עבור לתוכן

שאלה נוגע למעגל לדים המגיבים לצלילי המוזיקה

Featured Replies

פורסם

הנני עובד לפי המדריך הזה:

http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step1/Preparing-the-circuit/

במדריך משתמשים בטרנזיסטור TP31, ובמתח הזנה של 12 וולט.

רציתי לדעת האם יש אפשרות לשנות את מתח ההזנה ל230V (מתח שקע), ושהטרנזיסטור ימשיך בפעולתו התקינה? הסיבה לכך היא שאני רוצה להשתמש בלדים הפועלים במתח זה.

במידה ומתח זה ישרוף אותו, יש טרנזיסטור אחר שאוכל לשים במקומו ויוכל לספק לי את אותו אופן פעולה?

פורסם

יש שמועות שזה בפיתוח וכבר הצליחו לייצר אבטיפוס שנראה ככה:

skl300-12-1_large.jpg

:nixweiss:

פורסם

תעשה משהוא אחר : מבודד אופטי וטריאק

את המבודד האופטי מחברים למעגל רגיל אם TIP31 (או C945, אמור להחזיק אותו) שעובד ב 12 V

את הטריאק מחברים מהצד השני של המבודד והוא שולט ישירות במנורה של 240 V

שים לב של "לדים של 240 V" (המנורות שיש להם מלא לדים בפנים) בדרך כלל מכילים ספק כוח פנימי שמוריד את המתח בחזרה ל 12 V או משהוא דומה. אם אתה תנסה לשלוט ככה במנורה כזאת אתה כנראה תשרוף אותה מהר מאוד

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות שתוכל לשרטט לי את המעגל עם המבודד והטריאק בצייר או משהו (אם תוכל, תתיחס בבקשה לרגלי ה C,B,E של ה TIP31 בשרטוטך)?

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה לי אליך:

אולי במקום טרנזיסטור אני אשים טריאק מלחתחילה ואני אפתור את הבעיה?

פורסם

וגם תקבל 240 V בחיבור של הקול שמתחבר למחשב

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

אז לפי מה שאני מבין, אני מחבר שנאי 12V, אליו אני מחבר את המבודד האופטי, ומצדו השני של המבודד אני מחבר את הטריאק (רגל GATE), ומאותה רגל אני מחבר לקולקטור של TIP31?

פורסם

המבודד האופטי בנוי בדיוק כמו שהשם שלו אומר :

יש בפנים חלון שקוף מחומר מבודד (זכוכית או פלסטיק) שיכול לבודד כמה מאות V

מצד אחד של החלון (צד מתח נמוך) יש LED רגיל, שאתה מחבר למעגל של הקול אם C945 או TIP32 כמו כל לד

מצד שני של החלון יש קולט אופטי שרואה את האור של הלד ומוציא זרם שליטה לטריאק

בצד מתח נמוך המעגל בנוי בצורה רגילה לגמרי, כשהמבודד האופטי (הצד של הלד) מחובר במקום לד

בצד מתח גבוה מחוברים רק : טריאק, נגד (ל gate) והצד הקולט של המבודד ששולט ב gate. כל המתח בצד השני (240 V) מגיע מהמעגל שבו נמצא הטריאק, ואתה לא מחבר לשם מתח נמוך

כך יש לך 2 מעגלים חשמליים נפרדים לגמרי, כשכל הקשר שלהם הוא רק דרך המבודד

עכשו שאלה כזאת : מה אתה מנסה לעשות ואם איזה לד ?

אפשר לעשות הרבה טעויות במעגל, ואם מעורב בזה 240 V זה יכול להיות מסוכן לך / להרוס ציוד / לעלות באש

אם אתה רוצה להפעיל "לדים של 240 V" (מנרות אם הרבה לדים בפנים שמיועדות ל 240 V) אם המעגל הזה - רד מזה. לדים כאלה מכילים ספק כוח פנימי שיקבל את כל הקפיצות מהמעגל של הקול, ויכול להישרף מזה כי הוא לא בנוי לעבוד במצב הזה. במקרה כזה הייתי מציע לוותר אל ה 240 V ובמקום זה לחבר את הלדים (תפרק אותם מהמנורת לד או תקנה בנפרד, מ EBAY יהיה יותר זול ויהיה לך מלא לדים אם רגליים ארוכות שקל יותר לעבוד איתם) ישירות לצד מתח נמוך אם TIP31 או רכיב עוצמתי יותר

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה על התגובה.

בחזרה לנושא שלנו, אני יודע שהייתי יכול לוותר על הלדים של ה240 V, פשוט יש לי ספוטים (עם מלא לדים- בדיוק כמו שאמרת) בתקרה בבית, והייתי מאוד רוצה ליצור את האפקט הזה בעזרת אותם ספוטים (כדי ליצור אפקט מרשים), ולא מקופסה קטנה ומעפנה.

בדיוק בגלל הסיבה שזה יכול להיהרס\להישרף, רציתי לעשות ניסוי קטן עם ספוט 1, ואם תהיה הצלחה אני אחבר בתקרה.

אתה לא חושב ששווה לנסות אם המעגל יגרום לספוט להישרף?

פורסם

אתה בטוח שהספוטים הם 240 V ולא 12 V משנאי (שנמצא איפה שהוא בחלל של התיקרה) ?

אם הספוטים הם 12 V זה הולך להיות הרבה יותר פשוט

פורסם
  • מחבר

כן, 240V, אני בטוח כי אני חיברתי אותם בעצמי.

אולי יש שנאי בתוך המנורה עצמה, אבל קשה לי להאמין כי היא די קטנה.

פורסם

בהרבה מהמנורות של הפלורסצנטים יש בפנים ספק כוח שלם. אני חושב שלפחות בחלק מהמנורות LED יש משהוא דומה

אם ללדים יש ספק כזה, הוא יעשה בעיות

אני מציע שתבדוק אם אתה יכול לפתוח את אחת מהמנורות (בלי לעשות נזק) ולראות מה יש בפנים. יתכן שתוכל לשנות אותה להיות מנורה של 5 - 12 V ואז זה מפשט את החיבור של המעגל שלך

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים