עבור לתוכן

מאיץ גרפי מובנה במעבד core I3 2100

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מעוניין לדעת מה הרמה של המעבד הגרפי הבנוי ב Core I3 2100, לאיזה כרטיס מסך הוא מקביל ואיזה רמה של משחקים הוא יכול להריץ.

לדוגמא האם הוא יכול להריץ משחקים כמו StarCraft 3 על הגדרות כלשהם?

האם בסדרות הגבוהות יותר של Sandy bridge כמו למשל ב Core I5 יש מאיץ גרפי שונה או שהוא זהה בכל הסדרה.

שאלה נוספת, האם כאשר אני מתקין כרטיס מסך יש למאיץ הגרפי הבנוי תפקיד כלשהו או שהוא מנוטרל לחלוטין.

(מפעת חוסר זמן פנוי למשחקים בעתיד הקרוב, אני מעוניין כרגע לקנות מחשב ללא כרטיס מסך ולשדרג בהמשך,

אבל אולי פה ושם יהיה אפשר למצוא איזה שעה שעתיים למשחקים קלילים).

פורסם

ל2100 יש HD2000 שחלש מHD5450, ב2600K וב2500K יש HD3000 שיותר חזק מהHD2000 ופחות או יותר בעוצמה של HD5450.

שניהם מאוד חלשים ולא באמת מתאימים להרצת משחקים אלא אם אתה מוכן להרבה התפשרויות.

לדעתי מעבד Llano יותר יתאים לך, יש בהם שבב גרפי הרבה יותר חזק שיספיק לרוב המשחקים.

לשם השוואה:

97491045.jpg

39277.png

igp-sc2.gif

פורסם
  • מחבר

תקן אותי אם אני תועה, אבל למיטב הבנתי שבבי Llano עדיין לא קיימים

ואף אחד לא באמת יודע מתי הם יגיעו לחנויות.

המחשב שלי (שכבר חגג יום הולדת 6) נמצא בשלבי גסיסה מתקדמים ביותר ואני צריך לקנות מחשב בקרוב מאוד.

פורסם

מעבדי Llano כבר הושקו והם כבר זמינים או יהיו זמינים בקרוב.

בכל מקרה אם המטרה שלך היא משחקים, שום ליבה גרפית לא באמת מספיקה. המצב עם ה-Llano יותר טוב, אבל עדיין אם אתה מחפש לשחק משחקים חדשים ברזולוציה גבוהה ובהגדרות גבוהות, אתה צריך לפנות לכיוון של פתרון של כרטיס גרפי ייעודי.

הליבות הגרפיות שבמעבדי ה-Core ix יאפשרו לך לשחק ברזולוציה ובהגדרות נמוכות-בינוניות (בהתאם למשחק). המצב עם מעבדי Llano אמור להיות טוב יותר במעט, אך אין עדיין מספיק מידע כי הם רק הושקו. בכל אופן, עבור "גיימינג" פתרון של ליבה גרפית (משתי היצרניות) אינו מספק עדיין, וכתוצאה יש להתפשר על הרזולוציות וההגדרות.

לכן אם תגדיר מהן הציפיות שלך מהמערכת אולי ניתן יהיה להכווין אותך יותר. אם תפרט מהו התקציב שלך למעבד, לוח-אם וזכרון, זה גם יעזור.

אם אתה מבקש לקבל המלצה על מפרט מלא (כל הרכיבים), פתח בבקשה דיון מסודר בפורום מפרטי מחשב.

פורסם

אם אתה מעוניין במאיץ גרפי מובנה למחשב שלך, לך רק על Llano

תוכל לראות סקירה של ביצועים גרפיים כאן:

http://www.tweaktown.com/reviews/4177/amd_a8_3850_llano_apu_video_performance_examined/index1.html

ההשוואה ל-2600K שהוא מרובע הליבות החזק ביותר בשוק, ובכל זאת הA8-3850 חזק הרבה יותר בביצועי גרפיקה לעומת המובנה של אינטל. קל וחומר כאשר מדובר ב-i3-2100

ה-3850 נותן לך גם מעבד מרובע ליבות חזק יחסית, עם כוח עיבוד כללי גבוה יותר מאשר ה-2100. במבחנים על ליבה בודדת ה-2100 לרוב עדיף, אבל אתה לא קונה מעבד מרובע ליבות/נימים כדי להיות תקוע עם תוכנות שלא משכילות לנצל אותם.

פורסם
  • מחבר

מהכתבה שהבאת (גילוי נאות-קראתי רק את הסיכום לא היה לי זמן וכח לקרוא את הכל) ה Llano

בהחלט נשמא מלהיב אבל עדיין יש לי כמה בעיות בעיניין,

ראשית לא ראיתי התייחסות לביצועי המעבד (CPU) ביחס ל core Ix 2xxx (וזה החלק החשוב) אלה רק לליבה הגרפית שאין ספק שהיא טובה בהרבה

והבעיה המרכזית היא שלפי מה שראיתי המעבד רק התחיל להגיע לחלק קטן מהחנוית ובנתיים רק בדגם אחד ורק בגרסת BOX

לא מצאתי מבחר לוחות אם ואני קצת מפחד להיות למעשה שפן הניסויים לטכנולוגיה חדשה שאולי לא מספיק בשלה .

בנוסף לדעתי לא נכון להשוות את ה 3850 ל core I3 2100 אלה ל core I5 2300-2400 גם מבחינת המחיר וגם מבחינת מס' הליבות.

ומכיוון שגם ככה אני שוקל בסוף ללכת ה I5 2400 הייתי שמח לדעת איך הוא ביחס אליו.

אתה כתבת שבמעבדי ה Core Ix xxx ביצועי הליבה הבודדת עדיפים ואני שואל אם זה לא מה שחשוב למעשה בשימוש יום יומי?

כי בינינו רוב התוכנות לא משתמשות עדיין ביותר מליבה אחת.

אני לא גיימר גדול וגם משחקים מלפני שנתיים שלוש מספקים עבורי אתה אומר שהליבה הגרפית קרובה ל 5450 אני לא מכיר את הכרטיס הזה והייתי מעוניין לדעת אך הוא נחשב ביחס לכרטיסי ביניים נגיד מלפני שנתיים?

והשאלה האחרונה והחשובה ביותר, כרגע לפי המפרט האחרון שהרכבתי השילוב בין לוח האם והמעבד

‏Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray‎‏, + Asus P8H67 -

785+530=1315 ש"ח (KSP)

לעומת השילוב

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3040

שהוא כמעט היחידי שמצאתי שעולה 1225 ש"ח

תמיד אומרים שהייתרון הגדול של AMD הוא היחס בין ביצועים למחיר פה לדעתי ההפרש במחיר הוא זניח

(בשילוב לוח אם H61 השילוב של אינטל היה אפילו זול יותר) האם ה A8 עדיין משתלם או שאולי אלו מחירים שעדיין

יקרים כי המוצר עדיין לא ממש נכנס לשוק?

פורסם

אם אתה רוצה core-2100 וליהנות ממשחקי מחשב אז תקנה בנוסף כרטיס גרפי שיתאים לצרכים שלך (משחקים, מסך רזולוציה וכו'). המוצרים המובנים היחידים שיכולים להתאים הוא מה שציינתי. או LLANO אחר כדוגמת A6-3650

הטכנולוגיה Fusion בת חצי שנה, כמו גם הטכנולוגיה של סאנדי-ברידג' core-2100 וכו' ולכן אין לאף אחד מהמוצרים ייתרון של בשלות על האחר.

כמשווים שני מעבדים משווים מחיר והתאמה לצרכים (בין היתר ביצועים). הליבות והתדר משניים. לדוגמה, אתה לא משווה כמות ותדר של מעבדי זרימה בכרטיסי מסך אלא ביצועים כלליים ומחיר. לענייננו, אפשר וצריך להשוות בין 2100 וה-3850/3650 מפאת מחירם הדומה. זה שלאחד יש שתי ליבות פיסיות ולשני ארבע זה פחות חשוב. לרוב זו החלטה תכנונית של היצרן - הוא מעדיף יותר ליבות בתדר נמוך יותר וזה מצליח להיות תחרותי כשמדובר בכוח עיבוד כולל להספק חשמלי שנצרך.

בהשוואה ל2400 המעבד עצמו חלש יותר אבל היחידה הגרפית חזקה יותר. הרבה יותר חזקה. ביצועי המעבד דומים לאתלון מרובע 645 או C2Q-9550 של אינטל שהוא עצמו מפלצת לא קטנה.

רוב התוכנות היום מנצלות יותר מליבה אחת. למשל, הדפדפן שאתה קורא בו את ההודעה שלי מפעיל ברקע מספר תהליכונים או תהליכים של ממש. מערכת ההפעלה עצמה מנצלת ריבוי ליבות. תכניות קידוד, תכניות דחיסה, הצפנה, משחקים וכו' יודעים לנצל כיום את ריבוי הליבות באופן טוב למדי ורואים את זה כאשר משווים ביצועים בתוכנות שכאלה. לצערי, הכיוון הזה לא שכיח במבחני הבדיקה, שם יש לתוכנות על ליבה בודדת משקל רב מדי וזה חבל.

מה שאתה לא רואה במבחנים השונים ברשת הוא את הפוטנציאל העצום שיש ליחידה הגרפית עבור חישובים שאינם גרפיים. ברר קצת על מושגים כמו OpenCL, CUDA, GPGPU. אלה הן טכנולוגיות שרותמות את היחידה הגרפית לחישובים כללים שהמעבד עושה. בזה לטכנולוגיית הFusion יש יתרון לא מבוטל.

במקרה של הLlano אתה לא בוחר רק בגלל יחס עלות/ביצועים אלא כי הוא פשוט מוצר יותר טוב לצרכים שעבורם הוא יוצר. הוא יותר מאוזן והיחידה הגרפית שלו חזקה פי כמה וכמה ממה שיש בSB.

פורסם
  • מחבר

אם הLlano יצא כבר ליפני חצי שנה כמו שאתה אומר (אם הבנתי אותך נכון ) למה כלכך קשה למצוא אותו בחנויות ?

ב KSP (שם תיכננתי לקנות את המחשב) לא מצאתי אותו בכלל ב RSM רק דגם אחד ורק לוח אם אחד וכו'

גם במפרטים המומלצים באתר זה (שדווקה התעדכנו לפני שבועיים לא ראיתי שום איזכור למעבד זה).

אתה אומר שהמחיר של ה 3850 דומה ל I3 2100 ואני הבאתי דוגמה שהמחיר בשילוב לוח אם + מעבד כמעט זהה לזה של הI5 2400

(בדוגמא יש הפרש של 90 ש"ח אך המחיר של הלוח ב KSP יקר אפשר למצוא את השילוב של ה I5 2400 גם במחיר זהה או אפילו זול יותר בשילוב לוח H61)

פורסם

ה-Llano לא יצא לפני חצי שנה אבל הטכנולוגיה עליה הוא מבוסס כן (Fusion)

יש אותו בחנויות ותוכל לבנות מחשב שמבוסס עליו.

אתה יכול לשלב קומבינציות שבין 1000 ל-1250 (תלוי במעבד ובלוח). המעבד, כפי שאמרתי, ה-2400 חזק יותר בכוח עיבוד כללי אבל חלש הרבה יותר בביצועי גרפיקה (וגם לא תומך ב-DX11). תעיף מבט שוב בקישור שהבאתי ותראה כמה שזה משמעותי.

את ההבדלים בביצועי המעבד אתה לא תרגיש ולא תראה בעיניים כי שניהם מספיק חזקים. את ההבדלים בביצועי המשחקים והגרפיקה באופן כללי אתה תרגיש ועוד איך. פשוט אין מה להשוות.

ה-Llano איננו פשרה. עבור מחשב דסקטופ לשימושים כללים עם יכולות גרפיות טובות הוא המוצר הטוב ביותר שיש.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שאם הייתי אומר לך שאני מוסיף מאיץ גרפי אז היית אומר לי ללכת על המעבד של אינטל?

פורסם

זאת אומרת שאם הייתי אומר לך שאני מוסיף מאיץ גרפי אז היית אומר לי ללכת על המעבד של אינטל?

לאו דווקא.

הייתי אומר שהצרכים שלך השתנו, ואפשר לבנות לך מחשב מבוסס אינטל או מחשב מבוסס AMD וששניהם יוכלו לענות על הצרכים שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים