פורסם 2011 ביולי 314 שנים אהלן,כבר זמן מה אני מנסה לתכנן מעגל משווה "חד פעמי" שברגע שמתח הכניסה עבר את מתח הסף מוצא המשווה ינעל ויחזיק את ערכו עד איפוס מתחים למעגל.אני מאוד חלוד בנושא אבל מאוד ברור לי שצריך משוב חיובי אך הממימוש מבלבל אותי, במיוחד עקב היות יציאת המשווה היא Open Collector.תודה מראש,מייק.
פורסם 2011 ביולי 314 שנים אני חושב שמה שאתה צריך זה היסטרזיס (חשל)http://www.ame.co.il/emall/content.asp?cc=94931
פורסם 2011 ביולי 414 שנים מחבר זה לא הכי נכון לקרוא לזה Hysteresis, אומנם יש כביכול 2 נקודות מעבר אך המעבר צריך להיות חד פעמי ככה שהתנאי של המעבר השני לא מתקיים לעולם.בכל מקרה ניראה לי שעליתי על מעגל (משוב חיובי עם דיודה), קשה לי לאמת אותו מכיוון שאני כל הזמן נתקל במודלים שבורים וחסרים של משווים בתוכנות סימולציה.
פורסם 2011 ביולי 414 שנים האפשרות אם הדיודה נכונה, תבדוק 2 בעיות אפשריות :הזרמת VCC לתוך הכניסה החיובית (דרך הדיודה) תגרום למתח אל כל הקו כניסה להיות VCC, אם יש במעגל משווה או מגבר נוסף (שלא אמור להינעל) אתה תתקע גם אותואם למקור האות יש התנגדות נמוכה (יכולת העברת זרם גבוהה) אתה תקבל זרם גבוה (זרם קצר) דרך הדיודה בין מקור האות והיציאה של המשווה כשהם מוציאים מתחים שוניםניתן לפתור את הבעיות אל ידיי חיבור 2 דיודות - אחת במשוב ואחת בכניסה של האות, כדיי שהמתח ב + של המשווה יהיה תמיד המקסימום של 2 המתחיםבשיטה אם הדיודה, תהיה מוכן לזה שתקבל עיוות (עד +0.7 V) במתח שאתה משווה בגלל המתח שנופל אל הדיודהבמקום דיודות אתה יכול לשים טרנזיסטור שמקצר את ה - של המשווה לאדמה. זה מאפשר לקבל השוואה מדוייקת בלי ה +0.7 V
פורסם 2011 ביולי 414 שנים מחבר מה דעתך ?לפי הסימולציה זה עובד, אבל למדתי לא לסמוך על הסימולציה יותר מידי.*(ירוק = מתח במוצא, כחול = מקור המתח)[attachment deleted by admin]
פורסם 2011 ביולי 414 שנים אמור לעבודבהנחה שלא תהיה איזה קפיצה כשאתה מפעיל את המעגל שתגרום למשווה להינעל אל ההתחלה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.