עבור לתוכן

OC עובד ומתפקד - עד שאני מפעיל מחדש את המחשב (ואז מקבל שגיאה)

Featured Replies

פורסם

שלום.

ביצעתי OC קל למעבד.

לוח אם ASUS M4N68T-M V2

מעבד: Phenom II X4 840 3.2GHz

שיניתי בסך הכל את ה..... אה.... שכחתי איך קוראים.... BUS?

בכל אופן - מ 200, ל 220, דבר שהביא למהירות של 3.5 גיגה הרץ למעבד.

ברשת נכתב שאין בעיה עם ה OC הזה, ואפשר למעשה להגיע עד ל 3.6 ללא שינוי בוולטג'.

בכל אופן, בכל פעם שאני מבצע OC כזה או אחר, יש POST, ווינדוס עולה, והכל מתפקד נהדר. גם הרצה של בדיקות קלות כמו CINEBENCH [ברור לי שזאת לא בדיקה של ממש - כי התוכנה בסך הכל מריצה את המעבד למשך דקה או שתיים].....

א-ב-ל, מייד כאשר אני מפעיל מחדש את המחשב, אני מקבל הודעת שגיאה שה OC כשל

באפשרותי לאפס את הנתונים על ידי לחיצה על F2, או להיכנס להגדרות על ידי לחיצה על F1

מדוע זה קורה שוב ושוב רק לאחר ריסטרט?

תודה

פורסם

נעלת את תדר הגשר הצפוני (North Bridge) ואפיק ה-HyperTransport באמצעות שינוי המכפלה על התדר הבסיסי שלהם (נדמה לי ש-2000Hz)?

אפשרות נוספת היא בעיה בלוח האם שלא שומר את הגדרות ה-OC כמו שצריך, אולי אפילו בעיה בספק הכוח. אבל לפני שקופצים למסקנות כאלה צריך לוודא באמת שה-OC יציב

אם גם אחרי נעילת התדרים של אפיקי התקשורת הנ"ל הבעיה נמשכת. תנסה להריץ בדיקת Prime95 במשך כשעה (לא ממש צריך בדיקה ממושכת מאוד. אם חסר מתח סביר להניח שהבדיקה תקרוס יחסית מהר) ותנטר את הטמפרטורה.

עריכה: אולי אפילו צריך לעדכן BIOS. תבדוק מהי גרסת ה-BIOS הנוכחית שלך ואז יהיה אפשר לבדוק באתר היצרן אם עדכוני ה-BIOS שיצאו אחריה (אם ישנם) מתייחסים למשהו שיכול להשפיע על יציבות ה-OC.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שעדיף שאני אצמד לתמונות :silly:

P50844300.jpg

פורסם

תחזיר את תדר האפיק ל-200MHz.

ב-CPU/NB Frequency תבדוק מה הערך שאתה מקבל כאשר תדר האפיק הוא 200Mhz. לדעתי המכפלה שם צריכה להיות 10, כלומר תדר סופי של 2000Mhz.

בשלב השני תנסה להוריד את המכפלה של המעבד ל-14 ולהעלות את תדר האפיק ל-250. את תדר ה-CPU/NB תקבע על מכפלה של 8 (כדי להגיע לתדר סופי של 2000).

אם הערך של ה-CPU/NB אינו 2000, תשחק עם הערכים בהתאם.

מהו ספק הכוח שבמערכת?

פורסם

מעבר לזה זאת תופעה די ידועה בלוחות האם של אסוס..הרוב נובע מOC לא יציב...

אבל יש גם חלק שעדכון ביוס יפתור את הבעיה..שווה לבדוק את זה..

פורסם
  • מחבר

יווו, ה OC שאתה ציינת - לא היה לי מושג!

האמת, הצלחתי להתבלבל כהוגן.

הנה תמונה - אבל אני חושב שאני עדיין לא מודע מספיק בשביל להתעסק עם זה, כי הכל עדיין ג'יבריש

הנה מה שביצעתי [ונראה לי שזה מה שביקשת], וזה גם כן קרס (:

P50938401.jpg

פורסם

זה נראה בסדר. אם ה-OC עדיין לא יציב הייתי מנסה להוסיף קצת מתח למעבד.

אם גם זה לא עובד, הייתי מנסה עם ספק כוח אחר. מניסיוני, לא פעם פשוט מדובר בספק כוח ג'נרי, או כשזה שאינו תקין לגמרי.

אם גם זה לא יעזור ואין עדכון BIOS, ייתכן שמדובר בפגם בלוח. אבל כל דבר בעיתו.

פורסם
  • מחבר

הוספת מתח למעבד: כמה?

ז"א - מכיווןן שזה על AUTO, אני לא יודע על איזה מתח הוא נמצא כברירת מחדל.

להעלות ל 1.6? או 1.1? מה היא העלאה?

וזה אמור להיות ב CPU Over Voltage, נכון?

תודה

פורסם

להעלות בקפיצות קטנות עד להגעה ליציבות.

אחרי שאתה מבצע OC אתה אומר שהמערכת עולה. תבדוק באמצעות CPU-Z שאכן ה-OC פעיל ושם תבדוק גם את המתח שמקבל המעבד במנוחה ובמאמץ כדי שיהיה לך בסיס.

אני חושד מדיון אחד שפתחת (בנושא NFS) שמדובר במערכת עם ספק הכוח הג'נרי. אם אכן כך, הייתי ממליץ לך לחכות עד להגעת הספק החדש ואז לנסות איתו. רק אם גם איתו התופעה תחזור על עצמה, אז תמשיך הלאה.

לגבי איפה משנים בדיקו את המתח, אני לא זוכר בעל-פה איפה זה ב-BIOS שלך. תוכל לעבור פשוט על חוברת לוח האם ולמצוא. אני אנסה לבדוק בחוברת אחר כך, פשוט אין לי זמן לזה עכשיו.

פורסם
  • מחבר

אחכה לספק, ונמשיך משם!

תודה על ה-כ-ל !!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים