עבור לתוכן

בעית יציבות מוזרה למדי, צריך את דעתכם

Featured Replies

פורסם

יצא לי לראות ולפתור הרבה מאוד בעיות ותקלות מוזרות, אבל לרוע המזל הבעיה הכי מוזרה ומייאשת מתרחשת במערכת שלי- יש לי כמה תהיות על למה זה יכול להגרם, אבל לפני שאני מפרק חלקי חומרה הייתי רוצה לשמוע את דעתכם.

את המחשב הנ"ל (מפרט בחתימה) קניתי לפני טיפה יותר משנה ואני חווה איתו מאז שהגיע בעיה מוזרה. לקח לי בעיקרון כמה זמן לקבץ את הבעיות ולהבין למה הן קשורות ולצערי פחות זמן לנסות לפתור, לכן באיחור של שנה+ אני מתכוון לבדוק את הבעיה הזו לעומק.

יש למערכת 2 מצבים עיקריים שמשתנים מתקופה לתקופה, ואני אסביר: במצב הראשון הכל עובד פיקס, נראה תקין למדי, FPS הולם במשחקים וכד'. במצב השני של המערכת זה כבר עניין אחר: האטות מוזרות, BSOD, איכות קול נמוכה (אני ארחיב), ו-FPS או נמוך יותר בהרבה ממה שאמור ליהיות, או ירידות FPS חדות באופן תכוף למדי (כל שבריר שניה).

בכל תקופה (יכול ליהיות שבוע עד חודש) אני חווה את אחד מהמצבים האלו במחשב, כלומר שכל המכלול הזה תמיד בא ביחד.

המצב השני מאוד טורדני מן הסתם ולא מאפשר הנאה ממשחקים, מוסיקה וכד'.

האבחנה שלי היא שכנראה מדובר בבעיות מתחים: ככל הנראה ירידות ה-FPS התכופות הן בעצם ירידות מתח תכופות או מתח רציף לא תקין. בנוגע לאיכות הקול- אני מגביר עם כרטיס הקול שלי (שיש לו יציאה מוגברת) אוזניות די קשות להגברה, שכמובן זקוקות להרבה מאוד חשמל וחשמל יציב. במצב השני שאני חווה האפקט של ההגברה יורד, ובאסים נשמעים חסרים או לא בריאים בכלל (מלאי הפרעות וצרודים) לדוגמה.

על ה-BSOD וההאטות אני מאמין שאין לי צורך להרחיב וזה ברור.

במידה ומדובר בבעיות מתחים, מה שיש לי הרגשה שכן, תהיתי אם זה נובע מהחשמל בבית או מספק הכוח\לוח האם.

בהתחלה חשבתי שהגיוני שזה נובע מהחשמל בבית. אבל יוצא לי לעבוד ולבדוק הרבה מערכות מחשבים ממש כאן ועם אף אחד מהם לא נתקלתי בתופעה הזו, בנוסף ראיתי את הבעיות עם המחשב כשהוא חובר במעבדה של החנות ממנו קניתי אותה (לצורך ניצול אחריות) והבעיות היו זהות.

השתמשתי ב-OCCT בשביל לבדוק את עניין המתחים ועל פניו זה נראה שהמתחים לא תקינים בכלל (תמונות מצורפות לצורך המחשה- ניתן גם לראות שבכל פעם שיש ירידת מתח ישנה גם ירידה ב-LOAD של המעבד) ושאכן יש ירידות מתח תכופות. העניין הוא שב-2 המצבים המתחים נראים זהים, ותוכנות מחשב לא אמינות כשמדובר במדד מתח, אז אני מתלבט אם התוכנה מזייפת.

כמובן שכל הפעולות החשובות נעשו- BIOS עודכן, בדקתי הגדרות, עדכנתי דרייברים (גם פורמט והותקנה גרסה מקורית של מערכת ההפעלה), בדקתי את הזכרונות\דיסקים קשיחים, השגחתי על הטמפרטורות וכדומה. על פניו כל זה נראה בסדר ולא עוזר בפתרון הבעיה.

אז נכון לעכשיו, לפני שאני יוצא לפרק את הלוח אם\ספק ולהשיג חלופיים לצורך הבדיקה, וכל הבלאגן שקשור בזה, הייתי רוצה להתייעץ בפעם האחרונה ולשמוע את דעתכם- אחרי הכל בחיים לא יצא לי להתמודד עם בעיות מתחים כלשהן. בנוסף, אני עדיין טיפה סקפטי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם מיצית את נתיב הבדיקה התוכנתי וכרגע הצטברו ראיות המצביעות לכיוון של ספק כוח בעייתי, הייתי מנסה דבר ראשון עם ספק כוח חלופי איכותי ומתאים למערכת.

כך לפחות תוכל, בבדיקה לא מאוד מורכבת, לשלול או לאמת את ההשערה הזאת.

האם המעבד ב-OC כלשהו? האם הטמפרטורות שלו תקינות?

פורסם

אפשרות נוספת היא להשתמש באל-פסק בשביל לבודד את הבעייה מרשת החשמל.

אתה מתאר שהדר אירע גם בחנות אז כמו שנאמר, תחבר ספק אחר ותבדוק.

פורסם

ה3.3V נראה בסדר.

ה5V נראה בסדר.

ה12V ממש לא בסדר.

הנה12V אצלי מבדיקה ישנה שעשיתי בזמן משחק עם OC. (יש לי ספק נפרד לפריפריאלס, לא שזה אמור לשנות יותר מידי)

2010_06_23_14h36_Volt12.png

2010_06_23_14h36_Volt3.png

פורסם
  • מחבר

About:blank ו-Gil28, זה מה שאני הולך לעשות בימים הקרובים, העניין הוא שחוץ מבדיקה של OCCT אני מניח שאצטרך להשאר איתו לפחות איזה חודש+ בשביל לראות אם הכל בסדר ואין את "המצב השני"...

המעבד ב-OC של 4.0Ghz, יציב מאוד והטמפרטורות תקינות למדי, האמת שרק מלפני חצי שנה. הבעיות התחילו עוד לפני שעשיתי לו אוברקלוק. כמובן שניסיתי לבטל את האוברקלוק רק ליתר ביטחון כשחוויתי את המצב השני, זה לא שינה דבר.

Art Tatum, תודה, אני מניח ש-OCCT מזייפת רק במקצת.

פורסם

ממה שאני רואה אתה ב-OC לא קטן..

מה שאני הייתי עושה:

1.מעדכן ביוס

2.מבטל את ה-OC

3.מתקין מחדש על כונן אחר מערכת הפעלה נקיה ובודק.

לדעתי אתה צריך לבודד את האפשרות שהמערכת לא יציבה בגלל OC, זה שעברת OCCT לא אומר שאין בעיות דרייברים ו/או בעיות תאימות נניח של זכרונות.

אבל אני מדגיש: ביטול OC, עידכון ביוס והתקנה חדשה ונקיה של מערכת הפעלה. אם אתה יכול על כונן קשיח אחר, מה טוב.

במידה ולא תבדוק גם את ה-HDD בעזרת HDD REGENERATOR או HDAT2 גירסה 4 ומעלה.

פורסם
  • מחבר

תודה, כמו שכתבתי במהלך הת'רד נבדקה האפשרות שכל זה נובע מ-OC, אף על פי שהבעיות התחילו עוד לפני. BIOS עודכן, הותקנה מערכת הפעלה מחדש כבר פעמיים (גרסה תקינה) וגם על כונן אחר, נבדקו הכוננים והזכרונות (תקינים) ועודכנו דרייברים נכונים...

פורסם

אין לך הרבה אפשרויות..זה ניסוי וטעיה.

אם ככה ביחוד ובפרט שאתה טוען שזה מההתחלה אני הייתי הולך לכיוון אי תאימות זכרונות, מחליף זכרונות לקינגסטון או קורסאיר שידועים בהתאמתם לכל מערכת בצורה מושלמת (מניסיון).

פורסם

יש הרבה סיבות אפשרויות לתקלה, החל מתוכנה וכלה ברכיבי חומרה שונים.

כרגע לפחות עושה רושם שהספק כוח האו החשוד המיידי. לפעמים אמנם התסמינים מטעים, אבל אם הם מצביעים לכיוון הזה כדאי לדעתי להתחיל משם במקום להתפזר. אם אתה מוצא ספק כוח חלופי, תריץ כמה בדיקות מאמץ (OCCT ו-Prime95). אם תעבור את בדיקות המאמץ בצורה תקינה (ותקבל גרף מתח הגיוני יותר ב-OCCT, למרות שזה לא מדד ודאי לכלום). כבר סביר להניח שאכן הספק הוא הבעייתי ולא תצטרך להיות איתו חודש או יותר, יספיקו כנראה כמה ימים.

אם גם החלפת הספק לא תשנה, ניתן יהיה להמשיך לבדוק כיוונים אחרים.

פורסם
  • מחבר

ספק הכוח יבדק ראשון, אבל ההרגשה שלי היא דווקא לכיוון לוח-האם שהיה מאוד בעייתי מההתחלה (אני פשוט לא סגור אם זה עניין של דגם או הלוח עצמו)

פורסם

ייתכן בהחלט שזה לוח האם, וקיימת אפילו סבירות שמדובר במעבד (אם כי לפי הנתונים שהצטברו עד כה, נמוכה למדי). אם יש לך אפשרות להשיג דווקא לוח אם אחר וזה נוח לך יותר מלהשיג ספק, תוכל להתחיל גם בבדיקה הזאת. הסדר עצמו לא כל כך משנה (אך רצוי לשמור על הגיון ושיטתיות מסוימת). רק חשוב להיות ממוקדים ולא להתפזר ל-2-3 בדיקות במקביל כי כך קשה לבודד את מקור הבעיה.

פורסם
  • מחבר

לצערי לוח-אם חלופי זה הקטע היותר בעייתי. ספק כוח חלופי יש לי, לוח אם X58 לא ואין לי מושג איפה להשיג אחד. מעבדת החנות שממנה קניתי לא על הפרק גם כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים