עבור לתוכן

התלבטות עקרונית בין לוחות אם פשוטים של Asus לעומת Gigabyte

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש לוח אם פשוט ביותר למחשב המשרדי שלי, ומתלבט האם ישנה עדיפות ל- Asus לעומת Gigabyte?

ההתלבטות נובעת מהסיבה שהלוח הקודם שלי תוצרת Gigabyte (שדווקא היה לוח בינוני מבחינת המחיר) שבק חיים אחרי

5 שנים, והקבלים שלו התנפחו.

האם סביר שדבר כזה יקרה אחרי 5 שנים, ואין זה מעיד על איכות ירודה של חברת Gigabyte?

תודה!

פורסם

5 שנים זה פרק זמן סביר לחלוטין לחיים של לוח. לא הייתי קורא ללוח ששבק חיים אחרי 5 שנים כלוח באיכות ירודה.

בממוצע, שתי החברות בסדר. יש דגמים בעייתיים גם אצל אלה וגם אצל אלה. בפורום הזה יש נטייה (כך התרשמתי) להמליץ כברירת מחדל על Gigabyte, אולי משום שבמרבית הסקטורים הם טיפה יותר זולים למשתמש הממוצע.

לי אישית יש העדפה ללוחות של ASUS - אני יותר אוהב את הBIOS שלהם, הlayout שלהם לפחות במקרים שנתקלתי בהם נראה לי יותר הגיוני, ולאורך השנים לי אישית היה יותר מזל איתם מאשר עם לוחות של Gigabyte. אבל זה רק עניין של העדפה אישית, וגם מזל.

דוגמה - יש לי לוח של ASUS בן 7 שנים , שעדיין מתפקד (שבק חיים אחרי 6 שנים, כנראה מהצטברות אבק/שומנים באזורים אסטרטגיים והוחזר לחיים אחרי ניקוי מתאים). אבל חיפוש קצר באינטרנט יספר לך על לוחות מהדגם הזה שפשוט נשרפו בכמויות (הדגם הוא P4P800-E אגב). אז מה זה אומר - האם הלוח טוב על סמך הדוגמה שלי או רע על סמך הדוגמאות האחרות?

דוגמה נוספת - קניתי לוח G41 פשוט. לא היה ASUS, אז לקחתי Gigabyte. הלוח נשרף אחרי שעתיים עבודה. מת לגמרי - אפילו חשמלית לא נדלק. הוחלף באותו הדגם, עובד כבר מעל לחצי שנה עם 0 תקלות. אז האם הלוח טוב או רע?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה והסקירה המעניינת!

למרות שממש עצבן אותי שהלוח מת בזמן הכי לא מתאים והתחלתי לקלל את יצרנית הלוח, כנראה שבסוף זה רק מזל.

פורסם

בין יצרניות מוכרות אין הבדלים מבחינת אמינות. לכל אחת מהיצרניות יש בתקופות ועבור פלטפורמות שונות לוחות משתלמים יותר ולוחות משתלמים פחות. לעיתים הרבה יותר נדירות יש גם לוח מסוים שיש בו בעיה אמיתית במלאכה או במבנה. במקרים כאלה מהר מאוד הבעיה צפה לפני השטח ולרוב גם מוצע תיקון.

יחד עם זאת, לוח-אם כמו כל רכיב אלקטרוני יכול להתקלקל בכל-עת. זה שהתקלקל לך לוח אחד לא אומר כלום על היצרנית, ואף אחד לא מבטיח לך שאם תקנה לוח של יצרנית אחרת אז שהוא יחזיק יותר. חלק קטן מזה נוגע גם להרגלי השימוש שלך (האם המארז מאוורר מספיק, האם נעשה שימוש בספק כוח שאינו ג'נרי וכן הלאה).

כשבאים להשוות בין לוחות-אם (ובחומרה בכלל) צריך להשוות בין דגמים ולא בין יצרנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים