עבור לתוכן

שאלה-מיקום מאווררים במארז

Featured Replies

פורסם

נגיד יש לי מארז ואין בו מאווררים ואני יכול לשים שלושה מאווררים,איפה עדיף למקם אותם?

אני מתלבט בין שניים מקדימה של12ס"מ שמכניסים אוויר ועוד אחד מאחורה של 12ס"מ שמוציא אוויר לבין-

מאוורר אחד של 12ס"מ מקדימה שמכניס אוויר,מאוורר אחד של 12ס"מ מאחורה שמוציא אוויר ועוד אחד של 18ס"מ למעלה שאין לי מושג מה עדיף להכניס או להוציא.

איזה מהם ייתן את הקירור הטוב ביותר?

ואתם מוזמנים להצעות עוד הצעות.

פורסם

אני לא מכיר מארז שמאפשר למקם מאווררים בחופשיות מוחלטת (למעט מודינג). בד"כ המיקום והגודל המקסימלי מוכתבים מראש.

דעתי האישית, שלא כולם יסכימו איתה - במרבית המערכות הביתיות (שלא מכילות מערכים מפלצתיים של כרטיסי מסך, כוננים קשיחים, מעבדי שרתים או השד יודע מה) - מספיק לחלוטין מאוורר קדמי תחתון 12ס"מ שמכניס אוויר (ליד מגירת הדיסקים הקשיחים), ואחד דומה אחורי באמצע שמוציא אוויר.

יחד עם קירור טוב למעבד, כרטיס מסך וכמובן המאוורר הפנימי של הספק - זה יוצר אוורור טוב של המערכת וכל החלקים.

במארזים גדולים במיוחד או בכאלה שבהם הספק למטה, יש טעם לשני מאווררי 12ס"מ מאחור, במקום אחד.

יותר מידי מאווררים - במקרה הטוב, רק מוסיפים רעש ולא תורמים לקירור (אולי מעלה אחת או שתיים), במקרה הרע - יכולים לפגום בזרימת האוויר.

עריכה: לא שמתי לב שהדיון נמצא בפורום מודינג, במקרה זה אולי ההנחות שלי לגבי "מערכת ביתית ממוצעת" לא תקפות. :)

פורסם
  • מחבר

כן אני פשוט בונה בעצמי עם כמה אנשים את המארז וחשבתי להכניס שלושה מאווררים כי זה נותן קירור טוב וגם יחסית שקט.

אז אתה אומר על האופציה הראשונה?

פורסם

פותח התרד שני מאווררים קידמי מכניס אוויר ואחורי מוציא אוויר יסיפקו..

אם את המתעקש על מאוורר נוסף..אז או בגג המארז מוציא אוויר..או עוד אחד מכניס..

פורסם
  • מחבר

אז שני מאווררים שמכניסים מקדימה ואחד שמוציא מאחורה כן??

אפשר נגיד להוסיף עוד אחד למעלה?

פורסם

אפשרי שוב..כל מאוורר שתוסיף יעלה את עוצמת הרעש..ולא תמיד יתרום הרבה בטמפ'..

ולכן חשוב להיות מאוזן..שני מאווררים זה די והותר..אתה מתעקש על עוד..אז את האפשרויות כבר ציינו.. :)

פורסם
  • מחבר

אמרו לי במקום אחר לשים שהקדמי ייכנס שלמעלה יוציא ושהאחורי אני כבר יבחר.

מה אתם אומרים?

פורסם

תבחר ? ממש לא..האחורי+גג צריכים להוציא..

קידמי מכניס..

פורסם
  • מחבר

האם המאווררים האלו-http://tms.co.il/product/8162 מוציאים או מכניסים אוויר?

אני צריך גם המלצה לשלושה מאווררים עם לדים כחולים מ-TMS דוגמא לאחד מוציא ודוגמא לאחד מכניס.

פורסם

כל מאוורר יכול להוציא או להכניס - תלוי איך אתה מרכיב אותו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

זה בסדר לבנות מארז מאלומניום נכון?

כמה העובי שלו בערך צריך להיות?

פורסם

תפנה לפורום מודינג/מארזים יעזרו לך שם ..שיהיה בהצלחה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים