עבור לתוכן

בכיבוי נייד - האם יש משמעות אם מנתקים החוט מהמחשב או החוט מהשקע?

Featured Replies

פורסם

האם יש סיבה שבחוברות הוראות אומרים בכיבוי המחשב לנתק תמיד תחילה מהשקע את המטען ולא לנתק את חוט המטען מהמחשב הנייד ? דווקא נראה הגיוני יותר לנתק קודם מהמחשב ואחכ מהשקע (כי החיבור בשקע חזק),

כמו כן הגיוני יותר בהדלקת המחשב - לחבר קודם את המטען לשקע ולראות שהכל בסדר עם המטען (שאין ניצוצות או רעש) ואחכ לחבר אותו למחשב, אז למה ההוראות של המחשב הפוכות ?

שאלה נוספת - האם יש בעיה לכבות את האלפסק בלילה ולנתק אותו לחלוטין מהחשמל כל יום? ולהדליק מחדש בבוקר עם הדלקת המחשב? (הוא בחדר שינה ואני לא מעוניין בקרינה או הפצת חום בלילה כשהמחשב כבוי והאלפסק כבוי ממילא).

תודה.

פורסם

מטען של המחשב הנייד - אם המטען תקין זה לא משנה. יכול להיות שהם העתיקו הוראות הפעלה של מטען אחר או של כבל 240 V, בכבלי 240 V בדרך כלל ממליצים לעשות ככה (גם אז זה לא משנה אבל אוליי יש תקן שמחייב את היצרנים לכתוב או משהוא)

אם תקשיב ל UPS יתכן שתשמע ממנו זזזזזז חלש כשהוא מופעל. אם אתה מכבה אותו (מהמפסק שעליו) וה זזזזז מפסיק זה אומר שרוב ה UPS (והשנאי של ה AVR - שנותן את רוב הקרינה) מכובה, ונשאר מחובר רק מטען חלש שמחזיק את הסוללה טעונה - לא אמור לקחת הרבה חשמל

אתה יכול לכבות את ה UPS מהחשמל לגמרי (למשל אם פס שקעים אם מפסק). תוודא רק שה UPS מכובה כדיי שלא יתחיל לעבוד מהסוללה

אף אחד מהכיבויים האלה לא אמור להרוס את ה UPS. אבל אל תשאיר את ה UPS מנותק מהחשמל לכמה שבועות או יותר כי הסוללה שלו תיגמר מפריקה עצמית

אם אתה הולך לכבות ככה כל הזמן הייתי מכבה (ומנתק אל ידיי פס שקעים אם מפסק) קודם את המחשב מה UPS ואז את ה UPS. כי ה UPS יכול ליצור מכת מתח כשמכבים אותו. מפעם אחת או כמה לא יקרה כלום אבל לתת מכה כזאת מחשב כל יום - לא רצוי (ולא יודע אם ה UPS בנוי למנוע ממנה להגיע למחשב, רוב הסיכויים שלא)

פורסם
  • מחבר
:nixweiss:
פורסם
  • מחבר

"מטען של המחשב הנייד - אם המטען תקין זה לא משנה. יכול להיות שהם העתיקו הוראות הפעלה של מטען אחר או של כבל 240 V, בכבלי 240 V בדרך כלל ממליצים לעשות ככה (גם אז זה לא משנה אבל אוליי יש תקן שמחייב את היצרנים לכתוב או משהוא)"

אז זהו שלא ניתן לדעת אם המטען תקין או לא....ובגלל זה אני מעדיף בסגירה לנתק קודם את החוט מהמחשב ומצד שני בהדלקה לחבר תחילה את החוט חשמל לשקע ורק אחכ לחבר למחשב...כדי למנוע מצב שמטען תקול יפגע במחשב. העניין הוא שבחוברת הוראות עדכנית כתוב ממש הפוך והם אפילו מציינים שפעולה הפוכה יכולה לגרום נזק. דווקא בהדלקה כשמחברים תחילה את המחשב לחוט ורק אחכ את התקע לשקע החשמל שומעים "טק" מוזר. מכאן הבנתי שאולי עדיף לפעול הפוך. קודם לראות שהמטען בסדר ואין ניצוצות או רעש חריג ואז אח"כ לחבר אותו למחשב ובכיבוי המחשב לפעול בסדר הפוך (קודם לנתק מהמחשב ורק אחכ מהשקע).

יכול להיות שהם רק מפחדים שמישהו יקבל זרם מהחוט שנכנס לתוך המחשב ? (אז למה ציינו שעלול להגרם נזק?)

"אם אתה הולך לכבות ככה כל הזמן הייתי מכבה (ומנתק אל ידיי פס שקעים אם מפסק) קודם את המחשב מה UPS ואז את ה UPS. כי ה UPS יכול ליצור מכת מתח כשמכבים אותו. מפעם אחת או כמה לא יקרה כלום אבל לתת מכה כזאת מחשב כל יום - לא רצוי (ולא יודע אם ה UPS בנוי למנוע ממנה להגיע למחשב, רוב הסיכויים שלא)"

ולגבי הפסקה האחרונה - תודה על ההמלצה.

הסדר שלי הוא כזה:

בכיבוי המחשב - ניתוק חוט מהמחשב, ניתוק כבל מטען מהאלפסק, כיבוי אלפסק, ניתוק אלפסק מהחשמל.

ובהדלקה - קודם חיבור אלפסק לחשמל, הדלקת אלפסק, חיבור כבל מטען לשקע אלפסק , וחיבור חוט למחשב.

האם הבנתי נכון ?

פורסם

במטען שאין לו אדמה תקינה יכול להיגרם נזק (עדיין סיכוי דיי נמוך), אם מחשב רואה לרגע 240 V בחיבור (וזה לא אמור לקרות כי אמורים להיות קבלים בכניסה של המחשב שלא יתנו למתח לעלות)

במטען אם אדמה זה פשוט לא משנה

ה "טק" הזה הוא ניצוץ בשקע או הפעלה ראשונית של שנאי בתוך המטען וכו' בכל מקרה זה תקין

לדעתי הסעבה העיקרית היא באמת שמישהוא יקבל זרם, אבל אי אפשר (בתנאי נורמליים) לקבל זרם ממטען שנותן 19 V - יתכן שהם פשוט העתיקו הוראות ממטען שנותן מתח גבוה יותר או משהוא (ואז זה עדיין לא מסתדר, אם למטען יש מתח גבוה אמורים לשים לו תקע כזה שלא ניתן לגעת במוליכים שלו)

אל תנתק כבלים - זה סתם הורס את החיבורים שלהם

תשים פס שקעים אם מפסק ותכבה אם המפסק

אם יש לך 2 פסי שקעים (מהחשמל ל UPS ומה UPS למחשב)

מוריד מחשב

מכבה פס שקעים של המחשב

מכבה מפסק של ה UPS

מכבה פס שקעים של החשמל

אם אין לך את אחד מהפסי שקעים תדלג אל השלב שלו

כל הפעולות האלה זה קצת אכילת סרטים (חלק מיותר) בקטע של הגנה אל המחשב, אבל יכול לעזור לחסוך כמה ואטים כשהמחשב מכובה - תוך שנה 1 - 2 (הערכה מהירה, לא חישבתי) אתה כנראה תחסוך חשמל בכמות של מחיר של פס שקעים אל ידיי כיבוי ה UPS והמחשב

פורסם
  • מחבר

תודה.

אין לי פסי שקעים כי אני משתמש בשקע אחד בלבד לאלפסק ולא מחבר אליו צרכנים נוספים. (לשקע בקיר מחובר מפצל קטן בגלל תאימות לשקע, ואני מנתק את המפצל מהחשמל כל פעם). כמו כן הנייד מחובר לאלפסק בעזרת מתאם ישראלי כי החיבורים של האלפסק שונים ומתאימים למחשב נייח בלבד. אז בעצם אני מנתק את המחשב מהמתאם ולא ישירות מהחיבורים המקוריים של האלפסק. אגב פסי שקעים עם מתג זה דבר קצת מסוכן דווקא בגלל שבטעות אפשר ללחוץ על המתג. ואז כל המערכת נופלת מתי שלא רוצים (במיוחד לגבי פס שקעים שמחובר למחשב נייד בלי סוללה)

אני מנסה להבין כיצד ניתן בצורה מקסימלית לשמור על האלפסק ולהאריך את החייו ולכן אני מנתק אותו ללילה וכשאני לא בבית לשעות ארוכות. גם כדי שלא יטען לחינם (הוא נטען גם כשהוא מכובה) וגם כי אין טעם שעוד צרכן חשמל מחובר בבית שעלול להפגע בשריפה חלילה או מנפילות מתח וכד'. זה לא רק חיסכון בחשמל (שאני בטוח שהוא זניח כשהאלפסק מכובה) . אגב כרגע רשום עליו בין 222 וולט ל 226 וולט.

אנשים לא מבינים שאלפסק נותן , מעבר לסוללה, גם הגנה לקווי בזק וגם מייצב מתח - מה שחשוב גם למחשב נייד, ואף מצויין כמומלץ בחוברת הוראות למחשב נייד. כרגע יש לי את אדוויס PRD 650 שנותן הגנה ל 360 W כלומר מחשב נייד, ומסך נלווה שני ואפילו עוד משהו לגיבוי כמו דיסק קשיח חיצוני לנייד . יש שם אפילו עוד 2 כניסות בלי גיבוי , אבל עם מייצב מתח לסורק או מדפסת שהיא לא לייזר. סהכ 5 כניסות לצרכנים. בחברה טוענים שיש הגנה נגד ברקים אז לא צריך את ה"מגן ברקים" לשקע. מה שלא הבנתי אם בנפילת חשמל האלפסק נותן השהיה של דקה. אם הוא לא נותן אז אני אקנה "מגן ברקים" עם השהיה של דקה בלבד (כי השהיה של 5 דקות עלולה לחסל את הסוללה).

יש לך עוד המלצות להאריך את חיי האלפסק ?

אגב,לגבי סוללת המחשב אני מתכוון לא לחבר אותה למחשב בבית בגלל שיש את הגיבוי של האלפסק ובכך להאריך את חייה וכמובן מדי שבוע לטעון ולפרוק אותה, בצורה זו כשאני יוצא מהבית יש לי סוללה תקינה שתשמש כגיבוי למקרה שהחשמל יפול איפה שאני נמצא מחוץ לבית.

פורסם

הכיוון שלך נכון חוץ מכמה דברים

מפסק של פס שקעים יותר טוב מחיבור וניתוק תקעים כי אתה הורס את התקעים סתם. המפסק בנוי להדליק ולכבות מלא פעמים, שקעים לא

אני משתמש אם פסי שקעים, ויש חתולה בבית, ולא היה מקרה שבטעות המפסק נלחץ וכיבה את המחשב

אם המחשב הנייד עומד במקום אל תנתק את המטען מהמחשב כדיי לשמור אל התקע שמתחבר למחשב (כמה שפחות תיגע בו ככה הוא יחיה יותר זמן)

רוב מה שכתוב אל UPSים זה חרטא. הוא לא באמת הולך להחזיק את ההספק המקס' שכתוב אליו, אל תנסה אפילו (אבל מחשב נייד + מסך + ציוד רשת + דיסק חיצוני לא לוקחים הרבה)

אני לא ממליץ לחבר ל UPS הזה דברים שיש להם שנאי "כבד" (רק ספקים ממותגים) כי דיי נראה לי שהוא מוציא גל מרובע (כשהוא עובד מסוללה)

בהרבה UPSים יש תקעי הגנה לקווי טלפון שהגודל שלהם מתאים לכבל רשת. בדרך כלל ההגנה היא רק לטלפון - אם במקום טלפון תחבר כבל רשת הוא פשוט יעביר את הרשת אבל לא תהיה הגנה

את הסוללה של המחשב הנייד אל תטעין ותפרוק סתם, זה מיותר

כדיי לשמור סוללה לאורך זמן ארוך ללא שימוש : תטעין אותה, תוריד ל 50 %, תנתק מהמחשב. הפעמים שאתה באמת לוקח את המחשב הנייד כמחשב נייד יספיקו כדיי לשמור אל הסוללה תקינה (תנצל אותם כדיי להטעין ולפרוק)

כדיי לשמור את הסוללה במצב יותר מוכן לעבודה מיידית (לחטוף וללכת) תשמור את הסוללה ב 80 % או יותר (תבחר לעצמך את ה % שנראה לך מתאים)

תוודא שאין משהוא שיכול לפגוע במגעים של המחשב כשהסוללה לא נמצאת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים