיבורים שבו.

אם בלוח מסוים יש את כל החיבורים שלהם אתה זקוק והוא זול יותר מלוח אחר, אז קנה אותו ואין טעם לבחור בלוח יקר יותר כך סתם.

לגבי המפרט:

1. למה דווקא את ה-Core i7-2600? מהם השימושים במערכת? לפי הכרטיס הגרפי אני מסיק שמשחקים ובמקרה כזה המעבד הזה הוא פשוט בזבוז מוחלט ויהיה הרבה יותר נכון ומשתלם לבחור ב-Core i5-2500/K.

2. האם מתוכנן OC או לא?

3. אם מתוכנן OC, אז ברוב המקרים עדיף לוח Z68 מ-P67 אלא אם כן הפרש המחיר בין לוחות מקבילים הוא משמעותי. הסיבה היא שמחירי הלוחות בדרך כלל מאוד קרובים אחד לשני ו-Z68 אתה פשוט מקבל קצת יותר, בעיקר את היכולת להשתמש בליבה הגרפית המובנית.(נחמד שיש אותה לגיבוי ובעתיד היא גם תאפשר לך להסב את המערכת לשימושים שאינם דורשים כרטיס גרפי ייעודי).

4. הערה שלא ממש קשורה לנושא הפורום הזה. אבל אם מתוכנן OC אז למה דווקא את גוף הקירור הזה שלא יאפשר לך OC גדול מדי?

פורסם

גם הקשיח והזכרונות לא ברורים. על אף ה-SATA3 שהWD מתהדר בו, הוא איטי מה-F3 של סמסונג, בנוסף קיים קיט של 8GB ב-300 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

ללוח-אם אין ביצועים. לוח אתה צריך לבחור לפי היצע החיבורים שבו.

אם בלוח מסוים יש את כל החיבורים שלהם אתה זקוק והוא זול יותר מלוח אחר, אז קנה אותו ואין טעם לבחור בלוח יקר יותר כך סתם.

לגבי המפרט:

1. למה דווקא את ה-Core i7-2600? מהם השימושים במערכת? לפי הכרטיס הגרפי אני מסיק שמשחקים ובמקרה כזה המעבד הזה הוא פשוט בזבוז מוחלט ויהיה הרבה יותר נכון ומשתלם לבחור ב-Core i5-2500/K.

2. האם מתוכנן OC או לא?

3. אם מתוכנן OC, אז ברוב המקרים עדיף לוח Z68 מ-P67 אלא אם כן הפרש המחיר בין לוחות מקבילים הוא משמעותי. הסיבה היא שמחירי הלוחות בדרך כלל מאוד קרובים אחד לשני ו-Z68 אתה פשוט מקבל קצת יותר, בעיקר את היכולת להשתמש בליבה הגרפית המובנית.(נחמד שיש אותה לגיבוי ובעתיד היא גם תאפשר לך להסב את המערכת לשימושים שאינם דורשים כרטיס גרפי ייעודי).

4. הערה שלא ממש קשורה לנושא הפורום הזה. אבל אם מתוכנן OC אז למה דווקא את גוף הקירור הזה שלא יאפשר לך OC גדול מדי?

קודם כל תודה על התשובה .

וכן כמו שכתוב בכותרת הוא מתוכנן OC ,כך שאם אתה אומר שעדיף Z68 ,אז עדיף Z68.

אני שאלתי את זה בגלל שריפרפתי על הכתבה בעמוד הראשי של האתר לגבי הבדיקה של הביצועים של Z68 ביחס לP67 .

כמו כן הייתי מעדיף את Asrock pro 3 -M כי הוא ממש זול וגם מעולה אבל המוכר אמר לי שזה יהיה קטן על מערכת כמו שלי ולכן הגדלתי ל Pro 3 שזה תוספת של עוד 100 שקל (חבל :( ).

לגבי הגוף קירור זה מה שהומלץ לי בפורום מפרטים

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=503763.new#new

ובסה"כ כפי שקראתי באחד הביקורות הוא נחשב לגוף די טוב

http://www.overclockersclub.com/reviews/arctic_cooling_freezer_13/5.htm

אבל אני אשמח לשמוע על אפשרות אחרת יותר טובה ב IQPC ...אני כבר ביצעתי את ההזמנה היום ככה שאולי עוד אפשר לשנות משהו מחר על הבוקר.

ולבסוף לגבי המעבד - הוא מיועד בעיקר לסימולטור טיסה וגם בתקווה לעריכת סרטים וממה שהבנתי וגם ע"פ צפייה במפרטים ביוטיוב של סימולטור FSX הרוב שם הולכים על 2600K לכן בסוף החלטתי ללכת על זה.

משחקים זה לא בהכרח הקטע שלי (מקסימום סימולטור מירוץ מכוניות שזה גם מעניין).

פורסם
  • מחבר

גם הקשיח והזכרונות לא ברורים. על אף ה-SATA3 שהWD מתהדר בו, הוא איטי מה-F3 של סמסונג, בנוסף קיים קיט של 8GB ב-300 ש"ח.

אם אני אתרשם שכדאי ללכת על סמסונג שזה שלושים שקל פחות אולי עוד יהיה אפשר לשנות מחר את ההזמנה.

לגבי הזכרונות ..זכרונות מהירים יותר ,לא??? גם 1600MHZ וגם CL7 .

או שאני טועה.

אולי הייתי צריך להעלות את המפרט שוב לפני הקנייה בפורום מפרטים...אבל לבינתיים כבר הגשתי הזמנה היום.

פורסם

לגבי גוף הקירור. גוף הקירור הזה יאפשר לך ככל הנראה OC בינוני. אזור ה-4.0-4.2GHz אם אתה מתכנן OC גבוה יותר כדאי לך להחליף את גוף הקירור.

לגבי הכונן הקשיח, שמע בעצתו של Gil28.

לגבי הזכרונות, לתדר ולתזמונים של הזכרון אין שום משמעות בפועל. כל זכרון מיצרן מוכר בתדר 1333/1600 (המחיר שלהם די זהה) ובמתח עבודה של עד וכולל 1.5V יהיה מצוין. לכן ההמלצה היא בדרך כלל לקנות את את הזול ביותר. לא שהזכרון שקנית לא טוב, ואם ההפרש הכספי בי ןהזול ביותר ואליו הוא קטן יחסית למרות ומכיוון שכבר הזמנת אולי אין טעם לשנות, אבל באופן כללי, לזכרון מלבד הנפח אין ממש השפעה על ביצועי המערכת.

פורסם
  • מחבר

אם לא איכפת לך למרות שזה לא הפורום המתאים , אם תוכל להמליץ לי על גוף קירור יותר חזק כי אני חשבתי להמהיר ל 4.6G .

כמו כן אני מעוניין להחליף את המארז לאחר ( antec titan) לכן בכל מקרה מחר בבוקר אני אנסה לשנות את ההזמנה ולכן אולי אשנה גם זכרונות וגוף קירור.

תודה.

פורסם

יש סיכוי שתוכל להגיע לתדר הזה עם גוף הקירור הנוכחי, אבל יש גם סיכוי שלא.

אם אתה רוצה גוף קירור מתאים יותר אז ה-Mugen II, Ninja II או ה-Yaysa - כולם של Schyte יהיו מתאימים יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה.

אני אנסה מחר לשנות.

המוכר אמר לי ש arctic cooling freezer 13 מעולה אבל טוב לדעת שלא.

פורסם

הוא (וה-Katana III) מעולה למטרות שלו. אבל עבור OC גבוה (ו-4.6 נקרא כבר OC גבוה) למעבד Core i7 (שבו טכנולוגיית ה-HT פולטת לא מעט חום) הוא גבולי במקרה הטוב ולא מתאים במקרה הרע.

פורסם
  • מחבר

בכיף.

תודה רבה.

פורסם

בלי קשר לחום, HT בOC גבוה תורם רבות לחוסר יציבות ובד"כ מכבים אותו ליציבות גבוהה יותר.

אני לא זוכר אם FSX מנצל HT, אם לא עדיף לכבות את האפשרות ולעלות בתדר (הוא בטוח מנצל תדר גבוה).

פורסם

עכשיו לשאלת השאלות:

ממתי OC הוא מטרה בפני עצמה? בשביל מה אתה צריך אוברקלוק במעבד כמו 2500K/2600K? איזה עומס עבודה או תוכנה שאתה מריץ צריכה ממש את האוברקלוק הזה?

שים לב שהמעבד עושה אוברקלוק לעצמו בעומסים מסויימים (קוראים לזה "טורבו") וגם ללא ה-OC הוא חזק מאד מעל ומעבר לכל שימוש ביתי שתוכל להעלות על דעתך ושתשתמש בפועל.

אני יכול לומר בוודאות שהשימושים שלך לא מצדיקים אוברקלוק.

פורסם

^בד"כ הייתי מסכים איתך, אבל במקרה הזה צריך כמה שיותר כח עיבוד. קרא קצת על FSX.

פורסם

^בד"כ הייתי מסכים איתך, אבל במקרה הזה צריך כמה שיותר כח עיבוד. קרא קצת על FSX.

משני הגרפים המצורפים אני לומד:

א. ביצועי FSX לא תלויים במעבד

ב. ביצועי FSX לא תלויים בתדר

ג. ביצועי FSX לא תלויים בליבות

ד. ביצועי FSX לא תלויים בHT

לעומת זאת ביצועי ה-FSX תלויים מאד בכרטיס הגרפי.

אתה מבזבז את זמנך וכספך בכיוון לא מתאים. קנה כרטיס מסך חזק, מעבד 4 ליבות טוב מספיק, וזהו

FS%20X%201680%20AAAF.png

FS%20x%202560%20AAAF.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים