עבור לתוכן

ייבוא מקבילי למחשבים ניידים - אני מפספס משהו?

Featured Replies

פורסם

יש לי חבר מהמילואים שמתעסק כבר שנים ביבוא מקבילי (פרללי) של מחשבים ניידים מארה"ב. לאחרונה הוא פנה אלי והציע לי למכור מחשבים בשבילו. המחירים שהוא הציע לי נמוכים בסכומים משמעותיים מהמחירים הנמוכים בזאפ. מדובר על מחשבים עם אחריות מלאה ומקלדות בעברית. העסק מנוהל כחוק, חשבוניות מע"מ וכו'. האם יש בעיתיות כלשהיא בקניית (ומכירת) מחשבים כאלו? אם הייתי קונה פוטנציאלי ממה עלי לחשוש?

פורסם

לא יודע, אבל אשמח לפרטים.

פורסם

בסופו של דבר לדעתי זה נופל באחריות. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אם יש אחריות בינלאומית זה עדיין בעייתי?

פורסם

אם אתה באמת רוצה לוודא שיש אחריות, קח SN של איזשהו מחשב שיש לו - פנה ליבואן המתאים ותבדוק אם הוא יכבד את האחריות על המחשב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. חוץ מזה יש עוד דברים שכדאי לברר?

פורסם

בנוסף לאחריות, לוודא שהמוצר אכן חדש ולא Refub.

מעבר לזה אני לא מנוסה בעניין אז אולי אחרים ייעצו.

פורסם

יש לי חבר מהמילואים שמתעסק כבר שנים ביבוא מקבילי (פרללי) של מחשבים ניידים מארה"ב. לאחרונה הוא פנה אלי והציע לי למכור מחשבים בשבילו. המחירים שהוא הציע לי נמוכים בסכומים משמעותיים מהמחירים הנמוכים בזאפ. מדובר על מחשבים עם אחריות מלאה ומקלדות בעברית. העסק מנוהל כחוק, חשבוניות מע"מ וכו'. האם יש בעיתיות כלשהיא בקניית (ומכירת) מחשבים כאלו? אם הייתי קונה פוטנציאלי ממה עלי לחשוש?

אם אפשר לדעת בכמה משמעותיים?

פורסם
  • מחבר

כמה מאות בזולים, יכול להגיע לאלפים בעסקיים היקרים. איך אני מוודא שהמוצר לא REFURBISHED?

פורסם

ודא שהמחירים שהוא נתן לך אכן כוללים מע"מ, זה יכול להקפיץ את המחיר בצורה די משמעותית כשמדברים באלפים.

פורסם
  • מחבר

חישבתי את המחירים אחרי מע"מ.

פורסם

כמה מאות בזולים, יכול להגיע לאלפים בעסקיים היקרים. איך אני מוודא שהמוצר לא REFURBISHED?

נראה לי שבד"כ ניתן לוודא מול היצרן, לפי המס' הסידורי של הנייד.

הרי באתרים של חברות רבות אפשר לבדוק את תוקף האחריות על המחשב - וזו כבר יכולה להיות אינדיקציה ראשונית.

מעבר לזה, אולי מייל לאחת היצרניות יוכל לספק לך כלים יותר פשוטים.

פורסם

דבר אחד בהקשר זה - אם המוכר אינו נחשב למשווק מורשה, הרי שהאחריות לא תחול מרגע הקנייה של הלקוח, אלא מרגע שהמחשב יצא מהמפעל (בקלות יכול להיות הפרש של 3 חודשים ואפילו יותר). בעוד שאם אתה קונה ממשווק מורשה, אתה שולח העתק של הקבלה לנותן האחריות והם מעדכנים את התאריך במערכת (לפחות זה היה נסיוני עם IBM/לנובו).

פורסם
  • מחבר

נקודה חשובה, תודה! אני אברר את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים