עבור לתוכן

איך מוציאים כסף מביטוח לאומי?

Featured Replies

פורסם

מה זה קשור לביטוח לאומי? החברה חייבת לך כסף, לא הם.

אם הם "לא רוצים", כנראה שהם לא באמת חייבים לך כמו שאתה חושב.

איך הגעת למסקנה שהם חייבים לך כסף?

אני יספר סיפור קצר ואתם תגידו לי חייבים או לא חייבים לי כסף.

בדיוק אחרי צבא התגלה אצלי משהו ליד הרגל שהפריע לי ללכת וזה כאב רצח, כמובן אחרי ניתוח של 3 שעות בהרדמה מלאה הוציאו ממני את זה "גידול סרטני" ורשמו לי במפורש שאני לא יכול לעבוד לתקופה של חצי שנה אפילו לא עבודה משרדית ::) , עכשיו ביטוח לאומי עשו לי כל כך הרבה בעיות בתקופה הזאת ולא שילמו לי שקל :pissed: , ואחרי שהייתי צריך לקבל בסופו של דבר את הכסף הם באו לי עם איזה רופא שאפילו לא בדק אותי וכתבו לי שאין סיבה לשלם לי כסף על דבר שכזה.

עכשיו מי כל הסיפור הזה מה אתם חושבים שווה לי ללכת לבית משפט נגדם ?

פורסם

רואה, אמרתי לך... אם הם היו חייבים לך כסף הם היו משלמים לך אותו, אבל במקרה שלך - הם לא מסכימים איתך שהם חייבים לך כסף.

זה שאתה "החלטת" שהם חייבים לך כסף, זה טוב ויפה. אבל זה לא אומר שהם באמת חייבים על פי חוק.

אם הם הגיעו למסקנה שהם לא חייבים לך כסף, אז כן, הדרך היחידה שלך להתמודד מולם היא כנראה בבית משפט.

פורסם

אבל אתה לא הבנת את הקטע שבזה, יש לי מסמך רפואי חוקי לכל דבר ואחת החובות של הביטוח הלאומי הוא לדאוג לאזרח כאשר אותו אזרח לא יכול לעבוד, עם הם לא חייבים לשלם לי אז שאלה לי אליך למה אני חייב לשלם להם עם הכסף שאני משלם להם במקרה חירום לא מגיע אלי ? אני מבין שהם גוף של מניקים אבל בזמן של החצי שנה הזאת מילאתי טפסים כל כך הרבה פעמים וכל פעם מחדש סירבו לי בלי סיבה וזיינו לי תשכל "סליחה על הביטוי".

פורסם

אבל גם להם יש מסמך רפואי חוקי לכל דבר שטוען בדיוק להיפך, לפי מה שהבנתי ממך.

פורסם

אבל אתה לא הבנת את הקטע שבזה, יש לי מסמך רפואי חוקי לכל דבר ואחת החובות של הביטוח הלאומי הוא לדאוג לאזרח כאשר אותו אזרח לא יכול לעבוד, עם הם לא חייבים לשלם לי אז שאלה לי אליך למה אני חייב לשלם להם עם הכסף שאני משלם להם במקרה חירום לא מגיע אלי ? אני מבין שהם גוף של מניקים אבל בזמן של החצי שנה הזאת מילאתי טפסים כל כך הרבה פעמים וכל פעם מחדש סירבו לי בלי סיבה וזיינו לי תשכל "סליחה על הביטוי".

אין לך מושג מה החובות של ביטוח לאומי ומה החובות של האזרח.

אתה חייב לשלם דמי ביטוח לאומי לא בגלל שהם ישלמו לך אלא כי ככה החוק קובע. ביטוח לאומי הולאם בשנת 1998 (בערך) והאוצר הוא השולט שם, וקובע את הכללים והזכויות והחובות כולל הנחיות להחמרה בקביעת זכויות כדי לצמצם תשלומים. כך למשל הפחית בזמנו נתניהו גם את מספר המובטלים וגם את מספר הזכאים לתמיכה סוציאלית על ידי שינוי הקריטריונים לזכאות, הכל כדי להוציא ממעגל הזכאים הרבה אנשים ששילמו כל השנים דמי ביטוח לאומי כחוק.

כאשר אזרח לא יכול לעבוד והוא עבד לפני כן, הוא צריך להוכיח שעבד לפני כן (לפי התקופה הקבועה בחוק) ואז יש תקופה של 3 חודשים בה אין לו זכויות לקבל כסף מביטוח לאומי אלא כחופשת מחלה על סמך אישורים רפואיים. אם לא עבד כלל אז יתכן ומדובר בנכות קבועה לקיצבת נכות כללית וזה תהליך אחר.

אחרי זה הוא מגיש תביעה לקביעת נכות. מגישים את כל הטפסים והאישורים ומגיעים לועדה רפואית. הועדה (יכול להיות רופא אחד בלבד) קובעת אחוזי נכות זמנית שהיא נכות תעסוקתית ולא רפואית. שים לב, יש הבדל בין נכות רפואית לנכות תעסוקתית (חוסר יכולת להמשיך לעבוד בתחום המקצועי או תחום מתאים). הרבה פעמים רופא קובע שלאדם אין יכולת לעבוד כלל והרופא של ביטוח לאומי קובע אחרת, ואז צריך ללכת לבית הדין לעבודה ולתבוע. הרבה פעמים גם מתברר שהרופא הראשון "במקרה" גם מטפל באותו אדם באופן פרטי ויש לו הכנסה מהאישורים האלו. מצד שני גם הרבה פעמים הרופא של ביטוח לאומי נמצא תחת לחץ של הנחיות לסרב לתת זכויות ולהקשיח עמדות מסיבות של הנחיות כספיות של האוצר ולא נימוקים רפואיים או תיפקודיים.

אחרי שמקבלים דרגת נכות זמנית ומקבלים כסף לפי דרגה זו עוברים ועדה רפואית לקביעת אחוזי נכות קבועים, אם יש כאלה.

פורסם

לי אישית ביטוח לאומי עוזר המון...

כל חודש בחודשו אני מקבל קצבת ניידות (עקב מגבלה פיזית) ע"ס 2100 (לפני כמה חודשים זה היה 2000). לא מזמן נכנסתי לקבע והייתי צריך להגיש שוב טפסים. מתברר, שמאז שנכנסתי לשירות חובה, נחשבתי כבן אדם שגר רחוק מהבסיס עפ"י החוקים שלהם, ואז התבשרתי שהם חייבים לי 16000 ש"ח (תוספת של כ-500 שקל בחודש).

קיבלתי את זה בדואר רשום בערך חודש אחרי שקיבלתי את הכסף בזמן (יחד עם ה-2600 ש"ח החודשיים).

בנושא אחר, אמרו לי לפני 3 שנים שאם ארצה ללמוד (פסיכומטרי\אונברסיטה), הם בהחלט ישמחו לשלם על חלקים נרחבים של זה, אבל אז לפני כחודשיים אמרו לי שאני לא זכאי, אז זובי :)

קיצר - הקטע הזה שהם קשוחים לגבי הכספים הולך לשני הכיוונים, ואמן שכך, כי אם יום אחד באמת תצטרכו את זה - הם יהיו שם כדי לעזור לכם בלי הרבה בעיות.

פורסם

^^^^^

מקווה שאני אקבל יחס טוב מהם כמו שאתה קיבלת.

אני אגיש להם בימים הקרובים בקשת לדמי תאונה (לא עבדתי בזמן התאונה), נשבר לי העקב ואני מרותק לבית לפחות לחצי שנה הקרובה אם לא יותר.

מקווה לטוב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים