עבור לתוכן

PSN ONLINE PASS - סוני לאפשר גישה ל MP רק לקונה ראשון

Featured Replies

פורסם

סוני מצטרפת ל WBIE, EA ו THQ ומצרפת ONLINE PASS למשחקי ה MP שלה, המשחקים הראשונים שיכללו את הקוד יהיו Resistance 3, UNCHARTED 3 ו TWISTED METAL.

המהלך כמובן מיועד להקטין את שוק היד שניה בקונסולה בניסיון להגדיל רווחים, בכל זאת הם צריכים לכסות הפסדים של כמה מאות מיליוני דולרים מהפריצה של PSN.

הייתי מעדיף ליראות אותם עוברים למודל זהה לזה שיש במחשב, מקשרים את המשחק למשתמש מסויים וניתן לגשת למשתמש הזה ולתוכן שלו מכל קונסולה ולהוריד את המשחקים שוב מ PSN/לשחק עם הדיסק.

זה מבטל לגמרי את שוק המשחקים המשומשים ומרגיש פחות פולשני וגם לא מציק עם כל מיני קודים מפגרים.

פורסם

הרגע רציתי לכתוב על זה

לי זה אומר שאני יקנה משחקים כאלו משומש בזול באיבי

פשוט כי בעיה למכור אותם אחרי זה בסכום נורמלי

ברגיל תכננתי לקנות במחיר מלא ואז תוך שבועים+- למכור משומש ב50 שקל פחות

שזה אומר +- 150 שקל ולמשחק חדש ומצופה אנשים היו קונים מימני

אבל בגלל החסימת אונלין למי ששיחק באונלין כבר -שיחפשו מי שינהנה אותם

ואני יודע אפשר לקנות ולשחק רק בסינגל -אבל עם קונים חדש רוצים לחוות את הכל

פורסם

זה לא פגיעה בקניין?

כלומר, רכשתי משחק ושלמתי את מלוא הסכום עבורו. אני רשאי כעת לעשות איתו מה שברצוני (חוץ מכמובן לשתף אותו להורדה)

האם לא אוכל למכור את מה שברשותי? מה שקניתי?

כלומר המשחק שקניתי הוא לא בבעלותי בכלל.

פורסם

המשחק בבעלותך , השימוש בשרתים - לא.

ליביו

פורסם

זה לא פגיעה בקניין?

כלומר, רכשתי משחק ושלמתי את מלוא הסכום עבורו. אני רשאי כעת לעשות איתו מה שברצוני (חוץ מכמובן לשתף אותו להורדה)

האם לא אוכל למכור את מה שברשותי? מה שקניתי?

כלומר המשחק שקניתי הוא לא בבעלותי בכלל.

הם בעצם אומרים לך שהערך של משומש יהיה מופחת

אבל זה יתן להם ביס בתחת פשוט כי המשומשים בחנויות היום די יקרים גם ככה (לא מדבר על קניה מחוץ לחנות )

האפרש הרבה פעמים זה דולרים בודדים

המהלך הזה יכול לעשות אפרש הרבה יותר גדול -ואז שוק המשומשים רק יפרח מאנשים שרוצים לשחק בעיקר סינגל פליר

לאומת זאת מי שרוצה אונלין מקוון נוטה יותר לקנות חדשים גם ככה ולשרוף על כל משחק כמה חודשים באונלין

פורסם

אתה לגמרי מפספס את הנקודה קרירין.

תחשוב יותר בכיוון - הערך של משומש ירד - כי לא תוכל לשחק אונליין בלי להוסיף עוד 10 דולר על האונליין פאס.

כמובן שמה מומחים בכלכלה ושיווק שעוסקים בשוק המחשבים מבינים...

חוץ מעלויות השרתים וכו יש גם עניין אחר - כיום אם נגיד אתה בארה"ב ואתה רוצה לקנות משחק:

חדש עולה 60 דולר , מתוכם כ2/3 למפיצה + למפתחת אחרי כל מני עלויות הפצה , איכסון , מכירה , מיסים וכו ... כנראה פחות אפילו.

משומש עולה 50-55 דולר (כפי שכתבת) - מתוכם 30 דולר הולך למי שהזדכה עליו - ושאר ה20-25 דולר הולכים ישירות לחנות.

המפתח לא קיבל שקל - ובמקרה הרע - זה גם עולה לו בשרתים בתשלום חודשי שהוא מכסה ובפאטצ'ים.

ליביו

פורסם

הכל טוב ויפה אבל כמה כבר קונים משחק AAA משומש ב55 במקום חדש ב60 ?

לא חושב שיש הרבה כאלו ולא חושב שהרבה ימכרו AAA עם מרכיב אונלין חשוב בתקופת ההשקה לחנות בחצי מחיר

ככה שבגלל ה10$ האלו הערך כבר ירד למי שירצה למכור ולמי שירצה לקנות

עם החנויות חכמות משחקי הגבלה כזאת ירדו ל45$ משומש ואז שוק המשומשים רק יפרח יותר והמפתחות עדין לא יקבלו החזר

לעזאזל ב360 גם ככה משלמים אונלין לחוד ועדין יש משחקים כאלו עם הגבלת אונלין

זה פשוט חמדנות ואני מקווה שלא תיפעל לאורך זמן ושזה יפול

פורסם
  • מחבר

לאנשים שמפרסמים במקומות כמו יד2 זה לא באמת משנה משהו, אז הם יחזירו לעצמם 10 או 15 דולר פחות.

אני קניתי את הקונסולה שלי מיד שניה ממישהו שקנה KILLZONE 2 משומש (הביא לי את המשחק עם הקונסולה), כלומר אני השלישי או הרביעי שמשחק עם הדיסק הזה. המחיר שכתוב עליו הוא 55$, בחנויות כמו GAMESTOP ודומיו המחיר למשחק משומש (AAA שיצא לא מזמן) הוא 50-55$. הרעיון שלהם הוא לפגוע בשוק הזה ועל חשבונו לכסות את הנזקים שנגרמו להם בחודשים האחרונים.

שוק המשומשים של GAMSTOP מאוד גדול והחברות לא אוהבות את זה ובצדק.

אני מצפה שבדור הבא יהיה פיתרון רציני יותר, PSN ו XBL יהיו כמו התוכנות במחשב. קנית משחק, אתה מקשר אותו למשתמש שלך ולא יכול להעביר אותו למישהו אחר. מי שממש רוצה יכול למכור את החשבון שלו. גם לזה VALVE מצאו פיתרון, להביא אנשים למצב שיש להם עשרות ומאות משחקים במשתמש, שברובם הם אפילו לא שיחקו דקה. לאנשים קשה להעביר למישהו אוסף כזה גדול, גם אם זה בתשלום :P

פורסם

איך המנגנון עובד? מה אם יש לי 2 PS3, או שהוא התקלקל והחלפתי? מה אם יש יותר ממשתמש אחד על הקונסולה?

פורסם
  • מחבר

המשתמש שלך לא מקושר לקונסולה. אתה יכול לגשת אליו מכל PS שאתה רוצה כמושאפשר לגשת ל STEAM מכל מחשב שרוצים. אתה פשוט מתחבר למשתמש שלך וכל המשחקים שלך פתוחים בשבילך, אם אתה לא מחובר למשתמש אי אפשר לשחק במשחקים שמקושרים למשתמש הזה.

לקשר ל 2 משתמשים, הבעיה הזו קיימת היום בכלל תכנון מפגר. אין שום סיבה שלכל שחקן יהיה יותר ממשתמש אחד. לעשות זיהוי איזור לפי IP כמו שיש ב STEAM, אתה מתחבר בארץ יש לך מחירים שמתאימים לישראל, עברת לארה"ב המחירים יהיו שונים וגם המבצעים שונים.

אין הגנה איזורית על הקונסולה אבל כן יש חלוקה איזורית ב DLC ובמשחקים? שיעשו שבכל איזור בחנות יהיה ניתן להוריד את כל הגירסאות האיזוריות של ה DLC. גם במחשב יש משחקים שיש להם גירסה שונה למדינות שונות, ה MW2 שלי מרוסיה ואני יכול להוריד לו DLC בלי בעיה, ה ORANGE BOX שלי מגרמניה ולא הייתה לי בעיה.

למה במחשב אין את הבעיות האלה ובקונסולות יש? הגיע הזמן שהם יתקדמו, הם בפיגור של יותר מדור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים