עבור לתוכן

משווה נועל ?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

כבר זמן מה אני מנסה לתכנן מעגל משווה "חד פעמי" שברגע שמתח הכניסה עבר את מתח הסף מוצא המשווה ינעל ויחזיק את ערכו עד איפוס מתחים למעגל.

אני מאוד חלוד בנושא אבל מאוד ברור לי שצריך משוב חיובי אך הממימוש מבלבל אותי, במיוחד עקב היות יציאת המשווה היא Open Collector.

תודה מראש,

מייק.

פורסם
  • מחבר

זה לא הכי נכון לקרוא לזה Hysteresis, אומנם יש כביכול 2 נקודות מעבר אך המעבר צריך להיות חד פעמי ככה שהתנאי של המעבר השני לא מתקיים לעולם.

בכל מקרה ניראה לי שעליתי על מעגל (משוב חיובי עם דיודה), קשה לי לאמת אותו מכיוון שאני כל הזמן נתקל במודלים שבורים וחסרים של משווים בתוכנות סימולציה.

פורסם

האפשרות אם הדיודה נכונה, תבדוק 2 בעיות אפשריות :

הזרמת VCC לתוך הכניסה החיובית (דרך הדיודה) תגרום למתח אל כל הקו כניסה להיות VCC, אם יש במעגל משווה או מגבר נוסף (שלא אמור להינעל) אתה תתקע גם אותו

אם למקור האות יש התנגדות נמוכה (יכולת העברת זרם גבוהה) אתה תקבל זרם גבוה (זרם קצר) דרך הדיודה בין מקור האות והיציאה של המשווה כשהם מוציאים מתחים שונים

ניתן לפתור את הבעיות אל ידיי חיבור 2 דיודות - אחת במשוב ואחת בכניסה של האות, כדיי שהמתח ב + של המשווה יהיה תמיד המקסימום של 2 המתחים

בשיטה אם הדיודה, תהיה מוכן לזה שתקבל עיוות (עד +0.7 V) במתח שאתה משווה בגלל המתח שנופל אל הדיודה

במקום דיודות אתה יכול לשים טרנזיסטור שמקצר את ה - של המשווה לאדמה. זה מאפשר לקבל השוואה מדוייקת בלי ה +0.7 V

פורסם
  • מחבר

מה דעתך ?

לפי הסימולציה זה עובד, אבל למדתי לא לסמוך על הסימולציה יותר מידי.

*(ירוק = מתח במוצא, כחול = מקור המתח)

[attachment deleted by admin]

פורסם

אמור לעבוד

בהנחה שלא תהיה איזה קפיצה כשאתה מפעיל את המעגל שתגרום למשווה להינעל אל ההתחלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים