עבור לתוכן

בעיית קליטה אלחוטית

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי ראוטר של בזק asus am604g כבר מעל שנתיים. הראוטר לא עושה בעיות סנכרון או נתקע בלי סיבה ולכן מבחינתי עושה את העבודה.

אבל יש לי בעיה עם הקליטה האלחוטית אצלי בחדר. הראוטר נמצא בקומה העליונה, כאשר בשני חדרים בקומה שמתחתיו קולטים בסדר גמור, אבל בחדר שלי יש קליטה לא טובה, ולא ממש הצלחתי לזהות ממה נובעת הבעיה...

יש בין החדש שלי לחדר אחר ארון גדול ויכול להיות שהוא חוסם את הקליטה.

יש לי מחשב של דל סטודיו 1535 שעובד בסדר גמור, אבל נראה לי הכ. רשת שלו חלש ולא עובד טוב. החליפו לי את הכ. רשת בדל ולא היה שיפור בנושא...

1) איפה נראית לכם הבעיה? ראוטר/חדר/מחשב נייד?

בזק לא מוכנים לתת לי ראוטר אחר אלא אם אני ארשם לשירותי תמיכה שלהם ??? (אין לי ממש צורך בזה).

מה שחשבתי לעשות זה לקנות ראוטר פרטי, ולעשות אותו כAP. ניסיתי להשתמש במדריך שיש באתר netchif- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

עם הראוטר שלי, וראוטר של סימנס (בזק) שיש לי מחבר ולא ממש הצלחתי...

נתקעתי פחות או יותר בשלב הזה:

עתה יש לשנות את כתובת הנתב החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקיים, אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק. לדוגמא, אם כתובת הנתב הקיים היא 192.168.1.1 ושרת ה-DHCP מחלק כתובות בתחום 192.168.1.100 ל- 192.168.1.200, יש לתת לנתב האלחוטי החדש את הכתובת 192.168.1.99.

2) מה הכוונה כתובת הנתב? הוא אמור להיות במצב static IP ולהכניס לכתובת IP של הראוטר את הכתובת 192.168.1.99? או שמדובר על השער ברירת מחדל של הראוטר?

3) בנוסף לפי הבנתי הראוטר שלי (asus) תומך בWDS (זה נקרא בהגדרות wierlles bridge). איזה ראוטר כדי לי לקנות שיעבוד הכי טוב ביחד עם האסוס? חשבתי על הTP-Link TL-WR841N. באתר netchif הוא מסומן באדום (ראוטר מומלץ) אם למישהו יש הסגות על הראוטר או ממליץ על ראוטר אחר, אני אשמח לתגובות.

4) במידה ולא מומלץ לעבוד יותר עם האסוס אשמח לדעת איזה פתרון אחר יש לכם.

פורסם
  • מחבר

אין פה אף אחד שיכול לעזור לי?

הניסוח שלי לא ברור? אני יכול לנסות לנסח מחדש...

פורסם

מדובר על כתובת ממשק הניהול של הנתב. ( שער ברירת המחדל ).

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול להסביר לי איך זה אמור לעבוד, ואם מישהו ניסה את המדריך הזה פעם והצליח?

1) למה צריך לשנות את השער ברירת מחדל (defult gatway) של הראוטר? מה זה נותן?

2)האם צריך לגעת בהגדרות wan של הראוטר? (dinamic/static Ip, ppoe. pptp וכו...)

3) למה צריך לבטל את הDHCP? ואם אני מבטל אותו, איך הוא יודע לחלק IP לכל מחשב? צריך להגדיר כל מחשב שמחובר לAP כתובת IP ידנית?

פורסם

1. אתה משנה את כתובת שער ברירת המחדל ע"מ שתוכל לגשת אליו גם אחרי שתיווצר תקשורת בינו לבין הנתב הראשי.

2. לא.

3. אתה מבטל את ה DHCP מכיוון שהנתב שאמור עכשיו לחלק כתובות הוא הנתב הראשי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים