עבור לתוכן

התקנתי ראוטר של D-link DIR615. בעיות עם הגדרתו הראשונית. אשמח לעזרה.

Featured Replies

פורסם

אהלן. אז לפני כשבוע הזמנתי דרך ספקית האינטרנט שלי [נטויז'ן] ראוטר חדש.

הראוטר הגיע היום ואיתו גם הוראות זריזות כיצד להגדיר אותו להפעלה ראשונית.

תחילה אפרט מה המערכת שלי:

-מע' הפעלה Win7

-הראוטר החדש - D-link Dir615

-מודם כלשהו של חב' מוטורולה :P

-אינטרנט כבלים [נטויז'ן+HOT] במהירות 12 מגה.

בכל אופן, לאחר שחיברתי את הראוטר כפי שצריך לחבר אותו, והרצתי את דיסק ההתקנה שלו, נכנסתי להגדרות הנתב.

בדיפולט, הראוטר היה מוגדר בInternet Connection Type על DHCP [Dynamic IP[

כאשר הוא היה מוגדר כך - הכל עבד טוב. האינטרנט רץ על המחשב, וכל המחשבים\מכשירים [2 לפטופים, אייפון וסטרימר PCH A200] קולטים אותו טוב, אינטרנט רץ מהר ומקבלים אות חזקה.

עם זאת, קיבלתי חוברת הוראות של נטויז'ן כיצד להגדיר אותו נכון לאחר התקנה ראשונית.

ע"פ חוברת ההוראות - עליי לשנות את הinternet connection type מDHCP ל L2TP, ולהזין את שם המשתמש והסיסמא שסיפקו לי דרך נטויז'ן.

כאשר עשיתי זאת - הראוטר הפסיק לתפקד ולא היה מסוגל להתחבר לאינטרנט ולקבל כתובת אייפי.

התקשרתי לתמיכה הטכנית בנטויז'ן, נציג התמיכה ניסה להגדיר את זה איתי בטלפון מס' פעמים אולם בכל פעם שהגדרתי את זה כך [שיחקתי קצת עם כתובת האייפי שאמרו לי להזין ועם שם המשתמש] הראוטר סירב להתחבר. לבסוף נציג השירות החליט להעביר אותי לנציג תמיכה בכיר. הוא אמר לי שבעוד כ-4 שעות נציג תמיכה יתקשר אליי ע"מ לסדר את הבעיה.

לבינתיים, מכיוון ורציתי להמשיך לגלוש, החזרתי את ההגדרה לDHCP והראוטר חזר לעבוד כרגיל.

מאז השיחה עברו משהו כמו 7 שעות ואף נציג לא התקשר אליי :P

בכל אופן, שאלתי היא כזאת: מה ההבדל בין DHCP לL2TP ומה המשמעות שאני עובד על DHCP? בסה"כ הכל עובד מצוין, מהירות הגלישה גבוהה מאוד בכל המכשירים המחוברים [או לפחות כך זה נראה, המחשב מוריד על 1.9 מגה לשניה, האייפון מגיע עד ל1.5 מגה לשניה והסטרימר מזרים HD 720p אלחוטית מהמחשב שנמצא קומה אחת מעל בלי שום מאמץ], האם זה חמור שאני לא על L2TP? האם מדובר ברשת לא מאובטחת ו\או מה בדיוק העניין?

אודה לעוזרים!

פורסם

פשוט מאוד: אתה מחובר בחיבור ללא חייגן. אני לא מתפלא שהנציגים במוקד לא הצליחו להבין את זה ישר.

פורסם
  • מחבר

תוכל להרחיב על העניין? הכוונה היא שאני לא צריך לבחור את האפשרות הזו?

DHCP זה בסדר בשבילי?

כן, אני מחובר ללא חייגן לצורך העניין.

פורסם

אין מה להרחיב פה. בהוט יש שני אפשרויות של חיבור: חייגן או בלי חייגן.

בחיבור ללא חייגן המודם מקבל כתובת IP ישירות מהפול של הספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים