עבור לתוכן

צה"ל - התחלתי כתומכ"ל, עברתי לקרבי, לבסוף הוגדרתי כעובד כללי - מה הלאה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

התגייסתי באוקטובר '08, עברתי טירונות כלל צה"לית, ומשם עברתי קורס נהיגה עד 12 טון בבה"ד 6. לאחר שנת שירות כנה"ג בחיה"א, הורי הסכימו לחתום על אישור התנדבות ליח"ש, ועברתי לחש"ן, לעשות מסלול עם נוב' 09'. סיימתי מסלול, עשיתי מחזור במבצעית, ואמא שלי התחרטה. היר התכוונה "למשוך" את החתימה חזרה, וזה הגיע למג"ד, שהחליט שאין טעם ללכת עם הראש בקיר, ואישר להעביר אותי למפח"ט, ומשם בחרתי לעבור חזרה לבא"ח שריון, לשרת כסרס"פ (רק שבסוף, היא אפילו לא ביטלה את החתימה, כי השתכנע שאני כבר לא לוחם). בשלושה חודשים הראשונים שלי כסרס"פ בגדוד הפיקוד, הגדוד ההשכרתי-מבצעי בחטיבה 460, עדיין קיבלתי שכר לוחם, והייתי סבור שאני על תקן לוחם, ושכך יהיה עד שחרורי. כמו כן, הייתי בטוח שיהיו לי מספיק חודשי-לחימה בצבורה ע"מ לקבל תעודת לוחם.

לאחר שלושה חודשים, נפסל המקצוע שלי - טען-קשר (כנראה עקב אותה שיחה עם המג"ד), והשכר ירד ל-430 ש"ח, כשל חייל בתפקיד עורפי, ברמ"פ א'. הסתבר, שכעת אני מוגדר כ"עובד כללי", ואף קיבלתי קיצור שירות של 45 יום. משיחות עם חברים, עלה כי אינני מחויב במילואים, וזה משהו שאני נחוש לשנות.

ברצוני לשרת כלוחם במערך המילואים.

למי עלי לפנות ע"מ לקבל מידע בנושא?

פורסם

העיניים. @_@

למה לבן? למה?

פורסם

כל מה שנכתב כאן נשמע לי לא אמיתי. מתחיל בצביעת האותיות וכלה בסיפור שנשמע הזוי ורחוק מהמציאות :-\

פורסם

התנהלות אופיינית למפקדה (שלישות) ומפקדים (מג"ד) שלא רוצים להיות במעמד של לתת תשובות ולהסתבך.

חייל צעיר שנקבע מקצועו כנהג, במקום לתת שירות מלא במקצועו הנחוץ מחליט לתזז את המערכת ורוצה להיות בתפקיד לוחם. זה לכאורה נשמע יופי, אבל מסתבר שיש אמא שמתנגדת. כנראה שהיא מאד אסרטיבית ויתכן שגם פנתה למפקדים גם בלא ידיעתך. אף מפקד לא רוצה להיות באמצע ולהתעסק בזה, ולכן המפקד מעדיף להזיז אותך למצקום אחר, שמישהו אחר יתמודד. מכאן אתה מוגדר ונכנס למעמד של תפוח אדמה לוהט שמעבירם כדי להפטר ממנו בסוף. ה גם נרשם בתיקך האישי לכן בסוף השירות הודיעו לך שגם במילואים לא כל כך רוצים אותך.

אחרי שירות חובה וכאיש מילואים לאמא שלך כבר אין מעמד בענין הזה. אתה יכול לעשות כרצונך ולהתנדב לכל מקום שתרצה.

כמובן שאם כבר נרשם בתיק שלך כי יש לך בעיה של יציבות וקשיי התמודדות עם לחצי השירות אז התשובה תהיה שלילית.

פורסם

ממתי חייל רגיל צריך חתימה של ההורים כדי להתנדב לקרבי? אלא אם מדובר בבן למשפחה שכולה או משהו בסגנון.

פורסם

בן יחיד?

פורסם

לכל מי שנראה לו הסיפור הזוי , אז אני היתי במצב דומה אבל לא בדיוק (חתימה נלקחה ,חתימה חזרה משו בסיגנון אבל סיימתי קרבי)

קיצר לפני שאתה משתחרר במקום בו תשחרר ישאלו אותך אם אתה מעוניין לשרת כחייל מילואים קרבי , יתנו לך טפסים למלא וזהו תשלח להם חזרה וסיימת ואמא כבר לא שולטת בך .

אבל למה כתב לבן!!!!

פורסם
  • מחבר

העיניים. @_@

למה לבן? למה?

מצטער על הלבן. אותו פוסט פורסם על-ידי בפורום אחר, וכאשר עשיתי 'העתק-הדבק', הוא הציג את זה ככה, למרות שבחרתי לצבוע את הטקסט לשחור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים