עבור לתוכן

מהוא SPIDF

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

לאחר שלא מצאתי במנוע החיפוש מידע על יציאת SPIDF הייתי מעוניין לדעת מה בדיוק תפקיד החיבור, כיצד הוא שונה מחיבור אודיו רגיל ואיך הוא תורם או טוב יותר ?

בתודה, אסף.

פורסם

SPDIF הוא לא חיבור, הוא תקן להעברת מדיע דרך חיבור דיגיטלי (קואקס\אופטי)

פורסם

ראשי התיבות הן, ד"א:

S/PDIF = Sony/Philips Digital Interface Format

פורסם
  • מחבר

אוקיי ולמשל את הצורב שלי אני יכול "לחבר" ע"י כבל 4 פינים סטנדרטי או דרך יציאת SPIDF

מה ההבדל ?

פורסם

אוקיי ולמשל את הצורב שלי אני יכול "לחבר" ע"י כבל 4 פינים סטנדרטי או דרך יציאת SPIDF

מה ההבדל ?

שהוא יכול להוציא מידע דיגיטלי לכניסת ה S/PDIF. בהנחה שיש לך כזה כבל וכרטיס קול שיש לו כניסה כזו על ה PCB עצמו (לא בבראקט) תוכל לחבר זאת באופן הזה.

למען האמת, כרטיס הקול היחידי בעל כזו כניסה (ואשר מיועד לשוק הביתי) אשר נתקלתי בו הוא ה Philips Acoustic Edge שלי...

פורסם

בעעע חח לי יש כניסה כזו בלוח אם שלי...! [ראה במפרט]

פורסם

בעעע חח לי יש כניסה כזו בלוח אם שלי...! [ראה במפרט]

אמרתי כרטיס קול.

פורסם

שהוא יכול להוציא מידע דיגיטלי לכניסת ה S/PDIF. בהנחה שיש לך כזה כבל וכרטיס קול שיש לו כניסה כזו על ה PCB עצמו (לא בבראקט) תוכל לחבר זאת באופן הזה.

למען האמת, כרטיס הקול היחידי בעל כזו כניסה (ואשר מיועד לשוק הביתי) אשר נתקלתי בו הוא ה Philips Acoustic Edge שלי...

יש אצלי כרגע שני כרטיסי קול עם חיבור כזה (DIGIFIRE, AUDIGY 2 ZS)

פורסם

לי היה LIVE לפני כמה זמן שהיה לו גם

פורסם

יש אצלי כרגע שני כרטיסי קול עם חיבור כזה (DIGIFIRE, AUDIGY 2 ZS)

אם כך,

I stand corrected.

רק אל לנו לשכוח שהפיליפס הוא משנת 2001. ובזמנו הוא היה היחיד (לשוק הביתי) בעל כניסה כזו, למיטב ידיעתי .

פורסם

הלו חברה אתם ירדתם מהנושא הוא לא שאל למי יש הוא שאל מזה ובמה זה תורם אז בקיצור:

כמו שאמרו SPDIF זה תקן עכשיו יש 2 אפשרויות COAX ו OPTICAL במה הם תורמות

1 במקום חוט לכל רמקול יעני שאני מחבר DVD לרסיבר אז במקום להעביר חוט מה DVD של הרמקול הימני ועוד חוט לשמאלי אז הוא ה COAX ו OPTICAL לכל הרמקולים שלך יחדיו

2 יתרון של האופטי זה אין הפרעות חשמליות בכלל

3 זה פשוט חוסך מלא חוטים ובלאגן

פורסם
  • מחבר

טובבבבב, :P

אז כרטיס הקול שלי הוא SB LIVE! VALUE 5.1

ויש לו יציאת SPIDF על ה-PCB, משמע פנימית על הכרטיס (לא נראית כלפי חוץ) וכמו כן יש לי אפשרות חיבור כזאת בצורב .......

האם יש תועלת לחבר בינהם ב-SPIDF ואם כן היכן אני משיג כבל מתאים ?

פורסם

כן ופה מה שאני לא מבין. אם לכרטיס קול אין יציאה קואקס או אופטית אז מה טוב לי שיש כניסה כזאת על הכרטיס עצמו.

העברתי נגיד מה סי די לכרטיס קול. ומה אחרי אם אין לו יציאות לריסיבר.

פורסם

נו, אבל כשאתה מעביר מהסידי בדיגיטלי לכרטיס קול, אז הסידי גם משמש רק כטרנספורט ולא משנה את המידע.

בחיבור אנלוגי הוא מפענח את המידע בעצמו והכרטיס קול רק מגביר.

בחיבור דיגיטלי, הכרטיס מפענח ומגביר ו99 אחוז מהמקרים האיכות פיענוח של הכרטיס קול גבוה משל הסידי.

פורסם

א אחי טוב לדעת תודה תודה. שברתי תראש למה זה בכרטיס SB 16 בשנת 99

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים