עבור לתוכן

רעיונות להוספה לפרויקט אלקטרוניקה-מערכת השקייה

Featured Replies

פורסם

אז אני לומד במכללה כהנדסאי אלקטרוניקה והגיע הזמן לתחילת העבודה לפרויקטים

כנראה שאני ילך על מערכת השקייה.

בתור עבודה ראשונה המורה שלח אותי לכתוב כול רעיון שעולה לי לראש להוספת דברים למערכת השקייה

למשל כמו להוסיף חיישן לחות,הוספת התראה אפילו כזאת שיכולה להוציא קול תשקיע אותי או שהמצב המים במיכל במפלס הנמוך,קריטי,אין מים בכלל.

שתשלח הודעות לפלאפון שצריך למלא מים,שליטה דרך השלט ועוד.

מה שאני מבקש שתביאו לי עוד רעיונות כי אני ניתקעתי :nixweiss:

תודה לעוזרים מראש

פורסם

אם אתה רוצה שהפרויקט יהיה יותר מושך לאחרים אתה תמיד יכול להוסיף קישוריות למחשב, זה תמיד עובד.

הודעה לאיפון זה יכול להיות כאב ראש עד שתצליח להעמיד דבר כזה (זה יכול להיות פשוט יותר אם תעבוד עם מכשיר פרוץ).

אני חושב שאם תעשה מודל של גינה יפה כזו אז זה יכול לצאת מרשים.

פורסם
  • מחבר

שכחתי לכתוב גם שכנראה אני ובכלל כול הכיתה נדרשים לעשות זאת אם מיקרו בקר .8051

מיקרוקונטרולר. כזה:

http://shai.eguru-il.com/?page_id=29

כמו גם בעניין האיפון על תידאג אני לא זורם אם כולם יש לי סוניאריקסון SATIO :cool2: .

בעניין הגינה בחרתי בפרויקט בגלל שאני יוכל לעשות "ניסוי" בעציצים במרפסת אצלי באמצע ואחרי שיסיים את הפרויקט כי הם תמיד מתייבשים למוות אצלנו משום מה{לאף אחד אין כוח להשקיע אותם}.

פורסם

תוסיף שעון זמן אמת ומסך LCD שתוכל לקבוע שעות השקיה, חיישן לחות שהמערכת תשקה באותן שעות שקבועות רק אם אין מספיק לחות באדמה חיישנים למיכל מים לגבי גובה המים. ניראה לי שזה יספיק לפרוייקט אבל אם תרצה לעשות אקסטרה תוכל לחבר למחשב בחיבור RF או משהו אבל זה יראה לי קצת מיותר. תוכל גם להפוך את הפרוייקט לירוק ולהפעיל אותו בעזרת מצבר + תאים סולרים.

פורסם
  • מחבר

שעון זמן אמת והשקייה בשעות קבועות זה המינמום הנכלל

אני יקבע את שעות השקייה על ידי צריבת קוד בשפת C++ או ASM למיקרובקר

הקטע שאני דווקא לא חושב שזה מיותר כי אני רוצה למצות על ידי קפיצה למים עמוקים כדאי שאולי יעזור לי בעתיד בביטחון שלי

סיפור ארוך בשורה האחרונה...

פורסם

חוג סגור נוסף - מד זרימה למשאבה שתשקה את המים.

לגבי תאים סולריים - אחלה רעיון, תנסה למקם אותו על מנוע צעדים פשוט, ותכייל את הזווית של התא לפי כיוון השמש (תנועה איטית לאורך היום)

זה נשמע הרבה יותר טוב ממה שזה עובד.

בקרה נוספת - חממה, מנגנון פשוט לצורך "סגירת הגינה" , רק תקבע לחות מסויימת עבור טווח הערכים שלך.

שילוב מחשב יכול להיות אחלה, אני עשיתי זאת. גם ברמת הבקרה על הפרויקט (שליטה וניטור), וגם לצורך צפייה מרחוק.

שיהיה בהצלחה,

ובאמת, שהפרוייקטים הללו הם שטויות ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים