עבור לתוכן

פתאום אני לא יכול לתת שמות ארוכים לקבצים ותיקיות [בעיה מוזרה]

Featured Replies

פורסם

שלום.

סליחה שאני מטריד עם בעיות "הזויות" כאלה.

כאשר אני מבקש להקליד שם ארוך-משהו לתיקייה או קובץ, מתרחש דבר מוזר. אני מוגבל, ובו בעת הסמן של העכבר נעלם.

climsy_20110701_001912.jpg

בשני המקרים [בתמונות] אני מוגבל על ידי המערכת מלהמשיך ולרשום שם

climsy_20110701_002003.jpg

פורסם

האם זה קורה גם בתיקיות אחרות? תיקיית הבסיס למשל?

מלבד הגבלת אורך שם הקובץ, קיימת בווינדוס גם הגבלה על אורך הנתיב הכולל של הקובץ (כולל אות כונן ותיקיות).

ע"פ התמונה שהבאת נראה שיש שימוש בשמות תיקיות ארוכים במיוחד, מה שכנראה מגביל את כמות התווים שנשארת לך לשם הקובץ.

פורסם

יוני צודק.

מגבלה של מערכת ההפעלה באורך תווים

בכל מקרה פשוט תקצר את השם של התיקיה ( כבר לא כל כך מוזרה אה? :) )

פורסם
  • מחבר

יו נכון!!!

באמת הגזמתי עם אורך שם התיקיות שם :silly:

תודה רבה על ההארה!!!!!!!

פורסם

מלבד הגבלת אורך שם הקובץ, קיימת בווינדוס גם הגבלה על אורך הנתיב הכולל של הקובץ (כולל אות כונן ותיקיות).

1+^

רק כדי לחדד את הנקודה.

ב-Windows, ולמעשה במערכת הקבצים NTFS (שהיא ברירת המחדל במערכות Windows) קיימת מגבלה לאורך נתיב של 255 תווים לכל היותר.

זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בנתיבים ארוכים יותר, בתוכנות צד-שלישי זה אפשרי (אם הן תומכות בכך), אבל בסייר הקבצים של מערכת ההפעלה וברוב הגדול של תוכנות צד-שלישי אתה עלול להיתקל בבעיות כשיש לך נתיב ארוך יותר. לכן שיטת העבודה המומלצת (Best practice) היא תמיד לשמור על הנתיבים קצרים ככל האפשר ולא לחרוג מהמגבלהזאת, כי אף אחד לא רוצה להיתקל בבעיות (שיכולות להוביל בעקיפין לבעיות גדולות יותר) בגלל "שטות" שכזאת.

תוכנית מאוד שימושית לבדיקת חריגות קיימות במערכת שלך (ובתקווה תיקונן) היא TLPD (Too Long Paths Detector). אין צורך בהתקנה, פשוט להוריד ולהפעיל והיא כמובן חינמית.

פורסם

אם תסלח לי על הקטנוניות..

אורך הנתיב המקסימלי במערכת הקבצים NTFS הוא 32KB. ההגבלה לאורך נתיב של 260 תווים היא ברמת הAPI של Windows בלבד (ולכל מערכת קבצים).

פורסם

אתה צודק אבל זה בדיוק הכיוון שאליו לא רציתי שיגיע הדיון. קודם לדעתי צריך להסביר את הבסיס למי שאולי לא בקיא כל כך בתחום, ואם אחר כך רוצים להמשיך ולשקוע בפרטים הטכניים הקטנים יותר, אז בשמחה.

אתה כמובן צודק במה שכתבת ומבחינתי אתה יכול להיות "קטנוני" כמה שאתה רק רוצה, אבל אני חושב שאם מישהו שלא ממש בקיא בתחום יקרא את התגובה שלך ^ הוא לא ממש יבין מה ניסית להגיד ויישאר עם שאלות ולא עם תשובות. לדעתי לפעמים צריך לפשט מעט את התשובה כדי להבהיר את הבסיס לפני שממלאים את הדיון במונחים טכניים שאולי לא אומרים הרבה בשלב הזה למשתתפי הדיון (בלי לזלזל חלילה).

אבל זאת רק דעתי, לא אומר שאני צודק.

פורסם

רעיונית אתה צודק, טכנית מה שקרה היה הפוך..

שים לב שבתגובה הראשונה שלי לא טרחתי לכתוב "פרטים טכניים מבלבלים", ואפילו לא את מספר התווים המקסימלי (שגם הוא קצת שנוי במחלוקת), אלא את מינימום המידע הבסיסי כדי שהבן אדם יבין בעצם מה קרה לו. יכולתי להרחיב, אבל הרגשתי שזה מיותר ורק יבלבל.

כאן הגעת אתה, ובתגובה שלך הוספת גם את אותם פרטים טכניים מבלבלים שהשמטתי, רק בתוספת כמה אי דיוקים לא נחוצים (בשביל מה הזכרת NTFS בכלל? ועוד להאשים אותה בזה. חוץ מזה, לפי MSDN זה 260 תווים, והדעות חוגגות). אז הנחתי שהגיע זמן הפרטים, והצטרפתי.

פורסם

קודם כל לא האשמתי את NTFS בשום דבר. אמרתי שבמערכות Windows שבהן היא ברירת המחדל של מערכת הקבצים יש הגבלה על אורך נתיב מרבי של 255 תווים. הויכוחים השונים האם זה 260 או 255 הם באמת קטנוניים (ובחלקם סובבים סביב הסוגיה האם לכלול את האות שהוקצתה לכונן והתווים שאחריה בספירה או לא). נקבתי במספר של 255 כי הוא המספר הרשמי שבו נוקבת MS לאורך מרבי של שם קובץ (אני יודע שהדעות חלוקות אבל לא רציתי להיכנס לנושא הזה).

אז איזה אי-דיוקים בדיוק הכנסתי? בעצם יודע מה? זה ממש לא משנה. לא בא לי לגרור את הדיון הזה לכיוון של ויכוח מטופש. גם אם אתה חושב שהכנסתי אי-דיוקים הרי שמבחינתך תיקנת אותם, אז כך שיש בידי מי שרוצה את כל המידע.

שיהיה המשך שבוע טוב.

פורסם

1+^

רק כדי לחדד את הנקודה.

ב-Windows, ולמעשה במערכת הקבצים NTFS (שהיא ברירת המחדל במערכות Windows) קיימת מגבלה לאורך נתיב של 255 תווים לכל היותר.

זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בנתיבים ארוכים יותר, בתוכנות צד-שלישי זה אפשרי (אם הן תומכות בכך), אבל בסייר הקבצים של מערכת ההפעלה וברוב הגדול של תוכנות צד-שלישי אתה עלול להיתקל בבעיות כשיש לך נתיב ארוך יותר. לכן שיטת העבודה המומלצת (Best practice) היא תמיד לשמור על הנתיבים קצרים ככל האפשר ולא לחרוג מהמגבלהזאת, כי אף אחד לא רוצה להיתקל בבעיות (שיכולות להוביל בעקיפין לבעיות גדולות יותר) בגלל "שטות" שכזאת.

תוכנית מאוד שימושית לבדיקת חריגות קיימות במערכת שלך (ובתקווה תיקונן) היא TLPD (Too Long Paths Detector). אין צורך בהתקנה, פשוט להוריד ולהפעיל והיא כמובן חינמית.

האמת שזה לא קשור ל-NTFS אלא להגבלה של UNC שמשמש בין השאר לשיתופי הרשת, NTFS מוגבלת לעד 32,000 תווים בLogical Path, ואם ממש רוצים אפשר גם להתגבר על זה.

הא וזה לא הגבלה עד ל-255 תווים, זה 260 בתים ב-UNC ה5 בתים הראשונים שמורים ל-root, אם יש שימוש רב בתווים מיוחדים שהם לא חלק מה-128 תווים הראשונים של טבלאת ה-ASCII(קרי לא single byte chars) הנתיב המקסימאלי יתקצר עוד יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים