עבור לתוכן

איך לבדוק virtualization support

Featured Replies

פורסם

virtualization support

שלום לכולם

אני צריך עזרה קטנה בעניין תמיכת לוחות אם בוירטוראליזציה

השאלה היא, איך ניתן לבדוק לפני הקנייה אפשרות תמיכה בוירטואליזציה

חברות מומלצות של לוחות GIGABYTE\ASUS

תודה לעוזרים ☺

יובל

פורסם

בלוחות ישנים לפעמים חסרה תמיכה בוירטואליזציה, בדרך כלל עדכון ביוס עוזר.

לאיזה מעבד אתה רוצה את הלוח?

פורסם
  • מחבר

CORE I 5 2500

במידה וזה לא נתמך אז משהו באזור

אבל לא פחות I 5

ועדיף ומהסדרה השניה החדשה יותר

תודה

פורסם

אם בתמיכה בוירטאוליזציה אתה מתכוון לטכנולוגיות VT-x ו/או VT-d אז הרי ששתיהן קיימות ב-Core i5-2500 ותמיכה של המעבד היא תנאי מקדים.

וירטואליזציה ניתן באופן עקרוני לבצע על כל מעבד, גם כזה שאינו תומך בערכות פקודות ההרחבה הללו. מצד שני, אם מדובר ביותר מהרצת מכונה וירטואלית אחת או שתיים בסביבה ביתית ו/או אם נעשה שימוש בסביבת וירטאוליזציה הדורשות או מרוויח מקיומן של ערכות פקודות ההרחבה הללו (בעיקר VT-x), אז חשיבותן עולה.

בכל מקרה, אם זה המעבד שאתה מעוניין בו אז יש לך תמיכה מהצד הזה. הצד השני של המשוואה הוא התמיכה של ערכת השבבים או ליתר דיוק האם יש לך אפשרות ב-BIOS/UEFI להפעיל את הערכת פקודות ההרחבה הזאת או לכבותה. בעיה מוכרת היא של אנשים שקנו מעבד שמכיל את ערכות ההרחבה הללו ואז קנו לוח שמגיע כברירת מחדל כאשר האפשרות כבויה (ואז פשוט יש להפעילה) ובמקרים גרועים יותר פשוט לא קיימת (ומשמעות הדבר היא שלמרות שהיא נתמכת באופן תיאורטי אז לא ניתן להשתמש בה). לדעתי בלוחות SB למחשבים ביתיים יש תמיכה מלאה ב-VT-x דרך ה-UEFI/BIOS (אבל אני לא מכיר את כולם עד לרמה הזאת אז יש לבדוק זאת) אך לא ב-VT-d (לפחות לא ברוב הלוחות המבוססים על ערכות השבבים H67/P67. לגבי Z68 אני לא בטוח). הכי פשוט יהיה קודם כל לבחור לוח לפי הדרישות שלך ממנו, ולאחר מכן להוריד את חוברת לוח האם ולוודא שה-BIOS/UEFI מציע אפשרות להפעיל ולהשתמש בערכת פקודות ההרחבה, ואם לא, או שאם יש חשיבות להשתמש גם ב-VT-d לעבור הלאה עד שמוצאים את הלוח המתאים (אני חושב שנכון להיום בעיקר הלוחות של Intel מציעים תמיכה בזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים