עבור לתוכן

שאלה בנוגע למכס ומחשב נייד אישי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אם אני טס לחו"ל ואני לוקח את הנייד שלי, אני צריך להצהיר עליו לפני או משהו ? אין מצב שיגידו לי בדרך חזרה "קנית אותו שם, שלם מכס" ?

ועוד שאלה, אני יכול פשוט לקחת מתאם לשקע כדי להטעין את הנייד בחו"ל? המתחים בשקעים באירופה שונים?

פורסם

מצטרף לשאלה! - יש לי נטבוק. ברצוני לקחת אותו לחו'ל על תיק גב..

פורסם

1. עפ"י חוק תצטרך להצהיר עליו לפני הטיסה - למרות שלא נתקלתי בבעיות בעבר. שווה למלא את הטפסים בשביל השקט הנפשי.

2. אין מכס על מוצרי מחשב למיניהם, רק מע"מ

3. 99% מספקי הכח של הניידים היום מתאימים גם ל-110V וגם ל-220V כך שאין בעייה. לגבי מתאם - כדאי לבדוק מה התקן בכל מדינה

באירופה, עם מתאם פשוט (של 2 פינים) לא תקבל הארקה - לזמן קצר זה לא כ"כ משנה.

פורסם

תכלס אתה (אתם) אמור להצהיר עליו ביציאה אבל אף אחד לא עושה את זה וזה בסדר. גם מחשבים (ודברים אחרים) שקונים בחו"ל ומוציאים מהניילונים זה בסדר, אפשר לטעון שזה שלך מהארץ. אף אחד לא עושה שום בעיות. It's all good..

מתחים- חוץ מבמרכז אמריקה, ארה"ב ויפן המתחים זהים לאלו שבארץ (220-240 וולט בארץ ובאירופה, 110-127 במקומות המצויינים לעיל).

במילים אחרות- מתאם פשוט יספיק.

פורסם

בנוסף הצהרות ממליץ לקחת איתך את חשבונית הקנייה של הנייד כך שאם במקרה ויעכבו אותך במכס אז תציג בפניהם את חשבונית הקנייה כהוכחה לרכישת הנייד בארץ.

פורסם

אין צורך להצהיר על הלפטופ, וגם אם תרצה לעשות זאת - לא יהיה אף אחד בנתב"ג שיהיה מוכן לקבל את ההצהרה שלך. טסתי כמה פעמים לחו"ל על לפטופ, מעולם לא הצהרתי עליו ואני גם לא מכיר אף אחד אחר שעשה את זה.

לעניין הוכחת קניה בארץ - אם במקרה יעצרו אותך במכס בחזור, מספיק שללפטופ יש מקשים בעברית.

פורסם

אף אחד כבר לא מצהיר על מחשב נייד, בדיוק כמו שלא מצהירים על smart phone

יש את זה לכל כך הרבה אנשים שאין להם טעם להתחיל לעקוב

אף אחד גם לא יעצור אותך במכס על מחשב נייד

פורסם

אם כל אחד שטס היום עם נטבוק/טאבלט היה מצהיר עליו היה תור של עוד שעתיים רק לזה בנוסף לשאר הדברים שיש....

פורסם
  • מחבר

בנתב"ג יכול להיות שלא יהיו בעיות, אבל מה עם הנמל בחו"ל ? יש לי את החשבונית, רק שהיא בעברית.

מקשים בעברית אין לי על המקלדת , רק אנגלית...

יש לי מתאם בלי האקרה, רק שני פינים , מקווה שלא יהיו בעיות אחרי זה עם הנייד...

אגב, מישהו יודע במקרה מה המשקל המקסימלי שאתה יכול לקחת איתך? הנייד בערך 2.5 קילו...

תודה

פורסם

מה עם הנמל בחו"ל ? למה שתהיה לך בעיה שם?

לגבי המשקל- בהנחה שתיקח את התיק איתך (עד 8 קילו אאל"ט)- אז שוב, מה הבעיה?

לגבי במזוודה- יש לך לדעתי כ-20 ק"ג לסה"כ (תלוי בארץ היעד ובסוג הכרטיס- לטיסה סדירה או צ'ארטר).

פעם ראשונה בחו"ל?

פורסם

יש לי גם חשבונית, מקשים בעברית, ווינדוס בעברית, לחמת הספק גם שריטה על הפאנל של הנטבוק.

באמת מה לגבי חו'ל?

פורסם
  • מחבר

לא יודע, בגלל זה שואל..

בסדר אז לסיכום, לא צריך להצהיר. מקסימום אני אקח את החשבונית שלי באמת וזהו.

תודה לכולם.

פורסם

אנקדוטה כדי להשלים את הדיון הזה:

לאחרונה עצרו אותי והחרימו ממני מזוודה במכס(של העבודה, בעיה של מישהו אחר P:) בין שלל הדברים שאני והקולגה שהיה איתי סחבנו היו 4 לפטופים שונים, זה אחד הדברים היחידים שבכלל לא הסתכלו עליו, אמרו לנו להזיז אותם הצידה בזמן שהם לוקחים את השאר.

באמת שאין שום בעיה.

פורסם

אנקדוטה כדי להשלים את הדיון הזה:

לאחרונה עצרו אותי והחרימו ממני מזוודה במכס(של העבודה, בעיה של מישהו אחר P:) בין שלל הדברים שאני והקולגה שהיה איתי סחבנו היו 4 לפטופים שונים, זה אחד הדברים היחידים שבכלל לא הסתכלו עליו, אמרו לנו להזיז אותם הצידה בזמן שהם לוקחים את השאר.

באמת שאין שום בעיה.

ברצינות? אפילו לא חשבו שזה אולי לצורכי עסקים (מכירה וכו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים