עבור לתוכן

שאלה על הפסקת זרם

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לחבר כבל 12V לחיבור מסויים אבל שיתן זרם חד פעמי(או לכמה שניות) ויפסיק, לא זרם ממושך.....

איך אני עושה זאת? תודה.....

פורסם

מה אתה מנסה לעשות ?

בכללי זה המעגל, ניתן לשדרג אותו כדיי לקבל כיבוי מהיר (המעגל הזה נותן ירידה איטית מ 12 ל 0 ואף פעם לא יורד עד הסוף לגמרי)

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מה שאני מנסה לעשות זה שכשמפעילים אורות גבוהים ברכב, השלט של החניון יפעל.

ולמשל אם אני יצטרך להפעיל אורות גבוהים אז השלט כל הזמן הזה ישדר, בכלל זה אני רוצה שהוא יקבל זרם רק פעם אחת כל פעם שאני מפעיל אורות גבוהים ויכבה.

פורסם
  • מחבר

ולא הבנתי ממש את התרשים,

מה החלקים שצריך בשבילו?

ואי אפשר לעשות את זה עם ריליי או משהו כזה? (אם כן, אפשר הסבר?)...

תודה...

פורסם

המפסק משותף לאור הגבוה ולשלט. זה המפסק שיש בידית של האוטו או הריליי של האור (אתה יכול להתחבר אחריי הריליי לחוט של הזרם הגבוה)

המעגל עובד אל חיבור של קבל בטור לשלט. הקבל נטען בהתחלה ומעביר זרם דרך השלט, מסיים את הטעינה והזרם יורד ל 0 (מתמטית לא יורד ל 0 בדיוק כי זה אקספוננט אבל יורד מהר למתח שבו השלט לא עובד). המהירות תלויה בגודל של הקבל ובזרם שלוקח השלט - תתחיל מקבל של 1 uF ותשחק איתו עד שתגיע לגודל נכון. הקבל אמור להיות ל 25 V לפחות ולא להימצא באיזור של המנוע / האורות כדיי שלא ייהרס מהחום

כשמכבים את המעגל הקבל נשאר טעון וצריך לפרוק אותו כדיי שהוא ייטען שוב (וידליק את השלט שוב) בפעם הבאה. הוא ייפרק דרך D1 והמנורות של האור הגבוה, אבל למקרה שמנורה נשרפת (כדיי שהקבל עדיין יוכל להיפרק) או אם יש לך קסנונים (מעגל שיכול להיפתח במתח נמוך כשאתה מכבה אותו) תחבר את R1 במקביל לאורות. תשים אותו כמה Kohm והספק 1/4 W

כשמכבים את האורות הקבל טעון ב 12 V ונותן את ה 12 V האלה הפוך (+ ו - הפוכים) לשלט. כדיי להגן אל השלט D1 1N4004 (הסוג המדוייק לא קריטי, בערך כל דיודה של 1A ומעלה תתאים) מקצרת אותו במצב הזה

IC1 = שלט

אתה יכול לחבר במקום השלט את הריליי שלך ואז איתו להדליק את השלט, נראה לי מיותר

תחבר את החוטים לשלט בצורה שקל לנתק ואת הלחיצה אל המפסק של השלט תעשה מכאנית (אם אזיקון תפוס אל המפסק וכו) - כך תוכל להפריד את השלט בקלות כדיי להפעיל אותו ידנית

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים