עבור לתוכן

למה הנגד מתחמם?

Featured Replies

פורסם

אהלן, בניתי תאורה למארז שלי בעזרת לדים ונגים מתאימים, השתמשתי בנגד 470ohm 1/4W 5%, חיברתי למולקס ליציאה של ה12v, והנגדים מתחממים. כמובן שניתקתי את זה מיד כדי לא לגרום נזק ועכשיו אני שואל: מה עשיתי לא נכון?

אגב חיברתי שם 4 לדים במקביל (זתומרת 4 נגדים) וכולם מתחממים... זה יכול להיות קשור לעובי החוט גם?

פורסם

הנגד מורד את הזרם בכך שהוא מבזבז חלק מההספק אל עצמו - ההספק הזה הופך לחום

הנגד אמור להיות להספק מספיק כדיי שהחום הזה לא יהיה משמעותי (נגד להספק גדול יותר = נגד גדול יותר = אותה כמות חום אל שטח גדול יותר = טמפ' נמוכה יותר), ושהנגד לא ישרוף בידוד / דברים אחרים שנמצאים לייד

תחשב את המתח (12 V - המתח של הלדים) והזרם אל הנגד ותבדוק אם זה מתאים להספק של הנגד. אם אתה מעמיס אל נגד יותר מ 1/2 מההספק שלו הוא יהיה חם

עובי החוט לא קשור, אני לא חושב שאם לדים אתה תגיע לזרם שיכול לחמם את החוטים. אם כן, החוט עצמו יתחמם בלי קשר לנגד

פורסם
  • מחבר

אז התחממות הנגד היא נורמאלית ואין לי מה לפחד ממנה?

פורסם

תגיד, לא היית בצבא שאתה מופתע מזה שנגדים מתחממים מהר?

פורסם

הוא לא אמור להיות חם מדיי

בנגד שעובד זמן קצר כל פעם חם מדיי זה כשאי אפשר לגעת בו בכלל

בנגד שעובד זמן ממושך (כמו תאורת לדים שעובדת קבוע) חם מדיי זה כשאי אפשר להחזיק אליו את היד זמן ארוך

אם הוא חם מדיי תשים נגד שיש לו אותה התנגדות (ohm) ויותר הספק (הנגד עצמו גדול יותר), או תחבר בטור/במקביל 2 (או יותר) נגדים אחרים כך שייתנו ביחד את אותה התנגדות כמו המקורי אבל ההספק (ההתחממות) יתחלק ביניהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים