עבור לתוכן

עזרה בהגדרת Linksys E3000 עם WPS - האם יש צורך באבטחה?

Featured Replies

פורסם

שלום אני מנסה לחבר ראוטר חדש לעסק קטן ורציתי לדעת קצת יותר מה המשמעות של WPS.

בעקרון הראוטר מפעיל שתי רשתות אחת ב 5GHZ והשניה ב 2.4GHZ. הגדרות ברירת המחדל הן שה WPS פועל ולרשתות אין שום SECURITY. האם זה סביר? האם צריך להגדיר PASSPHRASE לכל אחת מהרשתות יש אפשרות כזאת.

אם אני מגדיר PASSPHRASE ניסיתי כבר שני מחשבים והם לא מתחברים עם ה WPS אלא דורשים את הPASSPHRASE ואז זה די מייתר לי את כל העסק.

רציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר להגדיר את הרשתות כך שיהיו גם נוחות לשימוש וגם מאובטחות. אני אשמח להשתמש ב WPS נראה לי חביב למשרד שבו מתחברים כל מיני אנשים והם משתמשים מאוד בסיסיים.

פורסם
בעקרון הראוטר מפעיל שתי רשתות אחת ב 5GHZ והשניה ב 2.4GHZ. הגדרות ברירת המחדל הן שה WPS פועל ולרשתות אין שום SECURITY. האם זה סביר?

למעשה ישנה אבטחה, האם ניתן להתחבר ללא לחיצה על הכפתור?

אם לא ניתן להתחבר - מה מדאיג אותך?

פורסם
  • מחבר

צודק :) לא חשבתי על זה.

אבל מצד שני המפתחות האלה מאפשרים גם הצפנה של המידע, לא? ברמה התיאורטית אם מישהו מנסה לצותת לרשת זה אפשרי כשהיא בלי שום WPA למשל.

פורסם
ברמה התיאורטית אם מישהו מנסה לצותת לרשת זה אפשרי כשהיא בלי שום WPA למשל.

אם אתה לא סוכנות ריגול, ואני מאמין שאתה לא, כנראה שאף אחד לא יטרח לצוטט לתעבורת הרשת שלך.

זה "קשה" יותר מאשר לצוטט לטלפון הקווי למשל.

אני לא מכיר ממש את הWPS - אבל לדעתי כן יש אלמנט כלשהו של הצפנה, בכל אופן למיטב ידיעתי נניח שתעבורת הרשת שלך גלוייה לחלוטין ואין עליה שום הצפנה - לא נראה לי שסביר שמישהו פשוט "יקלוט" את הרשת שלך, ויאזין לה כמו רדיו, אלא אם כן הוא יודע מה הוא רוצה ומה הוא מחפש.

(כמובן וגם אם זה קורה, ישנם אתרים מאובטחים שגם אם תעבורת הרשת שלך נתפסה - לא יצליחו לפענח את מה שכתבת, לדוגמה העברת כרטיסי אשראי ובנקים -> HTTPS, SSL, וכו)

לא הייתי דואג חביבי, אם אין לי סיבה לדאוג.

ואם כן יש לי - הייתי "מוותר" מעט על נוחות, מוסיף הצפנה חזקה, ומסנן כתובות MAC, אבל זה מעט מופרך למשרד המצוי :)

פורסם
  • מחבר

האמת שבסוף החלטנו לוותר על WPS כי מסתבר שזה פשוט לא נוח, או לא עובד או למי יש כוח ללכת ללחוץ על כפתור בראוטר, או להכניס מספר. סלולריים למשל לא תמיד תומכים בזה, ואם אתה בסך הכל רוצה להתחבר לרשת של המשרד עם הסלולרי הרבה יותר קל ופשוט להקליד סיסמה.

גם יש לנו שם מדפסות שלא תומכות בזה ואז לחבר אותן לרשת התחיל להיות מסובך מדי. מסתבר שלפעמים בשביל לפשט דברים עושים אותם מסובכים יותר מדי :))

תודה לעוזרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים