עבור לתוכן

מודם 'מתעייף'?

Featured Replies

פורסם

היי,

ברשותי מודם D-LINK DSL-2760U (משמש רק כמודם) שמחובר לראוטר Linksys WRT54GL.

לאחרונה שידרגו את התשתית ל NGN, אינני יודע מתי מכיוון שהייתי בחו"ל. בכל מקרה הבעיה התחילה אחרי שחזרתי אז ייתכן שהיא קשורה.

לפעמים הגלישה פשוט נהיית איטית. לאתרים לוקח הרבה זמן להתחיל להגיב, אבל כשהם כבר התחילו להיטען זה לא לוקח הרבה זמן.

כדי לשלול בעיה בספק או תשתית, גם לעמוד הבית של המודם (10.0.0.138) לוקח הרבה זמן להיטען בזמן הבעיה.

באותו זמן דף ההגדרות של הלינקסיס נטען תוך שניה.

ריסט קטן למודם - והוא מתחיל לטוס. אחרי כמה שעות הוא כבר מתעייף.

אין תוכנות לשיתוף קבצים או כל דבר שפותח הרבה חיבורים כדי להעמיס על המודם, אני לא מוצא שום סיבה הגיונית לכך שהוא יהפוך להיות איטי.

פרטים על הקו אם זה רלוונטי (שאגב השתפרו מאוד מאז המעבר ל NGN):

SNR Margin : 306

Attenuation : 185

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני גם סובל מאוד מאותה הבעיה שתיארת.

הצלחת להתגבר על העניין?

זה מציק מאוד לנוכח העובדה שכל הרשת פשוט תקועה (אפילו הרשת הפנימית בבית) כתוצאה מכך.

פורסם

למרות מה שכתבת כדאי להיות בטוח שהמכשיר של בזק משמש רק כמודם ולא גם כראוטר

מי מבצע את הניתוב ? ומה התפקיד של הלינקסיס במערך

פורסם

תיקון: בעיה דומה :)

אצלי ה 2760U משמש גם כמודם וגם כראוטר.

יש ימים שבהם הראוטר מגיב בעייפות נוראית, ואפילו הגישה לממשק הניהול שלו קשה ואיטית (ללא תוכנות שיתוף משום סוג).

דבר אחר שיש לי בבית הוא ראוטר אלחוטי של Edimax שמשמש כ bridge בשביל להגדיל את הטווח.

שוב, ישנם ימים שאין בעיית מהירות ברשת הפנימית, ויש ימים בהם נראה כי אם לא אאתחל את הראוטר לא אוכל להמשיך להשתמש ברשת הביתית.

ברגע שאיתחלתי את המכשיר, הכל זורם חלק...

יכול להיות שכוח העיבוד של הראוטר לא מספיק בשביל לתמוך ברשת ביתית (העברת קבצים, הזרמת סרטי HD)?

פורסם

כנראה שהראוטר חלש למשימות שהוא צריך לעשות

תבדוק אם ניתן להגדיר את המודם/ראוטר כמודם בלבד ואז לרכוש ראוטר חזק כמו TP-LINK 1043 ולהעביר את הניתוב אליו.

אצלי היתה תופעה דומה בראוטר ישן של אדימקס, ברגע שהחלפתי ל-TP-LINK הנ"ל כל הבעיות נפתרו

פורסם

אגב הייתי ממליץ לך להפריד עבודות של ציוד הציוד הביתי הוא פשוט בושה לקבלת אינטרנט מהיר בצרכים של היום רק היקרים ביותר מסוגלים לסחוב די טוב את התעבורה.

ולדעתי בקש מבזק מודם רגיל לקו NGN בדרך כלל TPLINK או נטגיר או דילינק לבן,פתח אותו בצע עליו מטרת חייגן ,

חבר את הראוטר על DHCP הגדר אבטחה והנה הקפצת את הערך מוסף של הציוד פחות עבודות יותר מהירות ויציבות.

שונא מוצרי ALL IN ONE

פורסם

גם בהוט הבעיה דומה.

ההוט בוקס שמקבלים הוא מודם מעולה אבל ראוטר חלש.

אבל שם אפשר לנטרל את הראוטר ולהשתמש בו רק כמודם. נטו

פורסם
  • מחבר

למרות מה שכתבת כדאי להיות בטוח שהמכשיר של בזק משמש רק כמודם ולא גם כראוטר

מי מבצע את הניתוב ? ומה התפקיד של הלינקסיס במערך

המודם משמש רק כמודם, הלינקסיס הוא הראוטר.

הבעיה עדיין קיימת אם כי לעיתים רחוקות יותר.

פורסם

שאלתי כי לפי ההסבר שלך המודם של בזק משמש כנתב מאחר ואם היה רק מודם לא היתה לך סיבה להכנס אליו.

הסידור צ"ל כדלקמן

קו בזק נכנס למודם של בזק

קו תקשורת יוצא מהמודם של בזק ונכנס לראוטר לינקסיס

על הלינקסיס מוגדר החייגן

המחשב שלך מחובר פיזית ללינקסיס ושאר הצרכנים דרך הלינקסיס באלחוט (או בעזרת כבל)

אתה לא אמור להגיע לתפריט של המודם רק ללינקסיס

פורסם
  • מחבר

אז, לפי ההסבר שלך לא הגדרתי אותו נכון.

מה עלי לעשות ע"מ להגדיר אותו כמודם בלבד?

מה שעשיתי זה רק ביטול הWiFi והגדרת שרת DMZ לכתובת של הלינקסיס, כדי שלא יהיה צורך לפתוח פורטים בשניהם.

פורסם

הבעיה ללא ספק נעוצה במודם / ראוטר של בזק.

אתה צריך לברר אם ניתן לקנפג אותו כמודם בלבד או שצריך לבקש מבזק מודם בלבד (ללא ראוטר)

אצלי בהוט זה אפשרי, במודם ראוטר של הוט אפשר לוותר על אופציית הראוטר ולהגדיר אותו כמודם בלבד.

פורסם

אז, לפי ההסבר שלך לא הגדרתי אותו נכון.

מה עלי לעשות ע"מ להגדיר אותו כמודם בלבד?

מה שעשיתי זה רק ביטול הWiFi והגדרת שרת DMZ לכתובת של הלינקסיס, כדי שלא יהיה צורך לפתוח פורטים בשניהם.

הגדרת אייפי קבוע ללינקסיס כן? אחרת ה-DMZ די חסר שימוש...

אתה צריך גם לבטל/למחוק כל חייגן במודם נתב של בזק, אולי יש גם הגדרות נוספות...אני בספק אם בזק יעזרו לך אם זה אבל אתה יכול לנסות

פורסם

טלפון קטן ל166 והם חייבים להסביר לך בחינם איך להפוך אותו למודם.

אם הגדרת DMZ זה ממש לא מודם זה נתב !

פורסם

צהריים טובים :)

גם אצלי יש בעיה דומה,ברשותי מודם\ראוטר של DLINK 2650,ומלפני כמה ימים המכשיר אכן "עייף".

בהתחלה חשבתי שזו בעיה בספקית אינטרנט (בב"ל) אך כשניסיתי עם חשבון 012,הבעיות נשארו.

התחברתי ל018 לחודש נסיון ועדיין הבעיות נותרו (גלישה בקושי זזה,אי-זיהוי אתרים בארץ ובחו"ל,על הורדות אין מה לדבר בכלל)

למזלי יש לי עוד מודם\ראוטר ישן שלהם מדירה שהשכרתי (סימנס SL2141) ועכשיו שחיברתי אותו הכל יותר נורמלי.

בDLINK אין התחממות יתר על המידה,הנורות עובדות בסדר גמור (יחסית,חוץ מהINTERNET שיותר מדי מהבהב לעיתים).

יש לנו אותו בערך שנתיים וקצת - יש מצב שהמכשיר "עשה את שלו" ?

רב תודות לעוזרים,ושאפו למי שהיה מספיק כח לקרוא את החפירה הנ"ל :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים