עבור לתוכן

מה עושים בניצול בעבודה ונגד בוס מגעיל?? עזרה בבקשה...

Featured Replies

פורסם

מרוב פחד אתה משותק.

פחד להילחם על מה שאתה רוצה.

פחד לדרוש את מה שמגיע לך.

פחד שאם לא תסכים להכל אז תאבד את מקום העבודה.

אתה רוצה להיות קורבן ?

בבקשה.

• תגובות 33
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מז"א למה ללכת לשלם לעו"ד?

כי פה אף אחד לא יענה לך תשובה מקצועית.

גם אם הייתי עו"ד לא הייתי ממהר לפרט פה הכל - אם עו"ד יתחיל לחלק ייעוץ בחינם אז מאיפה יבוא הכסף :nixweiss:

תתחיל מלדבר עם 'קו לעובד' או איך שלא יקראו לזה - שם תקבל ייעוץ יותר טוב מכאן כנראה.

מעבר לזה, אם תחליט לתבוע ותנצח במשפט, אז בין השאר תתבע על הוצאות משפט - יש כל מיני דרכים לגרום למי שמפסיד במשפט לשלם הוצאות משפט. זה יכלול גם את הכסף של הייעוץ הראשוני בד"כ.

פורסם

אני אדגיש מראש - אינני עוכר דין ואין לי כלל שאיפה להיות כזה - הידע שלי בתחום בא בעיקר מכמה קורסים שעברתי בדיני עבודה\דיני חוזים ומנסיון החיים

אז ככה

- לגבי אי קיומו של חוזה בכתב - זה לא משנה - חוזה יכול להיות גם בע"פ או גם מתוך הנסיבות (התנאים השוררים במקום העבודה דברים שהסכמת עליהם במעשה או במחדל וכו'). יתרה מזאת אין חובה על קיום של חוזה בכתב בחוזה העסקה (רק במקרקעין יש את חובת הכתב בחוזה).

- הרעה מוחשית בתנאי העבודה - הרבה אנשים מעלים את זה - בפועל רב המקרים לא עומדים במבחן ביהמ"ש (ההרעה צריכה להיות מוחשית - מקרים שכן זוכים זה הורדה בשכר או מעבר מקום העבודה בק"מ ולא למשרד אחר וכיוב).

- ללכת לביהמ"ש - ידידי - צר לי להגיד לך בביהמ"ש אתה לא מחפש או מוצא צדק או הגיון - אתה במקסימום מוצא משפט (ולכן קוראים לזה בית משפט) - משמע היא שיכולל היות מאוד שאתה צודק והחוק אפילו לצדך אבל מי שמרוויח בביהמ"ש זה מי שמציג את הטיעונים שלו בצורה הכי משכנעת.

המה גם שללכת לביהמ"ש בכל קונסטלציה כלשהי לוקח הרבה זמן והרבה כסף - אז בסכומים שאתה מדבר עליהם (וגם כפול ומכופל) לא הייתי ממליץ לך בכלל ללכת.

במאמר מוסגר אני אגיד שמי שבאמת מרוויח בביהמ"ש אלא נציגי המערכת (שופטים, פקידים עוכרי דין וכדומה). הם מקבלים את שכרם בלי שום קשר לתוצאות התיק ויכול להיות מאוד שאפילו אם תזכה תיצא שכרך בהפסדך. ככה זה - זה מה יש (עצוב מאוד אבל צריך להסתכל לאמת בעיניים).

לגבי הליכה לשירותים - תלך כמה שאתה רוצה - הוא לא יכול לתזמן את זה (גועל נפש של בנאדם - תסלח לי) המה גם שהחוק (ואם תסלח לי - מצב רע שבכלל החוק צריך להגדיר דבר כזה) קובע כי הליכה לשירותים היא על פי צורכיך (מהם הצרכים כמה ולמה לא הגדיר).

במאמר מסכם - עובדים ברמת כניסה בארץ "זוכים" לצערי לתנאים מחפירים - ליחס משפיל ולהתעמרות מצס מנהליהם בהרבה מקרים - זוהי רק מחלה אחת מיני רבות של שוק העבדים שיש לנו בארץ.

לגבי קו לעובד - עם כל הכבוד אל המקרה שלך - קו לעובד בד"כ מתעסקים עם עובדים עוד יותר מקופחים ממך (קרי עובדים זרים).

הכי חשוב - אל תיקח ללב - או אפילו תהיה מתוסכל מהעניין - גם אם לא תקבל תנאי פיטורין - תמצא עבודה אחרת בעזרת השם ובעוד מספר שנים אני מאחל לך שתסתכל על כל האיפוזה הזאת כמשהו רחוק שעברת ויצאת ממנה מחוזק.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
יתרה מזאת אין חובה על קיום של חוזה בכתב בחוזה העסקה

לא רק שזו חובה, אלא שלא למסור חוזה כזה, בכתב, לעובד היא עבירה פלילית.

http://www.ovdim.org.il/Page10908.asp

פורסם

רק לשם הדיון הפורה (וכתמיד אני מעריך כל דעה שבאה ללמדני) אני לא רואה בלינק שהבאת איזשהי חובה לצרף את החוזה (אלא רק להודיע לו פרטים על מקום העבודה\שכר תנאים וכו' לא את החוזה ואין פה שום רמיזה על כך שצורת החוזה צריכה להיות בכתב) - תפנה אותי בבקשה לסעיף (ודרך אגב אני מכיר את החוק הזה - שהוא, לצערי, כמו הרבה חוקים אות מתה)

ועד כמה שאני יודע חובת הכתב בהסכמי העסקה היא רק לעובדי קבלן - וגם על כך יש סייגים.

ואניחוזר - המקרה היחידי שאני מכיר בחוק על ריום חוזה בכתב באופן גורף הוא רק בחוזה מקרקעין.

פורסם

זה המשפט הראשון של החוק.

מעביד ימסור לעובד, לא יאוחר משלושים ימים מהיום שהעובד התחיל לעבוד אצלו, הודעה בכתב שבה יפרט את תנאי העבודה של העובד לפי הוראות חוק זה (בחוק זה - ההודעה).

פורסם

סבבה - זה לא אומר כלום על הצורה של חוזה העבודה (תהיי בכתב בע"פ בקריצה WHATEVER )

אלא רק על כך שהמעביד חייב למסור ובכתב הודעה המפרטת את עיקרי תנאי העבודה - וזאת הנקודה - רק בשביל להדגיש שגם אם חוזה העבודה נערך בע"פ המעביד חייב למסור הודעת פירוט לעובד. המחוקק לא רצה להכניס את דרישת הכתב לחוזה העובדה - אז הוא הכניס את החוק הזה.

פורסם

תנאי עבודה = חוזה עבודה

פורסם
  • מחבר

סבבה - זה לא אומר כלום על הצורה של חוזה העבודה (תהיי בכתב בע"פ בקריצה WHATEVER )

אלא רק על כך שהמעביד חייב למסור ובכתב הודעה המפרטת את עיקרי תנאי העבודה - וזאת הנקודה - רק בשביל להדגיש שגם אם חוזה העבודה נערך בע"פ המעביד חייב למסור הודעת פירוט לעובד. המחוקק לא רצה להכניס את דרישת הכתב לחוזה העובדה - אז הוא הכניס את החוק הזה.

אם זה לא היה חשוב החוזה עבודה למה הוא מנסה לאנוס אותי לחתום עליו בצעקות ואיומים ובלגן??

שלחתי אימל לקו לעובד...הם לא ממש ענו ואמרו להתייעץ עם עורך דין.

שלחתי פקס לכמה עורכי דין עם המקרה ונראה איך יחזרו אליי. והכי טוב לאסוף את החומר קודם.

אני מקווה שאני לא אצטרך לשלם הרבה כסף הפסדים אם אני לא אזכה?

פורסם

אני לא רואה סיבה לא להתייעץ עם עורך דין - אתה עובד, יש משכורת, תתייעץ !

בית משפט לדיני עבודה/בית משפט תביעות קטנות (לא יודע איך זה עובד...)

עורך דן, במידה והוא ייצג אותך ייקח מן הסתם שכר טרחה (או באחוזים או בתשלום ידוע מראש), וכן, זה שווה את זה.

לפי מה שטענת עד עכשיו (חזרת על עצמך די הרבה), יש לך לדעתי עילה לתביעה:

1. אין לך חוזה בכתב (גם אם צריך או לא לפי החוק - שאני לא בקיא בו) - דבר המראה על זלזול בעובד.

2. שווה לך להקליט אותו מרים עליך את הקול ומקלל

3. תאסוף הכל מסודר - תאריכים/שעות/מסמכים/עדים

4. תפנה לעו"ד

5. בהצלחה במשפט

מעבר לזה אני לא רואה סיבה להתנצח עם המעסיק, אולי הוא יותר חכם ממה שתיארת אותו.

מאחר ואתה העובד שמקבל את שכרו ומבצע את עבודתו מעבר לכל ספק סביר (ועם עדים) - הסכום שהעורך דין יגיד לך לתבוע ישקף באופן מוחלט את מה שמגיע לך, ולא מנסה להתעשר על חשבון המעסיק.

* כל ההמלצות פה להרים את הראש מול המעסיק - ברוב המקרים זה דבר טיפשי (נכון, יש מעסיקים שהם פשוטי עם - מי שצועק חזק יותר הוא החכם יותר...), אבל פה אתה בא בדרישות שמבחינת המעסיק (לפי ראייה אישית, בהסתכלות מצד המעסיק), הם משוללות כל יסוד (15 אלף שקל).

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה סיבה לא להתייעץ עם עורך דין - אתה עובד, יש משכורת, תתייעץ !

בית משפט לדיני עבודה/בית משפט תביעות קטנות (לא יודע איך זה עובד...)

עורך דן, במידה והוא ייצג אותך ייקח מן הסתם שכר טרחה (או באחוזים או בתשלום ידוע מראש), וכן, זה שווה את זה.

לפי מה שטענת עד עכשיו (חזרת על עצמך די הרבה), יש לך לדעתי עילה לתביעה:

1. אין לך חוזה בכתב (גם אם צריך או לא לפי החוק - שאני לא בקיא בו) - דבר המראה על זלזול בעובד.

2. שווה לך להקליט אותו מרים עליך את הקול ומקלל

3. תאסוף הכל מסודר - תאריכים/שעות/מסמכים/עדים

4. תפנה לעו"ד

5. בהצלחה במשפט

מעבר לזה אני לא רואה סיבה להתנצח עם המעסיק, אולי הוא יותר חכם ממה שתיארת אותו.

מאחר ואתה העובד שמקבל את שכרו ומבצע את עבודתו מעבר לכל ספק סביר (ועם עדים) - הסכום שהעורך דין יגיד לך לתבוע ישקף באופן מוחלט את מה שמגיע לך, ולא מנסה להתעשר על חשבון המעסיק.

* כל ההמלצות פה להרים את הראש מול המעסיק - ברוב המקרים זה דבר טיפשי (נכון, יש מעסיקים שהם פשוטי עם - מי שצועק חזק יותר הוא החכם יותר...), אבל פה אתה בא בדרישות שמבחינת המעסיק (לפי ראייה אישית, בהסתכלות מצד המעסיק), הם משוללות כל יסוד (15 אלף שקל).

למה משוללות כל יסוד? אני עובד שם שנה ו 8 חודשים - תעשה משכוררת ממוצע של שנה+ 8 חודשים, זה לבד צריך לצאת איזה 7-8 אלף שקל - תוסיף לזה גזל של לפחות 6 אלף הפסקות הגענו ל14..תוסיף לזה עוד איזה 2000 שקל דמי הבראה שלא קיבלתי. הגענו כבר ל16 אלף שקל!

תוסיף לזה את האיחור בדמי פנסיה, העסקה ללא חוזה, שינוי סעיפים איומים ועוד כל שאר העברות.

מה עם הקסנות שבית המשפט יטיל עליו? ותחשוב שיש גם עדים וכדומה.

הוא יכול להגיע פה ל50 אלף שקל עם הקנסות, למרות שאני לא עורך דין ומדובר בבן אדם נורא ערמומי.

בנתיים שלחתי ל2 עורכי דין פקס עם הפרטים ולא חזרו אליי בכלל......

מה שהוא עשה בכמה חודשים האחרונים יש מצלמה במקום שכאיולו מוכיחה שבמצטבר יצאת מעל חצי שעה ביום.

אבל ברור שתצא מה לא תלך לשירותים שאתה 9 שעות עובד? הרי השירותים מחוץ למשרדים ליד המעלית בכלל.

חוץ מזה שאני לא חתום על כלום בגלל זה מגיע לי את הההפסקות. ואם זה שאני לא חתום על חוזה, זה לא ברור בכלל אם אני מועסק לפי חוזה קיבוצי או חוזה אחר. יכול להיות שמעל השעה ה8 מגיע לי כל יום שעה נוספת בכלל.

הבעיה הכי קשה שלי זה מה אני יעשה גם אם אני זוכה בתביעה במה ללכת לעבוד עכשיו?

אין לי תואר או משוה, יש לי רקע של טכנאי מחשבים ובודק תוכנה אבל בלי תואר לא מסתכלים עליי בכלל.

פורסם

אתה לא צריך לצטט כל הזמן את מי שמעליך.

מספיק שתעשה: ^^^^^

פורסם

הסימן ^^^^ עלול לבלבל.

זה סימן מוכר וידוע שמשמש גם לתיאור של חיוך פנים מלא, שמושאל מסרטי אנימציה.

0521-1101-1912-4822_smiling_cartoon_frog_waving_hello.jpg

פורסם

הסימן ^^^^ עלול לבלבל.

זה סימן מוכר וידוע שמשמש גם לתיאור של חיוך פנים מלא, שמושאל מסרטי אנימציה.

0521-1101-1912-4822_smiling_cartoon_frog_waving_hello.jpg

טוב, אז תצטט.

פורסם

לא צריך לצטט הודעה אחת מעליך, כי זה כבר שם מעל צמוד לפני התגובה שלך. :facepalm:

ציטוט מלא של ההודעה מעליך יוצרת בלוק כפול של מידע, שחלקו המוכפל מיותר לגמרי.

הרצף יתקיים במלואו גם בלי הציטוט המיותר. :s07:

וגם אם המצב כן דורש ציטוט, עדיף לא לצטט הודעות ענקיות כמו שהם ללא עריכה אם זה אפשרי.

בדרך כלל מספיק לצטט רק נקודה מייצגת שממנה אפשר לבסס הקשר לתגובה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים