עבור לתוכן

זקוק לשילוש חדש (עד 2500)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

2. זה שאתה מנצל היום 80-85% מנפח הזכרון שלך לא מעיד שחסר לך זכרון. אם היית נע באופן קבוע סביב 95% זה כבר היה סיפור אחר. אלא אם כן יישום מסוים שאיתו אתה עובד תמיד ינצל שיעור מסוים מהזכרון ולא משנה כל כך מהו הנפח הכללי המותקן, ושכרגע הנפח שהוא מסוגל לנצל מגביל אותו באופן כלשהו, אז הייתי אומר שאינך זקוק ל-12GB ו-8GB יהיו בהחלט תוספת מספקת שתאפשר לך "להתרחב". כל זה בהסתייגות שאני לא באמת מכיר את דפוס השימוש שלך, רק רציתי להעיר בנושא.

הכוונה הייתה שזה מה שקורה כשאין שום דבר מיוחד פתוח.

4. אם לא מתוכנן OC, למה לקנות מעבד עם סיומת K? תוכל לתחסוך ככה עוד כמה שקלים (לא שאני מתנגד לזה, פשוט אם אתה לא מתכוון להשתמש בליבה הגרפית המובנית ולא מתכנן OC, אז חבל על הכסף).

אתה מאמין שה2600 יתן לי תמורה דומה אם לא מתוכנן OC?

פורסם

כל ההבדלים בין מעבד עם סיומת K וללא סיומת שכזאת הם:

1. מכפלה פתוחה במעבדים עם סיומת K.

2. ליבה גרפית מסוג HD3000 במעבדי ה-K לעומת HD2000 במעבדים ללא סיומת K (בעקרון מדובר, אם אני לא טועה, על תדר קצת יותר גבוה של הליבה ובמספר גדול יותר של צינורות עיבוד). אם אתה לא מבצע OC ולא זקוק דווקא לליבה גרפית מסוג HD3000 (ולפי מה שאתה אומר אתה בכלל לא מתכוון להשתמש בה) אז מבחינתך אין ולו הבדל אחד בין המעבדים.

אז ככה שמעבד עם סיומת K אינו יותר "חזק" ממעבד זהה ללא סיומת K. מדובר באותו מעבד, רק עם יכולת לבצע לו OC או בלעדיה.

פורסם
  • מחבר

לבסס את הלוח עם ערכת השבבים Z68 ותמיכה ב-Virtu במצב d-mode.

נשמע לי כמו רעיון טוב. כמה זה מסובך לבצע את זה?

INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY + KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 + GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 יוצא בדיוק 2500.

נשמע לי כמו פתרון אידאלי, למקרה שאני כן אחליט שבא לי לעשות OC, ולקבל אקסטרה ליבה גרפית יהיה מאד נחמד אם היא תוכל לעבוד בנוסף ל4870x2 שלי.

פורסם

קח מעבד פנום X6 על לוח +AM3 ו8 ג"ב זיכרון. ככה אתה גם מקבל פתרון מעולה עכשיו וגם משאיר פתח לשידרוג לבולדוזר בעתיד.

למעבד הזה (נניח 1090T) יש כוח עיבוד גדול יותר מאשר ל i5-2500

(כוח עיבוד=תפוקה יותר גדולה כאשר כל הליבות עובדות בקרוב ל100%)

אמנם בבנצ'ים על ליבה בודדת, הi5 נותן בד"כ תוצאות עדיפות אבל אם מעמיסים קצת יותר על המעבד (ולפי התיאור שלך זה מה שקורה) הX6 מתמודד עם העומס טוב יותר. חוצמזה, אתה לא הולך להשקיע סכום נכבד כדי להיתקע עם תוכנות שלא יודעות לנצל את כל משאבי המחשב.

למשחקים זה לא משנה איזה מעבד תבחר אלא כרטיס המסך, אבל זה לא לדיון כרגע.

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X6 1090T (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪879

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-870A-USB3L ₪460

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 8192MB (4096MBX2) DDR3 1333 CL9 F3-10600CL9D-8GBNT - זמין במלאי ₪388

מחיר סופי: ₪1727

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

נשמע לי כמו רעיון טוב. כמה זה מסובך לבצע את זה?

זה לא מסובך, פשוט עניין של הגדרה. אם אתה רוצה לוודא איך בדיוק לעשות זאת עוד לפני שאתה קונה, תוריד את חוברת לוח האם ופשוט תקרא שם את הפרק שעוסק ב-Virtu.

נשמע לי כמו פתרון אידאלי, למקרה שאני כן אחליט שבא לי לעשות OC, ולקבל אקסטרה ליבה גרפית יהיה מאד נחמד אם היא תוכל לעבוד בנוסף ל4870x2 שלי.

זה לא לקבל ליבה גרפית נוספת. או שהליבה הגרפית המובנית עובדת או שעובד הכרטיס הגרפי הייעודי. זה לא שילוב של השניים.

בעקרון טכנולוגית ה-Virtu היא נכון להיום לא יותר מגימיק. היא לא באמת גורמת לצריכת אנרגיה נמוכה יותר על-ידי מעבר בין הכרטיס הגרפי הייעודי לליבה המובנית על-פי הצורך (ואם עובדים איתה במצב כזה יש גם לא מעט סרבול, צריך ליצור פרופיל עבודה לכל משחק ועוד דברים שהופכים אתזה ליותר מטרד מאשר תועלת) והיתרון שבו ניתן לגשת ולהשתמש בטכנולוגיית ה-Quick Sync כשיש בכך צורך גם כשקיים כרטיס גרפי ייעודי במערכת רלוונטי למשתמשים מסוימים בלבד ובהנחה שאתה בכלל זקוק לטכנולוגיה הזאת. עריכת וידאו אין פירושה שאתה בהכרח תפיק מזה משהו. ממליץ לך לקרוא קצת מה המשמעות לפני שאתה מחליט אם זה רלוונטי לך או לא.

פורסם
  • מחבר

נשמע לא רלוונטי, אז אני אוותר על הK.

יש משמעות כלשהי לקניה של כל הרכיבים באותו מקום?

פורסם

המחיר בין הגירסת הK לבין גירסה הרגילה הוא זניח, משהו כמו 150 שקל.

השאלה האים כדי לך לקחת 2600K או 2500K למטרות שלך ה2500K ישרת אותך.

אני לא חושב שיש הבדל מבחינת כוח עיבוד בין ה2500 ל2600 למעט הדגם הסידרה ואולי תדר שלא משמעותי בכלל,

שבOC פיצפון אתה יכול לפצות ואים תרצה גם לשבור שיאים.

בנוסף עוד דבר לא שמתי לב אים הסבירו לך על המעבדים עים סיומת הK, ממה שאני יודע הסבירו לך שאפשר לבצע OC,

מה שלא הסבירו לך זה שהOC נעשה בכלות יתרה ע"י שינוי המכפלה משהופך את זה ללגו לילדים קטנים,

אבל רצוי להשקיע בקירור טוב.

כל אחד בשלב כלשהו צריך לעשות OC למעבד או לרכוש חדש.

מתישהו המעבדים האלו יתיישנו ויחליפו אותם אחרים OC זה דרך לדאוג שהמעבד יריץ גם משחקים חדשים שהולכים לצאת

בשנים הבאות ולא בשנתיים שלוש.

אני טוען שאין צורך בOC למי שרוכש מעבד חדש לדוגמא 2500 אבל להשאיר את האפשרות הזאת פתוחה לעתיד.

פורסם
  • מחבר

אחרי קצת קריאה על כמה קל לעשות OC ל2600K הוחלט שיעשה OC.

עכשיו עושה רושם שמחר נקנים בKSP הרכיבים הבאים: (אז אם למישהו יש משהו להגיד, שיעשה את זה מהר :lol: )

Core i7 2600K

GB Z68X-UD3H-B3

2x4GB Mushkin 1333

יוצא 2600 שזה נורא יפה שהמחיר מתאים למעבד, ואם כבר קונים, אז לא להתפשר.

יש סיבה לחשוב שוב פעם על הלוח או על הזכרונות? לא הלכתי על זכרונות עם כל מיני קירורים פסיכיים בגלל התוספת מחיר ובגלל שהמיוגן2 עלול להפריע להם להיות מחוברים.

פורסם
  • מחבר

כי רציתי Z68 וזה הכי זול שהוא לא מיקרו. ולא ראיתי שחסר לי משהו במפרט שלו.

יצא לי גם לקרוא כמה ביקורות שאמרו שהוא טוב.

פורסם

ב-KSP המבחר די מצומצם. וגם יוצא יקר, לדוגמא:

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1417

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO 3 - זמין במלאי ₪689

זיכרון:

[..] KINGSTON 8192MB (2X4096MB) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪300

מחיר סופי: ₪2406

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

גיל, הכל כבר הותקן אתמול בבוקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים