עבור לתוכן

טמפרטורות חריגות בנייד חדש (DELL VOSTRO 3350)

Featured Replies

פורסם

חברה שלי קנתה את הנייד הזה לפני חודש בערך. היא מאוד מרוצה ממנו באופן כללי, אבל נראה שיש איתו בעייה מסויימת: צידו הימני של המשטח העליון (איפה שהמקלדת) ממש חם - להערכתי כ50 מעלות, הרבה יותר משאמור להיות לפי ההגיון וביקורות ברשת. בהגדרות הסוללה המאוורר של המעבד מכוון למצב אקטיבי, ופתח האוורור הימני פולט אויר כך שאני מניח שהוא עובד. רצוי לציין שהטמפרטורה הנ"ל מתקבלת אפילו במנוחה. מה יכול לגרום לכך? מה בכלל נמצא בחלק הימני שיכול להתחמם כך - המעבד או כרטיס המסך (בגרסה של המחשב שלה מדובר בHD6470)? בינתיים המחשב עובד בצורה תקינה, אבל זה ממש מציק ואני מניח גם לא תורם במיוחד לתוחלת החיים שלו.

ועוד דבר: המחשב נקנה ללא מערכת הפעלה, כי היא השיגה עותק חוקי בהנחה גדולה. היא לא בדיוק שיא ההתמצאות במחשוב, אבל עם קצת עזרה היא התקינה את הכל לבד, ומיותר לציין שזה לקח לא מעט זמן. אם המחשב תקול באופן שמחייב החלפה, האם יש לה עילה לדעתכם לדרוש שהמחשב יוחזר לה עם מערכת ההפעלה, בתנאי שהיא מספקת מספר רשיון? להזכירכם, המחשב בן פחות מחודש ונראה שבעיית ההתחממות קיימת עוד מההתחלה.

פורסם

לא מפתיע - זה קורה בהרבה מחשבים של DELL. החבר'ה האלה לא מצטיינים בתכנון תרמי, והתלונות על palmrest חם רחוקות מנדירות.

לגב מערכת ההפעלה - לא ברור מה הקשר. אם מדובר בתקלה שדורשת החלפה, הרי זו תקלת חומרה. אף אחד לא אמור לגעת במערכת ההפעלה המותקנת. ואם חברתך חוששת מזה שיהרסו לה משהו, פשוט תמסרו את המחשב ללא הדיסק הקשיח.

זה יכול גם להיגרם בצורה זו או אחרת מהגדרות. תוודא שהמחשב עובד על מצב חסכון בחשמל ושהמעבד/כרטיס גרפי מורידים תדרים כשאין עומס.

פורסם
  • מחבר

ההגדרות נבדקו ונמצאו תקינות עד כמה שאני רואה - המחשב אינו על מצב חסכון בחשמל כי רוב הזמן הוא נמצא על השולחן שלה ומחובר לשקע, והיא עובדת בפוטושופ (לא משהו מקצועי) אז היא צריכה את הביצועים של המעבד.... כמובן שהוא מכוון להוריד תדרים כשאין עומס, אבל אין שום סיבה להגביל את ביצועיו המירביים כשצריך אותם. המאוורר מכוון להיות אקטיבי בכל מקרה - אבל כאמור גם בלי שום עומס וכשמנהל המשימות מראה פעילות נמוכה של המעבד המחשב עדיין רותח. בנוסף, אני מודע לבעיות שהיו לDELL בעבר, אבל לפי הביקורות שיצא לי לראות באינטרנט לדגמי הסדרה הזו המקומות הכי חמים בחלק העליון אמורים להגיע לסביבות ה35 מעלות במאמץ בחדר ממוזג, ואצלה זה הרבה, הרבה יותר.

הדאגה בעניין מערכת ההפעלה היא למקרה שהיבואן יחליט להחליף את המחשב בשלמותו. איכשהו לא חשבתי על האפשרות של שליפת ההארד דיסק.

פורסם

תבדוק טמפרטורה עים HWMonitor לאחר מכן תעלה תמונה.

פורסם
  • מחבר

אני אעשה זאת כשיתאפשר ולו כדי להבין איזה רכיב מתחמם ככה. אני כלל לא בטוח שזה המעבד.

פורסם

אף אחד לא אמר שזה המעבד, בעזרת התוכנה תראה איזה רכיב מתחמם.

אים זה אמור להיות ככה או שזה גבוה ברמה שצריך לטפל בבעיה.

פורסם

אף אחד לא אמר שזה המעבד, בעזרת התוכנה תראה איזה רכיב מתחמם.

אים זה אמור להיות ככה או שזה גבוה ברמה שצריך לטפל בבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים