עבור לתוכן

איך אני יכול לברר איזה CAS הזכרונות שלי ?

Featured Replies

פורסם

אחרי שחרשתי את החיפוש בפורום ולא מצאתי (פרט להסבר של את'לון עליהם אבל לא איך לברר...), אני משחרר את השאלה הזו.

זה מאוד מעניין אותי,כי אני קורא הרבה בנצ'ים ומבין שיש ל CAS חשיבות רבה.

האם גם בזכרונות קבר ("תודה רבה" לאייבורי :hanged: ) כמו שיש לי ניתן לברר או לשנות אותם (כלומר את ה CAS) ?

ואם כן,כיצד ?

(אני יודע שאין סיכוי בעולם שיש לי CAS 2 אבל אני רוצה לדעת מה בכל זאת יש לי...)

תודה

HF

פורסם

אם הברירה היא בין CAS2 ל-CAS3 וקנית בחנות קבר כמו אייבורי (שבטח לא יודעים מה ההבדל בכלל בין הזיכרונות האלה) אז מן הסתם קיבלת CAS3.

פורסם

אתם יכולים לפרט קצת מה זה CAS?

פורסם

אתה יכול לבדוק איזה CAS יש לך בביוס

אני שיניתי אותי ל - 2 ועכשיו כל פעם שאני מדליק את המחשב אני מקבל

" your seggested cas speed is 3"

משהו כזה , אבל אני משאיר על 2 :hat: ככה UT עולה יותר מהר ויש קצת שיפור :)

פורסם
  • מחבר

אם הברירה היא בין CAS2 ל-CAS3 וקנית בחנות קבר כמו אייבורי (שבטח לא יודעים מה ההבדל בכלל בין הזיכרונות האלה) אז מן הסתם קיבלת CAS3.

מהודעה כזו ביקשתי להמנע...

בסה"כ ביקשתי לדעת איך מבררים ואיך משנים.

שמוליק, איך שינית ?

ולמפיסטו - תעשה חיפוש בפורום - יש הסבר מעולה של את'לון על זה !!

פורסם

תכנס לביוס שם יהיה רשום לך מה הCAS

פורסם

כמה נקודות בנוגע לדיון:

- כשאתה אמר CAS אתה מתכוון גם לTIMING האחרים של הזכרון כמו RAS וRAS TO CAS?

- לגבי CAS בד"כ כשאתה קונה זכרון של חברה טובה כמו מיקרון/קינגסטון/באפלו וכיוב' אתה יודע מראש איזה CAS, איזה RAS ואיזה RAS TO CAS הזכרון שלך. כמעט כל הזכרונות שקיימים היום, גם הקבריים ביותר עובדים בRAS 2, ובRAS TO CAS 2. לגבי הCAS, שהוא הכי קריטי הן מבחינת ביצועים והן מבחינת יציבות רב זכרונות הקבר הם CAS 3, כי בהרבה מקומות אם חברת-קברים מצליחה להירץ זכרון 100 מגה"צ שהוא CAS 2 ב133 מגה"צ שהוא CAS 3 היא משאיר אותו כך.

- כדי לזהות את הCAS של הזכרון שלך אתה יכול לנסות ע"י הסתכלות בסריאלים של הצ'יפים של סטיק הזכרון שלך ולראת אם רשום עליהם משהו כמו C2 או דברים כאלה, אבל זה לא יעיל. על כל הזכרונות הSDRAM יש צ'יפ שנקרא SPD, והוא שומר עליו מידע לגבי מהירות הזכרון(100 או 133, הCAS שלו, הRAS שלו וRAS TO CAS שלו וכו'). ברב הBIOSים יש לך אפשרות כשאתה בוחר את הגדרות הזכרון לבחור בין: manual או auto, או שזה יכול להפיע כmaunal או by spd. תנסה לבחור על הגדרות AUTO ואז זה בד"כ יגדיר לך את הזכרון לפי מה שכתוב על צ'יפ הSPD שלך.

- לפי המידע שאתה מוסר, הלוח שלך אמר לך: suggested CAS latency is 3, מפני שהצ'יפ הSPD שעל הזכרון שלך מוסר לו שהוא CAS 3, אבל אתה הגדרת אותו ל2. אין שום מניע להגדיר זכרון שהוא CAS 3 לCAS 2, כי בחלק מהמקרים העסק יכול לעבוד יציב וזה די כמו "לעשות אוברקלוק"(לא במלא מובן המילה) לTIMING של הזכרון שלך. אם אתה רואה שהכל פועל לך יציב בCAS 2 למרות שהזכרון שלך הוא CAS 3, אז כיף לך. אני מציע שתנסה להגדיר גם את הRAS וגם את הRAS TO CAS לשתיים, כי באלה אני בטוח שאתה תוכל לעבוד ב2.

- תדע דבר פשוט, זכרון שהוא CAS 2 במהירות מסויימת, נגיד 133, יכול לעבוד נפלא גם ב150 בCAS 2 אבל אם יש בעיות יציבות במהירות זכרון גבוהה נוהגים להוריד אותו לCAS 3 כדי להנות ממהירות האפיק הגבוה יותר לזכרון שמפצה על הCAS הנמוך. לכן, אתה יכול לקחת זכרון 100 מגה"צ שהוא CAS 2, ולהריץ אותו מאה אחוז יציב ב133 CAS 3 אם הוא לא עובד לך יציב בCAS 2 במהירות הזאתי.

לכן, אני מציע שתסתכל על הצ'יפים של הזכרון שלך ולראות האם הם PC100 או PC133.

פורסם

- לפי המידע שאתה מוסר, הלוח שלך אמר לך: suggested CAS latency is 3, מפני שהצ'יפ הSPD שעל הזכרון שלך מוסר לו שהוא CAS 3, אבל אתה הגדרת אותו ל2. אין שום מניע להגדיר זכרון שהוא CAS 3 לCAS 2, כי בחלק מהמקרים העסק יכול לעבוד יציב וזה די כמו "לעשות אוברקלוק"(לא במלא מובן המילה) לTIMING של הזכרון שלך. אם אתה רואה שהכל פועל לך יציב בCAS 2 למרות שהזכרון שלך הוא CAS 3, אז כיף לך. אני מציע שתנסה להגדיר גם את הRAS וגם את הRAS TO CAS לשתיים, כי באלה אני בטוח שאתה תוכל לעבוד ב2.

אני לא מצאתי משהו שכתוב עליו RAS או RAS TO CAS , ולכן לא נגעתי בזה. אולי זה כתוב לי בדרך אחרת שאני לא יודע עליה ?

- תדע דבר פשוט, זכרון שהוא CAS 2 במהירות מסויימת, נגיד 133, יכול לעבוד נפלא גם ב150 בCAS 2 אבל אם יש בעיות יציבות במהירות זכרון גבוהה נוהגים להוריד אותו לCAS 3 כדי להנות ממהירות האפיק הגבוה יותר לזכרון שמפצה על הCAS הנמוך. לכן, אתה יכול לקחת זכרון 100 מגה"צ שהוא CAS 2, ולהריץ אותו מאה אחוז יציב ב133 CAS 3 אם הוא לא עובד לך יציב בCAS 2 במהירות הזאתי.

לכן, אני מציע שתסתכל על הצ'יפים של הזכרון שלך ולראות האם הם PC100 או PC133.

דרך איפה אני יכול להעלות את מהירות הזכרונות שלי? (אתה מתכווון איפה שבביוס יש כמה דברים על הזיכרון אז גם כתוב כאלה מספרים , שכחתי בדיוק את המספרים, אבל אפשר לשנות אותם ...)

- ולמה אתה מתכוון שאתה אומר לא יציב? שכל איזה 10 דקות יש כזה מסך כחול מעצבן וצריך לעשות ריסטארט? (אם כן אז אין לי את זה : )

פורסם

אני לא מצאתי משהו שכתוב עליו RAS או RAS TO CAS , ולכן לא נגעתי בזה. אולי זה כתוב לי בדרך אחרת שאני לא יודע עליה ?

אז יש לך אופציה לבחור לכל סלוט של RAM:

normal, turbo, fast או 8/10NSEC

TURBO ייתן לך RAS 2 וRAS TO CAS 2

FAST ייתן לך 3 ו2

וNORMAL ייתן לך 2 ו3

ו8/10 ייתן לך 3 ו3

לגבי הFAST והNORMAL זה משתנה מBIOS לBIOS וצריך לבדוק עם סנדרה, ואני חושב שכבר הסברתי לך את העניין הזה מזמן.

דרך איפה אני יכול להעלות את מהירות הזכרונות שלי? (אתה מתכווון איפה שבביוס יש כמה דברים על הזיכרון אז גם כתוב כאלה מספרים , שכחתי בדיוק את המספרים, אבל אפשר לשנות אותם ...)

- ולמה אתה מתכוון שאתה אומר לא יציב? שכל איזה 10 דקות יש כזה מסך כחול מעצבן וצריך לעשות ריסטארט? (אם כן אז אין לי את זה : )

כן, לזה אני מתכוון לא יציב, מן הסתם...

ולגבי העלאת מהירות הזכרונות, אתה מעלה אותם עם מהירות האפיק אלא אם כן אתה עובד במהירות אפיק של 100 ולוחות מסויימים מאפשרים לך להעלות את הזכרון ל133.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים