עבור לתוכן

Zotac Z68 ITX - האם עוד מישהו מצפה לו?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
מה שכתתבת והצגת כעובדות וקביעות הוא פשוט לא מדויק

עשיתי בינתיים בדיקה קטנה כדי לבדוק בדיוק עד כמה גדול ההבדל בביצועים בדברים שאני (ועוד לא מעט אנשים) עושים על בסיס יומי, להלן התוצאות:

DDR3-800 CL9: 9.038 FPS

DDR3-1333 CL6: 9.631 FPS

במקרה הזה, נעשה קידוד של אותו קטע וידאו קטן ב-x264, באותן הגדרות בדיוק בשני המקרים.

ההבדל קרוב ל-7%, וזה אולי לא נראה הרבה במקרה הזה, אבל זה יכול לחסוך שעות בקידודים ארוכים ומסורבלים יותר.

אם זה לא מספיק "עובדות" ולא מספיק "מדוייק" בשבילך, אני לא חושב שיש טעם להמשיך לדון בנושא :)

לכן נשאלת השאלה - היכן בדיוק מצאת חוסר דיוק בדבריי? ???

ב) קידוד וידאו ב-AVC - פה ההשפעה היא די לניארית - ככל שהזכרון יותר מהיר, ייקח פחות זמן לקודד קטע מסויים. ההבדלים יכולים להגיע לעשרות אחוזים במצבים מסויימים.

פורסם

את מה שהפריע לי ניתן לחלק לשניים:

1. מה שטענת לגבי השפעת תדר הזכרון על משחקים וההקבלה שעשית בין הזכרון ל-SSD. על משחקים יש מספיק מבחני ביצועים ברחבי הרשת (ומפאת השעה המאחורת ממש אין לי כוח להתחיל לחפש עכשיו) שמראים שלתדר הזכרון אין השפעה על משחקים. ההבדל בין זכרון "איטי" מדור מסוים ובין זכרון "מהיר" מאותו דור הוא זניח. בנוגע להקבלה בין זכרון מהיר לעבודה מהירה של מערכת ההפעלה וכו', אז ממה שהבנתי טענת שזכרון מהיר יותר יגרום למערכת להיות יותר תגובתית בעבודה שוטפת , ועם זה אני לא מסכים (וכן, מעורב פה הרבה פעמים היבט פסיכולוגי. אנשים רואים דברים שלא קיימים או מנפחים דברים קיימים לממדים גדולים הרבה יותר מכיוון שהם מחפשים לשכנע את עצמם שהם קיבלו תמורה להשקעה כזאת או אחרת שביצעו. לא שאני טוען או רומז שזה המקרה אצלך, רק מציין שהותפעה קיימת. דוגמה טובה לנושא שבה נתקלתי כבר מספר פעמים בפורום (בוריאציות שונות) היא מישהו שקונה מעבד High End מדור מסוים שהוא בבירור Overkill לשימושים המאוד בסיסיים שלהם מיועדת המערכת, ואז חוזר ומספר שלא רק שהמחשב "טס" אלא שגם האינטרנט עובד יותר מהר).

2. לעניין הקידוד. קודם כל זהו נושא מעט יותר מורכב ממשחקים או שימוש משרדי במערכת ההפעלה, ופה אני מסכים איתך שצריך לבחון דברים יותר לעומק. אבל מה שקצת הפריע לי הוא שהצגת את הדברים כאילו זכרון בתדר גבוה יותר מבטיח קידוד מהיר משמעותית בחתך רוחב וברוב המצבים. כך לפחות השתמע מדבריך כפי שאני הבנתי אותם.

שנית, אם להתייחס לדוגמה שנתת. ההבדל בין תדרי הזכרונות שבהם נעשתה הבדיקה הוא 70 אחוז בקירוב, ובתמורה קיבלת תוספת ביצועים של 7 אחוז בקירוב. גם אם נניח לצורך הדיון שזאת דוגמה מייצגת באופן כללי לקטגוריה הנקראת קידוד, האם תוספת ביצועים שכזאת מצדיקה קניית זכרון בתדר גבוה ממה שניתן לכנות התדר ה"תקני" (במובן של התדר הממוצע שבו תומכים רוב הלוחות ושבו ניתן למצוא מבחר גדול של רכיבי זכרון במחיר ממוצע בדור חומרה מסוים)? באחת ההודעות הקודמות שלך התייחסת לזכרון בתדר 2133Mhz. אז בהשוואה לזכרון "תקני" של תקופתנו שעובד בתדרים של 1333/1600 שהם גם התדרים שבהם תומכים רוב הלוחות, ולצורך הדיון אני מתייחס לזכרון בתדר 1600 שמחירו זהה ל-1333 או קרוב מספיק כדי שניתן יהיה להגיד שאין שום מניעה תקציבית לקנות דווקא אותו מבין השניים, מדובר בתדר הגבוה ב-30 אחוז בקירוב, אבל האם תוספת הביצועים תהיה 30 אחוז? האם תוספת המחיר עבור רכיב הזכרון בתדר הזה ובלוח התומך בתדר הזה עומדת ביחס ישר לתוספת הביצועים?

אין פה ממש תשובה של נכון או לא נכון, כל אחד עם שיקוליו והשקפת עולמו בנושא, וזאת בדיוק הנקודה. אתה חושב שעבורך זה משתלם, ואני מכבד את דעתך, אבל האופן שבו הצגת את הדברים כאילו הרווח מבחירה בזכרון בתדר גבוה יותר הוא משמעותי ומובחן עבור כולם ובכל שימוש (בעיקר בכל מה שקשור למשחקים ולמערכת ההפעלה) גרם לי קצת לחוסר נוחות. זאת דעתך והיא לגיטימית, אך לדעתי להציג את הדברים כקביעה או כהצהרה עובדתית זאת לא הדרך לעשות זאת מכיוון שיש בה פוטנציאל להטעות בתום לב אנשים אחרים.

פורסם
  • מחבר

ושוב נוצר הרושם שאינך קורא את דבריי בעיון :)

ראשית, לא ביצעתי כל הקבלה שהיא בין זכרון ל-SSD, מה שכתבתי הוא שברגע שמתרגלים לפעילות שוטפת חלקה יותר של המחשב, הנוצרת עקב מעבר מכונן קשיח רגיל לכונן SSD (זמני טעינה קצרים בהרבה והרבה פחות "גמגומים" הנובעים מטבע מנגנון פעולתם של כוננים מכניים), מתחילים להתייחס הרבה יותר לכל שאר "הדברים הקטנים והזניחים" בהיבטי הביצועים של התוכנות והמשחקים.

יש לי דוגמא טובה להיפך המוחלט מ"אפקט הפלצבו" שתיארת, אשר פירטתי לגביה באותו שרשור לגבי מבנה המחשב שלי.

הרצתי את המחשב במשך יותר משנה וחצי תוך כדי שהופיעו במקרים מסויימים מעין "גמגומים" זעירים בביצועי המחשב תחת עומס, מושג שידוע ברוב המקומות כ"Microstuttering". עכשיו, אם תעשה חיפוש מהיר בנוגע למושג זה, מה שתמצא בעיקר הינן מחלוקות רבות בנושא, כאשר הרוב המכריע של האנשים שוללים תופעה זו כהמצאה של אנשים שטוענים ששמים לב לזה במקרים כאלה ואחרים. כמו אותו רוב, גם אני חשבתי כי במקרה שלי או שזה "all in my head", או שזה נובע משיבושים טכניים אחרים כגון בעיות דרייברים, בעיות קריאה מהכונן, בעיות בקר וכו', עד ששוכנעתי לנסות את מה שבסופו של דבר עשיתי - לשפר את מאזן המתחים בתוך ספק הכוח שלי.

לאחר שעשיתי זאת בסקפטיות עצומה, והרצתי את אותם הדברים שבהם התבטאה התופעה שתיארתי לעיל בצורה הכי ברורה, נדהמתי לגלות עד כמה טעיתי בבורותי בכל התקופה שקדמה לכך.

שנית, מה שאמרתי לגבי שיפורי הביצועים במצבים מסויימים במשחקים - מן הסתם שכוונתי לא היתה לשיפורי ביצועים/FPS באופן ישיר, כיוון שהשיפורים שם הם אכן זניחים ומגוחכים. כוונתי היתה בעיקר לשיפורי ביצועי הטעינה במשחקי "open-world", כדוגמת Fallout 3, GTA IV, NFS World וכל משחקי ה-MMO למיניהם. סביר להניח שהשיפור לא יתבטא באף game benchmark כיוון שבמרבית הבדיקות האלה, כל החלק של המשחק שרץ בזמן הבדיקה כבר טעון לזכרון מראש, וההשפעה של מהירות הקריאה מהזכרון היא, כמו ששנינו כבר אמרנו, אכן זניחה.

ההבדל שבאמת שמים לב אליו לאחר שיפור/שדרוג ביצועי הזכרון בהתייחס לסוג זה של משחקים יתבטא בעיקר במהלך המשחק עצמו - כל מי שמשחק במחשב בעשור האחרון בטוח נתקל במקומות/שלבים במהלך משחקים מסויימים שבהם המשחק לעתים מתחיל "לקרטע" טיפה, אפילו אם מותקן SSD במחשב ולכאורה זמני הטעינה אמורים להיות קצרים - במקרים האלה למהירות הזכרון יש השפעה חיובית מאוד על אורכי ה"קרטועים" האלו ובחלק מהמקרים הם יכולים שלא להופיע כלל בהשוואה להרצת אותו שלב עם זכרון איטי יותר.

כמובן שאתה יכול לטעון פה שהנ"ל הוא תוצאה של "אפקט הפלצבו", אבל בתור מי שמבלה מול משחקי מחשב בתקופות מסויימות קרוב למשרה מלאה מבחינת שעות משחק, אני חושב שיש לי מספיק, נאמר, "ניסיון" לדעת מתי היבט כלשהו של ביצועי המשחק "רק בראש שלי" ומתי הוא נובע מגורם כלשהו שניתן לשפרו על מנת להקל על התופעה ולשפר את חווית המשחק.

ולבסוף, מבחינת ההיבט הכספי, לדעתי האישית השיפורים שנובעים מכך אכן מצדיקים את ההשקעה.

אם תעבור על מחירי הזכרונות נכון לתקופה הנוכחית, תראה שבחלק מהמקרים הבדלי המחיר בין זכרון 1333 לזכרון 1600 זניחים למדי ולא עוברים את ה-10%.

כמובן שכאשר בונים מחשב שמיועד לעבודה משרדית, להיות שרת מדיה או סתם "מחשב לסבתא", להוציא עוד 10-20 ש"ח על זכרון מהיר יותר זהו בזבוז כסף לשמו, אולם כאשר מדובר במחשב שמצופה ממנו להפיק ביצועים גבוהים יחסית, 3% השיפור האלה לדעתי מצדיקים את ההפרש.

במקרה שלי אישית, הזכרון שקניתי (2x2GB DDR3-1600 6-8-6-24) עלה 370 ש"ח, בעוד שזכרון DDR3-1333 CL9 ג'נרי עלה באותו זמן כ-320 ש"ח ל-2 יחידות של 2GB. בהתחשב בעובדה שהקיט הזה ידוע בכך שהוא מסוגל לפעולה יציבה בתדר של DDR3-2133 CL7 (מקור), הגעתי למסקנה שלצרכים שלי, התוספת הזו של, כנראה, כ-10% בביצועי היישומים שאני מריץ ביחס לזכרונות הפשוטים, אכן מצדיקה את השקעת ה-50 ש"ח הנוספים.

עכשיו, אם להיות חפרן אז להיות חפרן כבר עד הסוף, ולטענתך שאני מציג את הדברים כחד-משמעיים, אוכל לענות בציטוט דבריך שלך:

1. לתדר הזכרון אין שום משמעות בפועל. אתה יכול להריץ אותו גם בתדר גבוה יותר אבל לא תפיק מזה תועלת מחוץ למבחני ביצועים סינטתיים.

2. אם אתה מחפש OC זה כבר סיפור אחר...

אם זו לא טענה והצגת דברים כחד-משמעיים (טענה שהפרכתי אותה בפוסט הקודם שלי), אז אני לא יודע מה כן.

כולנו בני אדם ;)

פורסם

אני אתחיל דווקא מהסוף, בקשר לטענתך שהפרכת את דבריי.

להלן השתלשלות העניינים:

איזה מערכת ולאיזה שימושים אתה מתכנן לבנות עליו?

ותגובתך

זו המערכת שלי כרגע, הרעיון הוא כמובן מערכת גיימינג קומפקטית שאפשר לקחת איתי לכל מקום בתיק גב קטן, ועד כה זה עושה את העבודה.ר. אם מספיק אנשים מעוניינים יגיבו, זה מעלה טיפה את הסיכויים לדעתי :)

כך שלא התייחסת פה לקידוד אלא רק למשחקים, ובמשחקים לתדר הזכרון יש השפעה זניחה (שאני מגדיר כלא קיימת) ולכך התייחסתי באומרי שאין שום השפעה. ככל הנראה גם אם היית מזכיר קידוד באותה הודעה הייתי כותב בתגובה שלזכרון אין השפעה, אבל אז סביר להניח שהייתי כותב שיש השפעה קטנה עד זניחה. כי לדעתי גם בפעולות קידוד ההשפעה של תדר הזכרון היא זניחה.

שנית, כשאתה כותב "משחקים", להבדיל מזמני טעינה נניח, אנשים מפרשים את זה כ-FPS או יכולת לשחק בהגדרות גבוהות יותר, אפילו אתה כתבת:

א) משחקים - במקרה הזה מהירות הזכרון משפיעה בעיקר אחרי שמתרגלים למהירויות של SSD סביר וכל תקיעה או גמגום הכי קטנים נהיים משהו שממש קל לשים לב אליו. מההתרשמות האישית שלי יש הבדל עצום אפילו בין 1066 CL9 ל-1333 CL6 מבחינת עד כמה חלק משחקים מסויימים רצים, לכן סביר להניח שההבדל בין 1333 ל-2133 לא יהיה זניח בשבילי.

. גם בנוגע לזמני הטעינה לדעתי אתה מציג את הדברים באור ורוד הרבה יותר ממה שהם באמת, אבל ניחא. אולם מהחלק המודגש במשפט עולה הרושם שאתה משייך בין תדר זכרון מהיר יותר לבין יותר FPS או חוויית משחק משופרת באופן משמעותי ומובחן, ובדבריי התייחסתי לכך.

אז כך שלא הפרכת שום דבר מדבריי בנוגע למשחקים ולעבודהשוטפת עם המערכת. בנושא הקידוד, שאליו התייחסת בהמשך ושעליו התבססה הדוגמה שלך להפרכת דבריי, כבר התייחסתי בהודעה הקודמת ואני לא מוצא טעם לחזור על הדברים.

בציטוט הנ"ל גם הבנתי שאתה משווה בין זכרון מהיר וביצועי SSD. לאחר ההסבר שלך בהודעה האחרונה ולאחר קריאה שנייה ושלישית אני מבין שלא הבנתי את דבריך בצורה הנכונה, ועל כך אני מתנצל.

אם תעבור על מחירי הזכרונות נכון לתקופה הנוכחית, תראה שבחלק מהמקרים הבדלי המחיר בין זכרון 1333 לזכרון 1600 זניחים למדי ולא עוברים את ה-10%.

את המשפט הזה אני לא מבין, כי בהודעה הקודמת שלי התייחסתי לסוגיה הזאת ויצאתי מתוך נקודת הנחה שמשתמשים בזכרון בתדר 1600 מכיוון שמחירו זהה או קרוב מספיק לזה של 1333 כך שניתןן להגיד שאין איזו מניעה תקציבית לקנות דווקא אותו. מה שלא הבנתי אבל הוא שאתה מתכוון לבצע OC לזכרון 1600. זה משנה את התמונה. OC זה משהו אחד ולקנות זכרון המשווק כ-2133 זה משהו אחר. לא אמרתי שלא צריך לבצע OC, אמרתי שאין שום טעם לקנות רכיבים יקרים יותר רק כדי לקבל תמיכה בתדר זכרון מהיר יותר מזה של שבבי הזכרון הממוצעים.

וכפי שכבר אמרתי

לא אכנס איתך לוויכוח כי אין לי כוונה להפוך את הדיון הזה לאיזה ויכוח מיותר של מי צודק ומי לא.

זה הדיון שלך וזה לא בדיוק הנושא שלשמו הוא נפתח. אם בא לך להפוך אותו לויכוח על מי צודק, אז אפשר להמשיך, אם כי ממש לא מתחשק לי. אתה אמרת את מה שיש לך להגיד, אני אמרתי את מה שיש לי להגיד כדי להכניס את דברים להקשר קצת יותר מלא מבחינתי, ואני לא חושב שיש לי מה להוסיף.

אם עדיין לא הבנת, אני לא תוקף אותך באופן אישי ולא קובע שאתה טועה (אתה זה שבתגובה לדבריי ישר תקפת וקבעת שאני טועה). כפי שכתבתי בהודעה הקודמת שלי, אין פה ממש מצב של נכון או לא נכון, יש פה הרבה משתנים שחלקם סובייקטיבים (אולי אף פסיכולוגיים). פשוט לדעתי אתה הצגת את הדברים בצורה כזאת שהפרשנות הראשונה שהם מקבלים היא שלכל אחד יהיה רווח מובחן מתדר זכרון גבוה יותר כמעט בכל שימוש, ולכן זה מצדיק השקעה נוספת. כך הבנתי, זה הפריע לי קצת ולכן בחרתי להעיר לטובת ציבור הגושלים במטרה להכניס את הדברים להקשר מלא יותר כדי להבהיר את הסוגיה (ולדעתי היא כבר ברורה לגמרי) במטרה שכל אחד ממי שעוקב אחרי הדיון הזה יוכל לקחת את הנתונים וההסברים שניתנו פה ולקבל את ההחלטה המושכלת הטובה ביותר בשבילו.

אם מבחינתך זה מצדיק את ההשקעה, אז לבריאות. מי אני שאקבע אם הבחירה שלך או של כל אחד אחר היא נכונה או לא?.

ולסיום, שוב אאחל לך בהצלחה ושתהנה מהמערכת.

פורסם

בדקתי את זה עוד ביום שיצאו הביקורות הראשונות - יש הפרש אורך לכאורה זניח של משהו כמו 0.25 אינץ' בין ה-5770 ל-6850, אבל זה מספיק כדי לא לאפשר לי להכניס 6850 במארז הזה :(

לפי הצבע השחור שלו, יש לך אחד מאלה?

http://www.hisdigital.com/un/product2-487.shtml

http://www.hisdigital.com/un/product2-481.shtml

עכשיו תראה את ה6850 הזה

http://www.powercolor.com/Global/products_features.asp?id=291#Specification

(215.9mmx111.2mmx38mm)

הבדל של 3 מ"מ, עדיין לא מתאים?

פורסם
  • מחבר

הבדל של 3 מ"מ, עדיין לא מתאים?

אכן יש לי את הכרטיס הזה, אולם המידות שלו שמצויינות באתר כוללות גם את כל החלק האחורי של גוף הקירור המקורי, אשר משתרע לאורך של כ-10מ"מ מבעד ל-PCB של הכרטיס, לכן ע"פ הנתונים הטכניים הכרטיס שברשותי כאילו ארוך יותר מה-6850, למרות שה-PCB של ה-5770 קצר יותר בכמעט סנטימטר.

מן הסתם שעם גוף הקירור המקורי שלו ה-5770 לא נכנם למארז (הפאנל הקדמי לא ננעל עד הסוף) ולכן נאלצתי להחליפו.

אפילו בלי גוף הקירור המקורי, כמו שהוא כרגע, ה-5770 ממש "נתקע" בפאנל. כל מ"מ נוסף והמארז פשוט לא ייסגר מקדימה :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים