עבור לתוכן

למישהו יש מושג למה טכנולוגית 32NM של AMD כל כך מתעכבת?

Featured Replies

פורסם

יש למישהו מושג מתי AMD הולכת לפרוץ לשוק עם מעבדי ארכיטקטורת 32 ננומטר? נראה לכם הגיוני שהם נשארים מפגרים מאחורה בעוד אינטל מביאה את הדור השני של מעבדי הICORE של ה32 ננומטר?

וAMD עדיין עם מעבדי הפנום עם ארכיטקטורה של 40 ננומטר?

מישהו יודע משהו על חדשות לגבי הנושא הזה? זה ממש מעניין אותי, ואני יודע שהמעבדים של AMD עובדים בטמפרטורות הרבה יותר גבוהות משל אינטל, לפחות כרגע

פורסם

מעבדי Llano הראשונים הושקו בחודש שעבר (סדרות A8, A6 ו-A4) וזמינותם תלך ותגדל בטווח הזמן הקרוב. הם מעבדים שייוצרו בתהליך ייצור 32nm .עוד כחודשיים לערך צפויים להיות מושקים גם מעבדי ה-Bulldozer. הסיבות לעיכוב הן טכניות ומנהלתיות, וגם לא כולן ברורות. בגדול אפשר להגיד שהעיכוב נובע מבעיות/עיכובים בפסי הייצור.

וזה לא נכון להגיד שהמעבדים של AMD חמים יותר מאלו של Intel (מסתובבות ברחבי הרשת ופה בפורום שמועות, שלא נאמר סטיגמות, שאני ממש לא מבין מאיפה הן מגיעות). כמובן שיש ויש ולשתי החברות יש מעבדים חמים יותר ופחות, אבל באפן כללי המעבדים מציגים טמפרטורות מקבילות פחות או יותר.

פורסם

יש למישהו מושג מתי AMD הולכת לפרוץ לשוק עם מעבדי ארכיטקטורת 32 ננומטר? נראה לכם הגיוני שהם נשארים מפגרים מאחורה בעוד אינטל מביאה את הדור השני של מעבדי הICORE של ה32 ננומטר?

וAMD עדיין עם מעבדי הפנום עם ארכיטקטורה של 40 ננומטר?

מישהו יודע משהו על חדשות לגבי הנושא הזה? זה ממש מעניין אותי, ואני יודע שהמעבדים של AMD עובדים בטמפרטורות הרבה יותר גבוהות משל אינטל, לפחות כרגע

קודם כל AMD אמרה שבולדוזר ישוחרר ב-Q3 ויש לנו עוד חודשיים וחצי עד לסיומו של הרבעון, כך שאין איחור. מי שציפה בהתחלה שיצפה. זה לא הובטח מראש

שנית, ייתכן (אין לי מקורות) שהם רוצים לוודא שאין שום תקלות במוצר ושלא תהיה להם פאדיחה כמו שהיתה לאינטל עם לוחות הסאנדי ברידג'

לעניין הטמפרטורה - ההיפך הוא הנכון. מעבדי פנום X6 קרים יותר מלינפילד או gulftown וטמפרטורת העבודה שלהם נמוכה יותר מאלה של אינטל.

פורסם

וזה לא נכון להגיד שהמעבדים של AMD חמים יותר מאלו של Intel (מסתובבות ברחבי הרשת ופה בפורום שמועות, שלא נאמר סטיגמות, שאני ממש לא מבין מאיפה הן מגיעות). כמובן שיש ויש ולשתי החברות יש מעבדים חמים יותר ופחות, אבל באפן כללי המעבדים מציגים טמפרטורות מקבילות פחות או יותר.

מגיעות כנראה מתחילת שנות ה2000, ונשארו איתנו עד היום.

פורסם
  • מחבר

Rubi לא הבנתי מה שכתבת?

ולגבי מה שאתם רשמתם על פנום , מה לגבי מעבדי X2 וX4 לעומת של אינטל?

אני לא יודע מה לגבי מעבדי הICORE אבל מעבדי הקור הדור הישן של אינטל למשל הE8400 המצויין הוא די קריר

כמובן שאין בכלל להשוות אל מול מעבדי הX4 כי זה מאוד שונה, אבל עדיין?

אם תיקחו פנום X2 אל מול מעבדי X2 של אינטל? בהשוואה שווה מבחינת מפרט המעבדים?

פורסם

תקבל פחות או יותר אותן טמפרטורות. ההשוואה בין מעבדי ה-Core ix הדו-ליבתיים בהשוואה למרובעי הליבה של AMD (אני מציין את ההשוואה הזאת כי היא ההשוואה הדי מקובלת מבחינת טווח המחירים) היא גם לא הוגנת מכיוון שמשווים פה 2 ליבות פיזיות מול 4 ליבות פיזיות אז ברור שהמעבד בעל 4 הליבות יהיה חמים יותר (אך גם לא בהרבה). אך מכיוון שהמעבדים הללו של Intel מצוידים בטכנולוגית ה-HT שמשמעותה שהם מכילים כמות גדולה שיותר של טרנזיסטורים, כאשר משווים 4 תהליכונים מול 4 תהליכונים (במקרה של Intel מדובר ב-2 ליבות פיזיות ו-2 לוגיות) אז הפרשי הטמפ' כבר מצטמצים לרמה קטנה מאוד עד זניחה.

Rubi התכוון לעניין הסטיגמות לגבי מעבדי AMD שאליהן התייחסתי ושמקורן אכן כנראה בסוף שנות התשעים של המאה שעברה ותחילת שנות האלפיים, אך הן עדיין איתנו משום מה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עזוב רגע את עניין המחיר אוקיי, קח 2 ליבות אל מול 2 ליבות , או 4 מול 4

אני מדבר גם על המעבדי קור היותר ישנים של אינטל C2D Q2D שיוצרו בתהליך של 45 ננומטר

או אפילו I5/I7 שיוצרו ב45 ננומטר,לצורך העניין לקחת השוואה הוגנת

מה אז?

פורסם

התמונה לא משתנה.

אני לא יודע על מה אתה מבסס את הקביעה שהמעבדים של Intel יותר קרים מאלו של AMD אבל זה פשוט לא נכון.

כמו שכבר נאמר פה בדיון, מדובר בטמפרטורות דומות, כשהדור החדש של Intel אכן יותר קריר במעט (וזאת קצת הכללה שאני מרשה לעצמי לעשות עכשיו) אבל זה בטח לא ברמה שאפשר לקרוא לה "הרבה".

פורסם
  • מחבר

כל מקרה, אם אני מעוניין לרכוש מעבד AMD, עדיף לחכות שמעבדי ה32 ננומטר ייכנסו ?

פורסם

לא בהכרח. אין לתהליך הייצור משמעות רבה. אתה צריך להתאים את המערכת המשתלמת ביותר לצרכים שלך משיקולים אחרים.

עכשיו זאת תקופת מעבר בין הדור הנוכחי של AMD לדור (ואולי אפשר אפילו להגיד לדור וחצי) הבא.

אם אתה רוצה המלצה על פלטפורמה כדאי שתתאר מהם השימושים שלך במערכת, אם יש לך דרישות מסוימות ממנה ומהו התקציב.

פורסם
  • מחבר

מחשב לצרכים גרפיים בעיקר, תוכנות כמו פוטושופ, ADOBE PREMIERE , MAYA

ועוד כל מני, איזה מעבד עדיף X6 או X4 מספיק? הסתכלתי בKSP מעבד הX4 הכי טוב שיש להם זה הפנום 965, זו החנות במחירים הכי שפויים וברמה הכי מקצועית נקרא לזה ככה שיש בעיר שלי, כל שאר המקומות מחירים יותר גבוהים ואין מקצועיות, למען האמת אין מקצועיות באף חנות שאני מכיר באיזור... בעיקר אם תבוא להתייעץ ינסו למכור לך זבל....

ראיתי לוח אם מגניב של אסוס ב600 שח M5A88-V EVO

4 ג'יגה זיכרון של ג'י סקיל ב205 שח 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel

כרטיס מסך אין לי מושג איזה , אבל הייתי שמח להמלצה על משהו של SAPPHIRE , לי כרגע בE8400 שלי יש HD5770 של פווארקולור, הוא אמנם יד שניה אבל אני ממש מבסוט עליו, הוא אשכרה סוס, יצא לי להפעיל עליו משחקים כבדים כמו קרייסיס ופארקריי 2, אמנם יש לי WINXP אבל המחשב הביא ביצועים על רזולוציה הכי גבוהה, (יש לי מסך FHD, אבל עם חיבור VGA...נדפקתי קצת איתו...., AOC 21.5 , עלק FHD )

פורסם

בפורום הנוכחי תוכל לקבל המלצה רק על מעבד, לוח-אם וזכרון.

אם אתה מעוניין לקבל המלצה על מפרט מלא (ועושה רושם שזה מה שאתה מחפש) כדאי שתפתח דיון מסודר בפורום מפרטי מחשב. תענה על השאלון שיש שם בסטיקי שבראש הפורום ויבנו לך מערכת שלמה ומשתלמת במסגרת התקציב שלך מהחנות שבה נוח לך לקנות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ומה לגבי מעבד?

ממה שיש בKSP, מעבד לגרפיקה על מה היית ממליץ?

האמת שזה לא כל כך נכון להגביל את עצמי רק לחנות אחת, תמליץ על מעבד של AMD, לא משנה מאיזה חנות, תמיד אפשר להזמין

וזה מגיע עד הבית

וראיתי שרוב המעבדים מגיעים עד תקרה של 1000

אז נניח תקציב של 1000

אם אפשרות לחריגה עד ל1500

פורסם

לא ציינת מה התקציב, ואני חושב שמיותר לנהל דיון כפול.

בפורום מפרטי מחשב יבנו לך מערכת כולל כל הרכיבים. אם תרצה להתייעץ ספציפית על מעבד, לוח-אם וזכרון אתה מוזמן לחזור לפה, אבל לדעתי לא יהיה צורך.

בכל מקרה, בשביל להמליץ על שלושת הרכיבים האלה צריך שתציין מהי מסגרת התקציב רק לשלושת הרכיבים הללו. אולי לדוגמה בכלל מערכת Intel תשתלם יותר.

שנית, צריך שתתאר מהן הדרישות שלך מלוח האם (אם אתה לא יודע להגדיר משמעות הדבר היא שאין לך דרישות מיוחדות מבחינת כמות וסוג חיבורים), האם מתוכנן OC וכל פרט רלוונטי אחר שאתה מוצא לנכון.

פורסם
  • מחבר

איך הגעת לזה שמערכת של אינטל יוצאת יותר משתלמת?

כשהמעבדים החדשים והלוחות החדשים שלהם של הICORE למיניהם הכל כל כך יקר?

מזל שהזכרונות לא יקרים כמו שהיו לפני כמה זמן....

גם מעבדי קוואד המעבדים הטובים של דגמי הקור היותר ישנים Q2D ממש יקרים אם אתה קונה אותם חדשים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים