עבור לתוכן

i7 2600 מול i5 2500K למשחקים

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שניתן לבנות מערכת מבוססת i5 2500K אם לוח Z68 וספק מתאים ל OC ובערך באותו מחיר לבנות מערכת המבוססת על i7 2600 ולוח H67.

השאלה שלי מה יעיל יותר במשחקים וייתן ביצועים לאורך יותר זמן (הכוונה לתמיכה במשחקים חדשים)-

ה2500K אם OC לאזור ה4+

או ה i7 2600?

או במילים אחרות איזה אופציה תגרום לצוואר בקבוק מוקדם יותר במקרה של שדרוג כרטיס מסך בעתיד.

פורסם

שני המעבדים זהים, כאשר ההבדל המשמעותי היחיד ביניהם הוא תמיכה ב-Hyper Threading של ה-Core i7. מכיוון שאין ממש צורך ב-HT עבור משחקים המעבד זה לא משתלם למערכת משחקים.

ככה שישתלם לך הרבה יותר לקנות את ה-Core i5-2500K בשילוב עם לוח Z68 (או אפילו P67) כך שבבוא היום תוכל לבצע לו OC.

פורסם

הבדל גם בזיכרון מטמון.

פורסם

נתחיל מזה שאתה יכול לבצע OC סביר, גם עם ספק רגיל ולוח P וקירור ב100 שקל.

מבחינת הבדל בביצועים:

http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/20

כמו שאתה רואה ההבדלים לא רציניים, לדעתי OC ל4 ג'יגה יתן יותר ביצועים, אבל שוב כל ההבדלים האלו לא כאלו משמעותיים

פורסם

הבדל גם בזיכרון מטמון.

שאינו משמעותי כמו גם עוד כמה הבדלים זניחים (תדר הסטוק לדוגמה). לכן כתבתי שההבדל המשמעותי היחיד הוא התמיכה ב-HT.

לגבי מה שכתב שוקו, אפשר לראות ממבחן הביצועים הזה (ומאחרים דומים לו ברשת, ואני בכלל ממליץ לא להיתפס למספרים של מבחני הביצועים אלא יותר להסתר על התמונה הכללית) שאין בפועל שום הבדל בין המעבדים, וגם את ההבדל הקטן והלא משמעותי שיש ניתן ליחס לכך שהם מגיעים בתדר סטוק שונה. אם מתוכנן OC אז הרי שיש להתעלם אפילו מה"ההפרש" הזה. זה גם לא מפתיע, כי כמו שכתבתי, מדובר למעשה באותו מעבד רק בגרסה עם HT וללא HT.

ה-Core i5-2500K הוא המעבד המשתלם ביותר מבין השניים כמעט לכל שימוש (למעט מקרים מאוד מסוימים) ולדעתי תעשה בתבונה אם תבחר בו ואת יתרת הכסף תחסוך או תשקיע ברכיבי חומרה או ציוד היקפי אחרים לבניית מערכת מאוזנת ומהנה יותר.

פורסם

שוקו,

זרוק את אנאנד לפח. סט הבנצ'ים שלו עלוב, מוטה קשות ולא מייצג כלום.

יש אתרים יותר רציניים ופחות תועמלניים.

לגופה של שאלה:

אני מסכים לחלוטין עם התשובה של שי. אין צורך ב2600K למשחקים (וכל i7 אחר)

בהינתן כרטיס גרפי מתאים, כל מעבד משולש ליבות והלאה ייתן אותה חווית משחק.

אם אתה דבק במעבד של אינטל, i5-2X00 יכול להיות מצויין וכמוהו כל פנום X4.

פורסם

אפשר לשאול למה אנאנד מוטה קשות ועלוב?

לא ראיתי הבדל רציני בינהם לאחרים (לפחות בביקורת כזאת)

פורסם

ראה בהודעה קודמת שלי כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=490430.msg4197847#msg4197847

זה קצה קצהו של הקרחון.

על פי אנאנד, מעבדי הLLANO לניידים חלשים יותר במשחקים ממעבדי הניידים של אינטל (שניהם עם כרטיס מובנה). לראות ולא להאמין. בכל אתרי הבדיקות, המעבדים הניידים החדשים של AMD עם הכרטיס המובנה, מציגים תוצאות משחקים טובות פי כמה וכמה מאלה של אינטל ואצל אנאנד לא רואים את זה.

באינטל יודעים שה-CPU שלהם עדיף אבל ה-GPU שלהם חלש שלא מסוגל לתמוך ב-DX10 ו-DX11. אז מה אנאנד עושים?

- מורידים את הרזולוציה של המבחן מתחת לרזולוציה הטבעית של הנייד וזאת כדי למזער את ההשפעה של הGPU

- מריצים מבחנים רק על DX9

- מתעלמים מהעובדה שמעבדי אינטל לא מסוגלים להריץ DX11

- משווים בסקירה שלם מעבד נייד של 700 דולר כנגד מחשב נייד של 2700 דולר (ה-AMD הוא הזול)

- מוסיפים למבחן נייד עם כרטיס גרפי של NVIDIA כדי להציג מצג שווא שהאינטל חזק יותר.

- מציינים שביצועי הLLANO חלשים בקרוספייר כאשר AMD בעצמה אמרה שהתמיכה בשני כרטיסים איננה אופטימלית כאשר עובדיןם במוד DX9

וזו רק דוגמה לסקירה אחת. חבל לי, זאת לא עיתונות ביקורתית ואמיצה אלא שופר תעמולה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות!

ראיתי את הבנצ'ים גם מקודם והייתי בטוח ש 2500K מתאים לי ולכל גיימר אחר, עד שלא נתקלתי במפרטים לסימולציות טיסה שבהם הומלץ לשים i7 2600 מכיוון שהם דורשים כח עיבוד רב, שזה העלה לי את השאלה לגבי משחקים עתידיים שיכולים לדרוש מעבד חזק.

לכן ניסיתי להבין איזה מעבד יותר חזק וישמור על כוחו בעתיד.

פורסם

משחק כמו FSX כשלעצמו הוא משחק לא כבד במיוחד אך כל התוספות שאתה מוסיף לו דורשות כח עיבוד נוסף (ולאו דווקא בניצול חכם) לכן זה מקרה אחר- גם מחשבים עם מעבד חלש הרבה יותר מריצים את המשחק הזה בצורה מעולה. בכל מקרה- כפי שהוסבר פה, ה-i5-2500k יהיה מעולה עבורך ויוסיף לך עשרות אחוזי ביצועים לאחר אוברקלוק.

פורסם

ברור שמעבד I7 יחיה יותר ממעבד I5 מאחר וככל שעובר הזמן יש יותר ויותר תוכנות שיודעות לנצל ריבוי נימים וליבות

מהצד השני עדיף לקנות מוצרים בהתאמה לצרכים היום ולא לחשוב מה יהיה מחר. ככה זה במיחשוב ביתי.

פורסם
  • מחבר

ברור שמעבד I7 יחיה יותר ממעבד I5 מאחר וככל שעובר הזמן יש יותר ויותר תוכנות שיודעות לנצל ריבוי נימים וליבות

מהצד השני עדיף לקנות מוצרים בהתאמה לצרכים היום ולא לחשוב מה יהיה מחר. ככה זה במיחשוב ביתי.

אני מחפש מפרט שיחזיק 4 שנים לפחות לכן כל החיפושים והבירורים. אפילו אם 500 שקל עכשיו (בשביל i7 2600K) יתנו חצי שנה אחר כך זה כמוון יכול להיות נחמד

אבל אני מנסה להתחשב גם בזה שכנראה בעוד 4 שנים מעבד חזק בהרבה מה i7 יעלה 500 שקל וייתן שיפור רציני

לכן המסכנה שלי שכמו שאמרתם ברכישה היום 2500K באמת עדיף.

פורסם

אנאנד גם סיגל לעצמו להטות תוצאות מבחנים של כונני SSD עכשיו לטובת אינטל, למרות שהM4 הוכח יותר טוב בכל פרמטר משום מה רק אצלו ה510 של אינטל עוקף אותו.

פורסם

I still believe the Intel SSD 510 is a great balance of performance and reliability

זו דעתו העדכנית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים