עבור לתוכן

"אישום: חיילי מג"ב בעטו ושברו שיניים במחסום"

Featured Replies

פורסם

אני נוטה ימינה כמעט בכל מה שקשור לקונפליקט הזה.

אבל בעיית השב"ח היא נושא מורכב בפני עצמו....

• תגובות 90
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תסביר לי למה אני צריך לממן שלושה חודשי שהות בכלא הישראלי של מסתננים שאין להם אוכל בבית ?

א גנבי רכב שחוזרים וגונבים ובגלל זה אני משלם ביטוח לרכב שמרקיע שחקים ?

או גנבי רכוש אחר שחוזרים ופורצים פעם אחר פעם שכל כוונתם היא לגנוב רכוש מהיהוד ?

אנחנו מטומטמים - משלמים מכיסנו וקורעים את התחת לממן חבורה של גנבים \ מחבלים

לכלא יש 2 מטרות עיקריות

האחת היא כליאה -

השניה היא שיקום

מה עושים כאשר אדם לא משתקם ? האם אני אמור להמשיך כך עד שהוא ימות מזיקנה ? ותוך כדי יגרום נזק בלתי הפיך לתושבי המדינה ?

משהו אצלנו ובכלל בחוק דפוק - אין הפרדה בין אנשים "נטולי אפשרות שיקום" ובין כאלו שניתן לשקמם ולהחזירם לחברה כאנשים בעלי ערך ותרומה לאותה חברה.

בקיצור - כרגיל אין לי בעיה עם זה שמג"ב מפוצצים אותם במכות אני דווקא די שמח על זה.

מעניין לי את הביצה השמאלית שמדובר באדם שבסה"כ רצה להביא אוכל לילדים שלו - שיעבוד בעזה.

כן - וכבר מראש אני מודה שאני גזען - ולא ממש מעניין אותי לשמוע את הצד שלהם.

אני לא מאמין בדו קיום , אני לא מאמין שאנחנו גם נשרוד בתור מדינה יהודית דמוקרטית אם נמשיך כך , וגם לא ממש רואה עתיד ורוד למי שחי כאן

בסופו של יום מה שישאר לך זה מלחמה ואי אפשר להיות הוגן במלחמה כי אתה תפסיד.

פורסם

אין יותר מדי איך להגיב לך, הודת שאתה גזען ושמעניין אותך רק צד אחד ככה שאין באמת טעם להראות לך צד אחר (ואגב, אני דווקא מעריך אותך על זה)

רק אל תשכח שבנושא השיקום, כשמספרים לך על כל אותם אסירים שלומדים לתארים ומשקמים את חייהם מהכלא אנשים נוטים לחשוב שזה דבר רע.

כי יש את הנטיה לחשוב שכלא הוא עונש שמטרתו לגרום סבל לאסירים נטו.

ולגבי הרצון שלך לא לממן גנבים ועובדים לא חוקיים, אפשר להרחיב את זה ללא לרצות לממן רוצחים אנסים מועלי מס וכו' .

אין מה לעשות אנחנו כחברה משלמים על התפוחים הרקובים שלנו, בין אם הם ערבים ובין אם הם יהודים.

פורסם
  • מחבר

רק אל תשכח שבנושא השיקום, כשמספרים לך על כל אותם אסירים שלומדים לתארים ומשקמים את חייהם מהכלא אנשים נוטים לחשוב שזה דבר רע.

יש לך הגדרה מאוד מעניינת ל"משקמים את חייהם" כנראה. אם מחבל לומד לתואר בכלא הישראלי, משתחרר ואז נהיה... מחבל בדיוק כמו קודם, רק עם יותר ידע, זה אומר שהוא "השתקם"?

פורסם

נכון -אנחנו כחברה משלמים על התפוחים הרקובים שלנו

אני לא רוצה לשלם על התפוחים הרקובים של החברה הפלסטינית - החינוך אצלהם לא בדיוק נר לרגליהם.

להם כחברה אין את היכולת לשלוט על הפושעים שלהם , אז למה אני צריך להיות זה שמשלם את המחיר ?

אתה ראית פעם יהודי גונב רכב בעזה ?

אתה מסוגל לחשוב מה יקרה לו אם הוא יתפס?

אני יודע - הוא ילך לכלא הפלסטיני וידרוש זכויות , ילמד לתואר ואפילו יקבל כבלים שיהיה לו מעניין בלילה , הקרובים שלו יבואו לבקר והוא יסתחבק עם שאר האסירים היהודים שיש שם

בסוף השופט הפלסטיני הנאור - יוריד לו שליש על התנהגות טובה וישחרר אותו.

הגיוני לא ?

פורסם

לויק, לא, אם הוא יחזור לעסוק בטרור זה כמו לחזור לעסוק בפשע כלומר הוא לא השתקם. השאיפה וההגיון מאחוריה הוא שאדם עם תואר יהיה משכיל יותר וידע טוב יותר לעשות את הבחירות בחיים שלו, מה גם שיהיה לו את האופציה לעסוק במקצוע שאותו הוא רכש.

אם הוא לא משתקם אז הוא לא השתקם, דיברנו על המטרה שבשיקום.

נכון שזה באסה לשלם על התפוחים הרקובים של החברה הפלשתינאים, גם אותי זה מעצבן וזה למה אני בעד להתנתק מהם כמה שיותר מהר, אבל כרגע כל עוד הם לא מוגדרים כמדינה, הכח השולט שם הוא ישראל ולכן אפילו שאין להם זכויות שוות כאזרחי ישראל הם עדיין חלק מהמדינה, חלק שלרוב מזיק ולכן אני בעד להפטר ממנו, אבל מה לעשות שרוב המדינה בעד להשאיר את השטחים האלו אצלנו.

לגבי מה היה קורה לאזרח ישראלי במערכת המשפט הפלשתינאית, אני לא מבין איך זה רלוונטי, האם אתה רואה הצדקה לחוסר מוסריות בחוסר מוסריות של האויב? זה שצד א' עושה משהו שהוא לא בסדר לא אומר שזה בסדר שצד ב' יעשה את זה

פורסם

תסביר לי למה אני צריך לממן שלושה חודשי שהות בכלא הישראלי של מסתננים שאין להם אוכל בבית ?

בסך הכל העלתי רעיון איך למגר את התופעה הזאת.

האמת שגם אותי זה לא כ"כ מעניין שאין להם אוכל בבית, אבל צריך להבין את שורש הבעיה.

אני יכול לומר לך, שלפרוייקט של גדר ההפרדה הקציבו 25 מיליארד (!) שקל. ומאז תחילת הבנייה ועד עכשיו הפיגועים רק הלכו והצמטצמו big time. ואני יודע כי אני הייתי שם וראיתי את הסכומים שהיו מוציאים על רק על תיקון נזקים בגדר ובמחסומים.

סך הכל צריך לדעתי לעשות משהו עם בעיית השב"ח ולתת איזשהו פתרון לעניין ולא לשחרר אותם בחזרה לשטחים בכל פעם שהם נכנסים.

אולי אם הם יישבו בכלא שלושה חודשים(ובלי כל הלוקסוס הזה שהם מקבלים בבתי הכלא הביטחוניים) הם יילכו וינסו לדאוג לעצמם ולנסות לעשות משהו עם המצב שלהם, כמו מה שקורה עכשיו בכל מדינות ערב.

אני אישית עמדתי בכל מיני בג"צים מטומטמים כאלה מסביב לירושלים, במשמרות של 12 שעות יום אחרי יום אחרי יום, וכל זה בשביל ששב"חים לא ייעברו את הגבול. ואני יכול לומר לך שראיתי אותם מקבלים פצצות, וזה לא כל כך הזיז להם.

פורסם

אני לא בעד התעללות באנשים כפותים .

לאחרונה ראיתי סרט שנקרא לא יעלה על הדעת הוא מותחן פסיכולוגי המתמקד סביב חוקר מבצעים מיוחדים "סמואל ל. ג'קסון" וסוכנת אף-בי-איי "קרי אן מוס" המנסים לשבור טרוריסט שיגלה להם את מיקומן של שלוש פצצות גרעיניות שכוונו להתפוצץ בארה"ב. מה אתם הייתם עושים אם חס וחלילה היה מצב דומה שבו מחבל החביאי במספר בית ספר או ביתי חולים פצצות ונתן אולטימתום אם לא ימלאו את תנאיו (אפשריים לביצוע אבל מאוד מאוד בעייתים לישראל) הוא יפוצץ את הפצצות לאחר 5 ימים. המחבל נלכד ביום 4 -3 אם הייתם מתעללים בו בצורה קשה מאוד(נוסח הסרט) כדי לחלץ ממנו את המידע או לא ?

פורסם

אני אתן לג'ק באואר לייצג אותי בעניין הזה.

פורסם

זה הכל עניין של מחיר - אם עינוי שלו יביא להצלה של ילד אחד \אזרח אחד או יותר אז ברור שכן.

באופן כללי זה אלמנט הרתעה מצויין (עינויים) חבל שהם יצאו מחוץ לחוק.

מעניין למה רוב העם לא חושב ככה במקרה של שליט... הרי ברור ששחרור מסיבי של מחבלים יביא להרג \פיגועים רבים אז למה אנחנו עדיין מתעקשים שיש בזה היגיון ?

בכל מקרה שני הנושאים לא קשורים.

פורסם

זה לא כל כך בטוח ששחרור של מחבלים יביא עוד פעם לגל פיגועים. המצב שונה מאז.

פעם הם יכלו ללכת ברגל משכם/ג'נין/רמאללה או מאיפה שהם רק רוצים. היום הם אם אומנם יכולים להיכנס לישראל, אבל ממש לא עם מטען חבלה (זה יהיה מאוד מצחיק לראות מחבל עם מטען מנסה לקפוץ מעל הגדר ואז נוחת ;D )

פורסם

הגדר לא מושלמת והגבול הוא וירטואלי

מי שרוצה להכנס - נכנס זאת המציאות בין אם הוא רוצה לעבוד או רוצה לפוצץ מטען

אם מסתכלים על העבר זה ודאי ששחרור של כמות של מחבלים תביא להרוגים בצד שלנו.

אפשר לטמון את הראש בחול ולחשוב שזה לא יקרה

פורסם
  • מחבר

זה לא כל כך בטוח ששחרור של מחבלים יביא עוד פעם לגל פיגועים. המצב שונה מאז.

מה שונה בעצם? היכולת, לא הכוונה. גדר ההפרדה מגבילה את יכולתם של ערבים לבצע פיגועים במתכונת ה"ישנה" (לא ב100% כמובן) אבל לא את כוונתם. גם אם המחבלים שישוחררו לא יחזרו להתפוצץ באוטובוסים, כמה אירועים סטייל איתמר עוד נראה? האם הקסאם יהגר לגדה? האם ארועים של הפרות סדר "בלתי אלימות" (כלומר, כאלה שרק זורקים בהן אבנים ודוקרים) יהפכו למאורגנים ואלימים יותר?

פורסם

גלשתם לנושא אחר

כמו שאמרת ויק, היכולת השתנתה אך לא הכוונה, וזה כל מה שחשוב, הסיבה שהיום אתה לא רואה פיגועים בכל יום היא לא בגלל חוסר הסד"כ של ארגוני הטרור, כלומר היכולת שלהם לא מאפשרת להם להוציא היום פיגועים בקצב של פעם, ולשחרר אסירים לאו דווקא יערער את האיזון הזה.

שחרור מחבלים לאו דווקא יביא לפיגועים, זאתל א עובדה ברורה כמו שאתם מציגים את זה.

אני מוכן לקבל את ההנחה שרוב המחבלים יחזרו לעסוק בטרור כמו אלפי אחיהם בעזה ובגדה. הם לאו דווקא יעשו את השינוי.

האם אותם אסירים הוא מה שחסר לארגוני הטרור כדי לבצע פיגועים או לחמאס בכדי להעשות הפיכה שלטונית בגדה? זאת שאלה שרק אנשים מתחום המודיעין יכולים לענות עליה, התשובה היא לא חד משמעית בקרב יוצאי השב"כ המוסד וצה"ל, כלומר אין ודאות לא לכאן ולא לכאן, אז בבקשה מכם אל תציגו דעה לא בטוחה כעובדה.

פורסם

כוונה גם תיהיה בדור הבא שלהם וגם בדור שאחרי זה, עם ובלי המחבלים העצורים.

אין להם את הכלים לעשות פיגועים כמו שהיה להם ב2001-4.

אני אישית ראיתי מלא מעצרים ומלא החרמות של נשקים שלא שומעים עליהם בכלל והשת"פ עם המשטרה הפלסטינאית (לא שאני סומך עליהם...) יחסית לא רע. הם בעצמם מנסים להשקיט כל תא רדום של החמאס שנמצא בגדה, בגלל שהם מפחדים מהם. הם יודעים שאם הם יילכו איתנו ראש בקיר שום דבר טוב לא ייצא להם מיזה. המצב שלהם יחסית משתפר יימך שימם, ואני יכול לומר לכם שיש מקומות בגדה שהמצב לא רע בכלל אפילו. אם כל אותם חלאות שנמצאים בבתי המעצר שלנו ישתחררו, הם ממש ממש לא חוזרים לאותו מקום שבו הם נעצרו.

ככה שהמצב לא יחזור לקדמותו מיד.

אם אתם לא יודעים גדר ההפרדה הולכת להפריד בעתיד גם יישובים כמו מעלה אדומים, אריאל, ואפילו יישובים נידחים ייחסית כמו ענתות וכפר אדומים.

אני ראיתי כמה מקומות שעכשיו מיישבים אותם, כמו למשל אזור E1 שהמטרה שלו זה לחבר דמוגרפית את מעלה אדומים וירושלים. האמריקאים רותחים על המקום הזה (לא שאכפת לי מהם) ועל עוד הרבה מקומות שלא שומעים עליהם בתקשורת, ויש גם עוד תוכניות עתידיות להמשיך את הגדר ולהזיז מחסומים אחורה, בשביל להחזיר שטחים ששייכים לישראל.

ולמשטרה כבר כל כך נמאס מהשב"חים האלה שהם גם עושים להם משהו בנדון, פיזית, את זה אני יכול לומר לכם מקרוב. אבל לכל כך הרבה שוטרים נדפקים החיים אחרי זה במח"ש (כל מח"ש הם ערבים/שמאלנים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים